Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężczyzna_Sam

Wszystko co dobre jest dzięki Bogu

Polecane posty

Gość Mężczyzna_Sam

Dzięki Bogu obudziłem się dzisiaj. Dzięki Bogu mogłem zjeść śniadanie. Dzięki Bogu nie spóźniłem się do pracy. Dzięki Bogu szczęśliwie dojechałem do celu. Dzięki Bogu świeci dzisiaj słońce. Dzięki Bogu mam co do garnka włożyć. Dzięki Bogu mam dach nad głową. I tak można Bogu zawdzięczać miliom rzeczy. Zauważyliście, że wierzący często mówią "dzięki Bogu"? Ateiści powiedzą raczej "dzięki M I", "to M O J A zasługa." A jak jest u was?

Gość gość
Ja wszystko zawdzięczam sobie i swojej pracy nikt mi nic nie pomógł

Gość gość
dzięki Stwórcy wszystko się zaczęło i trwa... i będzie trwało wiecznie dla tych, którzy chcą iść z Bogiem za rękę :)

Gość gość
Mam powiedzieć że dzięki Bogu mam zje/bane życie? Wierze i wiem ze bluznie w tym momencie ale nie mam za co dziekowac jestem skrajnie nieszczesliwy a kiedys było inaczej

Gość gość
autor jest psychopatą

Gość gość
Persefona_ dziś 🌻 Zadanie proroka 3:1 Słuchajcie tego słowa, które wypowiedział Pan o was, synowie Izraela, o całym pokoleniu, które wyprowadziłem z ziemi egipskiej: -o- 3:2 Tylko o was zatroszczyłem się spośród wszystkich pokoleń ziemi, dlatego was będę karał za wszystkie wasze winy. -o- 3:3 Czy idzie dwóch razem, jeżeli się nie umówili? -o- 3:4 Czy ryczy lew w lesie, jeżeli nie ma łupu? Czy wydaje swój głos lwie szczenię w jaskini, jeżeli nic nie złowiło? -o- 3:5 Czy wpada ptak w sidła na ziemi, jeżeli nie było przynęty? Czy odskoczy sidło od ziemi, jeżeli nic nie złapało? -o- 3:6 Czy nie lęka się lud, gdy w mieście zabrzmi trąba? 🌻 Czy zdarza się w mieście nieszczęście, którego by Pan nie wywołał? 🌻 -o- 3:7 Zaiste, nie czyni Wszechmogący Pan nic, jeżeli nie objawił swojego planu swoim sługom, prorokom. -o- 3:8 Gdy lew zaryczy, któż by się nie bał? Gdy Wszechmogący Pan każe, któż by nie prorokował? -o- Zapowiedź zburzenia samarii -o- 3:9 Ogłaszajcie w pałacach Asyrii i w pałacach ziemi egipskiej i mówcie: Zbierzcie się na górze Samarii i zobaczcie, jak wielkie zamieszanie i jaki ucisk w niej panują! -o- 3:10 Nie umieją postępować uczciwie - mówi Pan - w swoich pałacach gromadzą skarby ze zdzierstwa i grabieży. -o- 3:11 Dlatego tak mówi Wszechmogący Pan: Wróg otoczy kraj i pozbawi cię twojej mocy, i splądrowane będą twoje pałace. -o- 3:12 Tak mówi Pan: Jak pasterz wyrywa z lwiej paszczęki dwa podudzia lub chrząstkę z ucha, tak zostaną wyrwani synowie Izraela. Wy, którzy siedzicie w Samarii na brzegu dywanu, a w Damaszku na wezgłowiach, -o- 3:13 Słuchajcie i świadczcie przeciwko domowi Jakuba - mówi Wszechmogący Pan, Bóg Zastępów; -o- 3:14 W dniu, w którym karać będę zbrodnie Izraela, nawiedzę też ołtarz Betelu, i będą ucięte narożniki ołtarza, i spadną na ziemię. -o- 3:15 Rozwalę pałac zimowy wraz z pałacem letnim; i runą pałace z kości słoniowej, a dla domów hebanowych nastanie kres - mówi Pan.

dziś - nie obwiniaj więc morderców i zabójców. Bo twój bóg powietrzem nie zabijał ani myślami ale przez drugiego człowieka. Rozumując tym religijnym tokiem myślenia sam Himmler jest święty bo nałożył kare na Izrael.

Gość Odlotowy men
Persefona, znasz Biblię na dechę?

Gość Mężczyzna_Sam
Jesli ktoś grzeszy i przy tym obraża Boga, należy mu się kara. Bóg karze ludzi za ich złe uczynki na ziemi i po śmierci. Lepiej jest jednak za życia ponieść karę, niż w czyśćcu. A już na pewno lepiej jest całe życie cierpieć największe męki i potem trafić do Nieba niż całą wieczność spędzić w piekle. Bóg karze zawsze sprawiedliwie. Boży Gniew jest wypadkową Bożej Sprawiedliwości. Bóg karze ludzi na ziemi, w czyśćcu i na wieki w piekle, bo tak nakazuje Boża Sprawiedliwość. Gdy Bóg karze człowieka na ziemi za grzechy, to czyni to zawsze dla jego dobra.

