Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z niespełniona miłością ,jak zyc....

Polecane posty

Gość gość

Jako nastolatka poznalam swietnego mezczyzne (chlopaka) mialam wtedy okropny okres w życiu,depresję i przy okazji popadlam w ogromne kompleksy. To co wtedy wydawało się nie do przeskoczenia - w rzeczywistości nie bylo az tak straszne . Widzę to dopiero dziś. I tak właśnie ,kiedy poznaliśmy się od razu wpadł mi w oko ale pojawiły się mysli , ze nie zasluguje na niego , byłam oszolomiona jego naturalnym wdziękiem. Nigdy wcześniej ani pozniej nikt nie wywarł na mnie takiego wrazenia. Nie wiem dlaczego tak zareagowalam , nie okazalam mu zachwytu jego osoba ,podziwu,nic... nawet nie bylam mila tak zwyczajnie . Cos mnie sparalizowalo.przyjęłam strategie "olewcza" olewalam go ;udawalam ze nie lubię. Boże :( widziałam jak było mu przykro. Wiem że podobalam mu się ... a mnie to jeszcze bardziej paralizowalo i zamknęłam się na niego choć z drugiej strony pragnelam nawiazac kontakt,cokolwiek... myslalam ze oswoje sie z nim i wtedy, ze mam czas..ale bylam lekkomyslna. Mijaly tygodnie a moja fascynacja i strach wzrastaly. Nie wiem co dzialo się z moją psychiką wtedy :( dopiero kiedy umarł, zrozumiałam że nie ma odwrotu i zaprzepascilam cudowna szansę... bo co mi po tym, że mam duże powodzenie, wygląd,pieniądze i wykształcenie .. skoro tak ciezko znalezc takiego czlowieka jak on. Naturalnego,tak bardzo prawdziwego, szczerego do bolu , z zasadami,męskiego (i pod tym słowem kryje się cały szereg najpiękniejszych męskich cech) a zarazem wrażliwego. Cieszyl sie kazda chwila i staral sie przezyc to zycie jak najpiekniej. nie udawał niczego bo wiedzial ze zycie wowczas bedzie jalowe.. zyl.pelna piersia . Tak.zachlanny zycia i ciekawy swiata. Mial swoja pasje ktorej poswiecal duzo czasu,mimo to zawsze znalazl czas dla kazdego. O kazdej porze mozna bylo na niego liczyc. Stawal w obronie slabszych nawet kosztem wykluczenia z grupy. akceptowal i lubil wszystkich ludzi. Kazdego traktowal jak przyjaciela. Lubil sie bawic. Kobiety nosil na rekach ale nie byl bawidamkiem. Mial wianuszek adoratorek przy sobie... usmiechal sie , ale nie odtracal nikogo .. Nie narzekal ze czegoś nie ma , docenial wszystko co mial, to było piękne.... on był tak piękny. . Wiecie co??? Minęło 10lat... A ja tak czesto o nim mysle ,lza plynie po policzku.. uczucia stlumione a rana jak świeża. Wystarczy drobny bodziec.. Tak się cieszę ze poznalam tak wspabialego czlowieka... i tak bardzo zaluje zw tyle stracilam. Przy nim poczulam ze żyje, pozornie nic nas nie łączyło .. Ale wystarczyło kilka zamienionych słów a ja w środku tanczylam ze szczescia. Patrzę inaczej na życie dzięki niemu. Wypatruje podobnych mu... fizycznie może spotkałam kogos podobnego tak ze 3 razy ale mentalnie -nigdy. I wątpię że tak się stanie. Rzucał taki blask na otoczenie. Mówię jak zaczarowana ale tak ogromne wrażenie wywarł ze nie ogarniam tego rozumem. Sobie tak nie ufam jak jemu i tak strasznie mi przykro ze spotkała go taka krzywda. Ja -materialistka do bolu-bralabym go nawet gdyby był bezdomnym . Spotkaliscie kogoś takiego? Jak zakończyła się wasza historia ?? Znowu mi poleciały lzy:(

Gość gość
I wiecie co, były nawet takie śmieszne sytuacje. Myślałam o czymś i on za chwilę to cytował!!albo słuchałam jakiejś mało znanej piosenki i za kilka godzin on wstawial na fb. A przecież nie znałam wcześniej jego gustu muzycznego. I była jedna okropna sytuacja.. od 2 dni przesladowaly mnie anielskie orszaki, i inne takie.. chodził mi po głowie wypadek samochodowy.. nawet mialam sen ze jakiś chłopak ginie w wypadku. Nie widziałam twarzy,ale wiedziałam że to jakiś bliski sercu znajomy. Bardzo płakałam w tym śnie. 2 dni później wiadomość ze on zginął w wypadku. Do tej pory brzuch mnie boli na sama myśl.

