Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja

Polecane posty

Gość gość

Można powiedzieć, że od kilku lat mam depresje.. Czasem mniejszą ale jeśli nie wyznacze sobie jakiegoś celu, jeżeli nie dąże do czegoś to wpadam głębiej.. Ale najgorsze jest to, że nie ważne jak bardzo bym chciała być "żywa" to nie mogę! Nie ważne ile rzeczy sobie zaplanuje, że "idę do przodu", uczę się, chce coś osiągnąć, wypisuje sobie jakieś plany to i tak jak na chwile się zatrzymam czy jak wychodzę do ludzi to czuję się martwa, pusta w środku.. Ciągle czegoś brak, brak tej "chęci" do życia. Brak czegoś. Może gdybym miała czego się "chwycić" to byłoby łatwiej, gdyby nie było tak samotnie, ale z drugiej strony tak trudno wyjśc do ludzi tu też brak chęci do jakiegokolwiek kontaktu, alienacja całkowita.. Tak pusto sie czuję w środku.. Ile to jeszcze będzie trwało..?

Gość gość
idź do psychologa koniecznie

Gość gość
20. Rozpoczęłam terapię.. Ale już wcześniej kilka razy byłam u psycholów jakichś i nie bardzo to pomagało.. Nie ważne ile razy o tym gadam, ile razy sama sobie coś tłumacze, czytam o tym to i tak nie zmienia tego, że czuję się pusta..że nic tak naprawdę nie chce, nie mam ochoty.. Jedynie wyznaczanie celów mnie jakoś ciągnie do góry a tak poza tym to nic..

Gość gość
Depresja to straszna choroba. Wydaje mi sie, ze najlepsze rezultaty ma terapia psychologiczna i leczenie u psychiatry (np. http://www.cp-choroszucha.pl/). Wiem coś o tym, bo sama przez to przechodziłam po porodzie.