Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cichociemny95

Prawdopodobieństwo ciąży, ból jajników.

Polecane posty

Witam. Już raz zadawałam podobne pytanie na forum, jednak zaszły kolejne wydarzenia w mojej sprawie. Wygląda ona następująco. Jak już raz pisałam, rozpoczęłam we wrześniu swoje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych w życiu - Jeanine. Brałam je systematycznie od pierwszego dnia cyklu czyli 7 września. Od 18 września do 20 września brałam antybiotyk - klindamycyne, ze względu na wizytę u dentysty. Cały czas regularnie przyjmowałam tabletki o jednej godzinie, żadna nie została pominięta. 22 września czyli w 16 dniu cyklu odbyłam stosunek z partnerem bez prezerwatywy jednak był to stosunek przerywany. Od 23 września - 17 dzień cyklu do 26 września występowały u mnie plamienia, przechodzące w silniejsze krwawienia. W poniedziałek czyli 28 września - 22 dzień cyklu wzięłam ostatnią tabletkę lecz jeszcze przed tym rozpoczęły się u mnie silne bóle w boku, kłujące, tak jakby ból prawego jajnika, które nasilały się. Przechodziły i po pewnym czasie powracały i tak kilka razy w ciągu dnia. Trwają one do dziś. 2 dnia po odstawieniu, wieczorem pojawiły się u mnie plamienia, lecz dziś rano już ich nie było. 8 dnia po stosunku wykonałam test ciążowy - wynik negatywny. Zamierzam wykonać go także jutro - 10 dnia po stosunku. Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży i czym mogą być spowodowane plamienia w czasie brania tabletek oraz zaledwie kilkugodzinne plamienia po odstawieniu. Z czego mogą wynikać te kłujące bóle jajnika ? Z góry dziękuję za odpowiedz. Chcę dodać że po przeczytaniu ulotki klindamycyny i zobaczeniu iż wpływa na tabletki antykoncepcyjne, wzięłam do ręki ulotkę tabletek antykoncepcyjnych i nie ma tam ani słowa o klindamycynie. Poradziłam się zarówno mojej zaufanej pani doktor, jak i ginekologa, którzy powiedzieli mi, że jest raczej małe prawdopodobieństwo wpływu na tabletki - gdyż są one bardzo mocne, brałam je systematycznie.

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji,jak się bzykałaś mogłaś zaciążyć