Gość Odlotowy men
Dlaczego mam cierpieć za życia lub po śmierci, jaki jest w tym sens? Oświec mnie głupiego.

Gość Mężczyzna_Sam
Żeby za trud ziemskiego życia i wytrwałość w wierze otrzymać nagrodę. Nagroda w niebie w pełni wynagradza wszelkie ziemskie cierpienia. W czyśćcu nie można zasługiwać przez wiarę, bo istnienie Boga jest oczywiste.

Gość gość
Persefona_ dziś Cyt.: "nie obwiniaj więc morderców i zabójców. Bo twój bóg powietrzem nie zabijał ani myślami ale przez drugiego człowieka." -o- - owszem ale po to aby pokazać Swoją Potęgę ówczesnym ludziom Starotestamentowym i wyrwać z pod niewoli pogan swój lud wybrany - i Mówił wcześniej: 🌻 3:1 Słuchajcie tego słowa, które wypowiedział Pan o was, synowie Izraela, o całym pokoleniu, które wyprowadziłem z ziemi egipskiej: -o- 3:2 Tylko o was zatroszczyłem się spośród wszystkich pokoleń ziemi, dlatego was będę karał za wszystkie wasze winy. 🌻 - to było ostrzeżenie - werset 3:2 - kara za winę wobec Boga - czyli sam widzisz - karze wierzących :) 🌻 🌻 Cyt.: "Rozumując tym religijnym tokiem myślenia sam Himmler jest święty bo nałożył kare na Izrael." -o- - nie jest święty, bo to nie było polecenie Świętego Boga - on działał w imię złego

Gość gość
Odlotowy men dziś Cyt.: "Dlaczego mam cierpieć za życia lub po śmierci, jaki jest w tym sens? " 🌻 - by się nauczyć kochać Boga i innych - i wypracować u siebie cnoty - schody po których wchodzisz do nieba

Gość gość
Mężczyzna_Sam - co fajnego ostatnio czytałeś w temacie budowania wiary? (książki, filmy, objawienia, proroctwa itd.) - pytam bo podobają mi się Twój tok rozumowania :)

Mężczyzna_Sam - jesteś kolejny tępakiem z fabryki katolandu. Pragniecie mieć żelazne i rygorystyczne reguły ale siła wyższa pokazała że ty wy będziecie ostatnimi. Dlaczego seryjny zabójca miał iść do piekła skoro bóg mógł pokazać jego jednostce inny poziom i dać kolejne życie? Widzisz i tym przykładem pokazałam że mój bóg jest już lepszy od twojego.

"i wypracować u siebie cnoty - schody po których wchodzisz do nieba" x Szkoda że król Salomon nie miał cnót - przepych, władza i bogactwo, tysiące nałożnic i niewolnic, a sam Jezusek się na niego powoływał. A taką mądrość jak on to ma i miało miliony ludzi na ziemi - niekoniecznie wierzących.

"nie jest święty, bo to nie było polecenie Świętego Boga" x A skąd taki śmieć jak ty może wiedzieć że naziści nie działali z woli boga żydów skoro wielu żydów uważało wtedy że jest to kara od ich boga. Nie wszyscy ale byli tacy. Skąd taki śmieć jak ty może wiedzieć co tkwiło w człowieku który strzelał do cywilów? Czy to nie była wola boga? Co dobre - owszem - ale co złe, to już nie. CH?UJ WAM WSZYSTKIM W WASZE DOBRE DU?PSKA AMEBY.

Gość gość
N-o-w-e-n-n-a P-o-m-p-e-j-a-ń-s-k-a

Gość gość
N-o-w-e-n-n-a P-o-m-p-e-j-a-ń-s-k-a

Bóg przyznaje się że jest też szatanem. > "Ja tworzę światłość i stwarzam ciemność, Ja przygotowuję zarówno zbawienie, jak i nieszczęście, Ja, Pan, czynię to wszystko." > "Który czynię światłość, i stwarzam ciemności; sprawuję pokój, i stwarzam złe. Ja Pan czynię to wszystko."

bóg nikogo nie karze grzech należy do szatana i zapłata za grzech jest cierpienie im wiekszy grzech tym większa zapłata np do chodzenie do wróżki śmierć dziecka a czasami ze dziecko będzie płacić cierpieniem do 4 pokolenia

Gość gość
Wszystko do czego doszlam sama osiągnęłam. Jestem ateistką z przekonania bo wychowałam sie oczywiscie w chrześcijańskiej rodzinie. Potem zaczęlam mieć dużo wątpliwości co do istnienia boga i jeszcze wiecej pytań na ktore nikt mi nie potrafił odpowiedziec.