Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieso z rosolu

Polecane posty

Gość gość

Zawsze jak gotowalam rosół,to mięso poprostu dawalam do zupy lub gdy było go więcej i zostało trochę brulionu zrobilam z tego a'la gulasz ,teraz spodziewam się gości i muszę ugotować większą ilość i zastanawiam się co zrobić z mięsem,wiem ,że niektórzy podają kurczaka na drugie danie odsmazonego ,ale czy to mięso po tak długim gotowaniu ma jeszcze jakiś smak? Jeśli macie jakieś rady dla mało doświadczonej pani domu,będę wdzięczna za wszystkie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A to kurczak ze sklepu W OGÓLE ma jakiś smak??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wykorzystuje w salatkach lub potraw z makaronem. ryz z patelni z warzywami i tym miesem. galaretka drobiowa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rosół ugotuj na korpusach dodaj kawałek wołowego lub z indyka skrzydło a udka upiecz w piekarniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Często kurczak wali rybą - wtedy pasuje do ryby. A jak guanem - to do dopy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przypraw dobrze tego kurczaka i upiecz a będzie ok. Można zawsze wyjąć go rozdrobnić i podawać w miseczkach razem z rosołem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na całe szczęście nie będzie to sklepowe tr***lo ,tylko typowo rosolowa kura lub kaczka :) dzięki za odpowiedzi ,chyba jeśli zdecyduje się na kurczaka to będzie galaretka,a jak kaczka to upieke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię krokiety. Kroję drobno, podduszam cebulkę, trochę bułki tartej dodaję i sporo zielonej pietruszki, 1 surowe jajko,przyprawy i jest farsz. Zawinąć w naleśniki, obsmażyć. Podaję z zimnym sosem na bazie jogurtu np. czosnkowy, tzatziki albo inny. Kiedyś dodałam trochę kaszy gryczanej, było jeszcze lepsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś myslalam,że do krokietow mięso trzeba zmielić,ale jeśli faktycznie wystarczy drobne krojenie ,to muszę spróbować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×