Gość gość
jak żyć? tak jak żyłaś dotąd, a może odtąd dotąd, ciuś, ciuś ciuś :P

Gość gość
No zabawne:P jak zyc wiedząc że coś wspaniałego i prawdopodobnie niepowtarzalnego mnie ominęło ? Jak? Do tej pory to była wegetacja. Gdybym go nie poznała to zycie by nadal bylo takie jalowe i nie mialabym czego zalowac. Ale...poznalam go... Tesknie za tym uczuciem i żyje że świadomością ze raczej drugiej takiej osoby nie spotkam, byl niepowtarzalny. Byłam w związkach ..podobalu mi się faceci różni.. przystojniak, inteligentni ale to nie bylo to..

Gość gość
Miałaś sen proroczy. Rozumiem Cię bo jestem w podobnej sytuacji, także niespełniona miłość z tym, że byliśmy trochę bliżsi sobie i niestety stało się coś co nas skreslilo. Też nie mogę zapomnieć i znaleźć sobie miejsca. Ale jak on umarł to pozostaje Ci zapomnieć. Spotkacie się tam na górze.

Gość gość
*Przystojni i inteligentni I najśmieszniejsze jest to, ze zawsze nawet jako dziecko uważałam że facet powinien zapewnić kobiecie życie na poziomie. Zawsze lubiłam otaczać się drogimi rzeczami pięknymi miejscami. Dom Też musiałam mieć piękny. W sumie to tak zostałam wychowana. A jak poznalam jego to te wartości rozlecialy się w pył...chyba gdzieś tam w podświadomości tkwią zupełnie inne wartości...tylko że nie na nikogo dla kogo warto byłoby oficjalnie zmienić priorytety. On był jak ze snów. Daje słowo dziewczyny ze zakochalybyscie się w nim..

Gość gość
Dziękuję za wpis.. tak to chyba byl sen proroczy..w ogole odczuwalam jakas wiez , nigdy z nikim tak nie mialam. Choc nawet duzo nie rozmawialismy.. jak cos robilam to czulam ze mysli o mnie i za chwile dostawalam sms. domyślam się co możesz czuć. U mnie ta rozpacz chyba wypływa właśnie z tej krzywdy czyli smierci , uważam że nikt na to nie zasluguje a on w szczegolnosci. był wyjątkowy ale nie byliśmy tak blisko. Nie wyobrażam sobie gdybym z nim coś zaczęła , może tak miało być.A u Ciebie nie da się już nic naprawić ? Dużo czasu minęło ? Może jest szansa...

Gość gość
Jakbyś pisała o mnie ;)

Gość gość
Gosc hm???co masz na mysli?

Gość gość
ja tez kiedys poznalam wspanialego czlowieka ale niestety los nas rozlaczyl.

Gość gość
kilku chlopakow .ktorzy mi sie podobali. zginelo w wypadkach

Gość gość
I jak się czujesz? Myślisz na co dzień ,porownujesz ? Jesteś w stanie poczuc do kogoś innego to samo ? Wybacz za tyle pytan.. jestem ciekawa bo nie wiem ile w tym iluzji być może a ile pierwszych nastoletnich uczuć, szału emocji..nie wiem czy w dorosłym życiu "takie coś "jest możliwe. Potrafię kogoś pokochać , docenić , otoczyć troska itp a nawet zaufać . Ale to już nie to samo.

Gość gość
14:31 Do kogo to.

Gość gość
14:18 Ciężko o tym pisać. Stało się coś złego, co też poprzedziło sen proroczy jak u Ciebie. Nie udało się uniknąć tragedii, mimo znaków od Boga, bo to Bóg ostrzega w snach. Niektórzy mają taki charyzmat. Na chwilę obecną nic się nie da zrobić. Ale oboje cierpimy.