Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile godzin spicie?

Polecane posty

Gość gość

Tak z ciekawosci pytam. Ja okolo 7 i to dla mnie za malo..

Gość gość
6-7 godzin i w zupelnosci mi to wystarczy. Chodzę późno spać, bo ciezko mi zasnąć przed polnoca. Dzieci w nocy nie wstaja

Gość gość
Sypiałam 5-6 i to mi wystarczało, teraz się odchudzam i jesień, wiec dluzszy sen jest wskazany i mozliwy - doszłam do 8h.

Gość gość
8 godz jesli spie mńiej kilka dni to jestem zmeczona. Musze sie wysypiac

Gość gość
5-6 h i to dla mnie za malo, ale niestety nie mam wyjscia

Gość gość
Ja tak 6-8 godz..

Gość gość
8-10 godzin, nareszcie z dzieciątkiem wypoczywam

Gość gość
8-10 godzin, nareszcie z dzieciątkiem wypoczywam

Gość gość
8-10 i to dla mnie za mało. Od dziecka tak mam, że najlepiej się czuję jak prześpię te 12 godzin i sama jestem na siebie zła, że taki śpioch ze mnie, ale nie potrafię na to nic poradzić...

Gość gość
4-6 godzin, jest ok, jak śpię 7 to już jestem mega wyspa na, jak 8 to już za bardzo, zaczyna mi się migrena. Też kiedyś byłam spiochem, potrafiłam spać po 12-13 godzin, przeszło mi po 30-tce, na szczęście :D

Gość gość
Ja śpię przeważnie 6-7 godzin, dla mnie to za mało godzina lub dwie więcej było by idealnie :)

Gość gość
5-7, przewaznie ok 5,5-6, jak śpię dluzej to rano mnie wszystko boli zaczynając od glowy a kończąc na kościach od leżenia. Kiedyś spalam po 15h i ciągle mi bylo mało ;)

Gość gość
Najchętniej 8, ale wystarczy mi 6 godz. jednym ciągiem żebym była wypoczęta, dlatego jak synek się urodził to od pierwszej doby w domu zrzuciłam jedno karmienie nocne na męża (odciągałam mleko) i miałam dość energii żeby funkcjonować normalnie. Sporadyczne nocne pobudki jak mały ząbkował to był dla mnie koszmar, nieważne że wtedy mogłam z przerwami do 10 godz. spać...

Gość gość
Kładę sie tak, aby przespać 7 godzin, ale najczęściej budzę się w nocy albo rano i wychodzi ok. 5-6 godzin. Raz na kilka miesięcy udaje mi się przespać całą noc.

Gość gość
4 godziny....nieraz w ogóle

Gość gość
żebym czuła się w miare wyspana to około 8 -9 h ale najchętniej 10 h ale to niemożliwe :-(

Gość gość
około 6-ciu godzin. Wyspana jestem. Kładę się o 23 wstaję o 5 rano. nawet w weekendy bo organizm się przyzwyczaił:-)

Gość gość
Podobnież powinniśmy spać 8 godzin dziennie. Tak podpowiadają nam wszelkie poradniki. Jednak naprawdę w zupełności wystarcza nam od 6 do 7 godzin.

Gość gość
Od 6 do 7 godzin jest dawką snu idealną dla każdego organizmu, każdy pracuje nieco inaczej, dlatego godziny te nie będą we wszystkich przypadkach równe, dla jednego może być to 6,5h, dla innego trzeba tylko 6... Jednak wszystko powinno wahać się w tych o to granicach. :) Także drogie Panie, jeśli śpicie 6 godzin i czujecie się dobrze, to tak jest! :D

Gość gość
Dla mnie 8 godzin snu to za mało. Wiem że tyle jest wystarczająco lecz lubię się dobrze wyspać. Jestem śpiochem i wręcz nienawidzę gdy z rana ktoś mnie budzi.

Gość gość
Jeśli na początku przestawiania się ze snu załóżmy 10 godzinnego na ten 6, jesteśmy bardzo niewyspani, powinniśmy ucinać sobie drzemki. Jednak trzeba pamiętać, aby nie trwały one dłużej niż 15 minut! Licząc od chwili położenia się, nie zaśnięcia, rzecz jasna... :)

Gość gość
Jeśli budzę się po 6 godzinach ponieważ muszę gdzieś wyjść jestem wyspana lub nie. Zależy o której pójdę spać.

Gość gość
To zależy od twojego organizmu i tego co w ciągu dnia robiłaś. Jeżeli spędzałaś aktywnie czas to gdzieś około 8 godzin, jednak jeśli jesteś śpiochem możesz spać nawet do 10 godzin. Z drugiej strony gdy cały dzień przeleżałaś na kanapie, twojemu organizmow8i może wystarczyć 5-7 godzin. W przypadku choroby nasz organizm potrzebuje zazwyczaj więcej snu. Nasz sen może także zależeć od posiłków, które spożywamy i pijemy, np. napoje z kofeiną, sprawiają, że nie chce na się spać albo po ciężkim posiłku(obiedzie) często kładziemy się na drzemkę. Przez tego typu rzeczy możemy spać znacznie krócej

Gość gość
Przepraszam, no ale masz rację to zależy od tego, kiedy pójdziesz spać. Jeśli zaśniesz o 23, a obudzisz się o 6, śpisz 7 godzin, natomiast jeżeli zaśniesz 0 2, obudzisz się również o 6, śpisz tylko 4 godziny... :)

Gość gość
W przypadku choroby nie powinniśmy cały czas leżeć w łóżku i spać ponieważ to nie zdrowe. Gdy wstaniemy z łóżka jesteśmy bardzo osłabieni. Dlatego też gdy jesteśmy chorzy nie powinniśmy cały czas spać!!!!

Gość gość
Tak, ilość snu również zależy od posiłków, stanu zdrowia, aktywności, no i coś, czego nie napisał gość z 8:45 (z którym jednak w 100% się zgadzam), od WIEKU! :D Oczywiste jest to, że nastolatek potrzebuje więcej snu niż osoba dorosła... ;)