Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sukienka na ślub cywilny

Polecane posty

Gość gość
Ciekawa sukienka, ale nie dla każdej kobiety. Wydaje się być bardzo grzeczna, trochę taka komunijna. Nie wiem, może to kwestia modelki przez co sukienka wygląda dziecinnie. Ogólnie nie jest źle, chociaż nie mój typ :) również szukam sukienki na ślub i bardzo podobają mi się te w stylu Merlin :)

Gość gość
No widzisz, z kolei ja nie przepadam za stylem typu Merlin Ten ślub cichy to taka szybka akc ja Urząd, restauracja i do domu, ok 20, max 21

Gość gość
a jaki kolor ? biały ?

Gość gość
Tyl ko, sukienkę nieco przerobi mi krawcowa Ona szyje w Vistuli i świetny fach o w i EC U dołu będzie prostam nieco przed kolano

Gość gość
Tak biały Buty czarne na wysokiej szpili

Gość gość
w białej to kościelny się bierze :-O a cywilny...w byle czym :-O bo to tylko cywilny.

Gość gość
Bardzo fajna. Ta góra koronkowa trochę do mnie nie przemawia, ale no ogólnie ładna :) x " w białej to kościelny się bierze pechowiec.gif a cywilny...w byle czym pechowiec.gif bo to tylko cywilny. " Dla ludzi honorowych przysięga to przysięga. Twój stosunek do "tylko" cywilnego świadczy tylko o tym, że na Twoje słowo liczyć nie można, że nie masz honoru. Więc nie wiem o kim co źle świadczy - biała sukienka o autorce czy takie teksty o Tobie.

Gość gość
przed Bogiem swoją przysięgę powinna składać a nie przed urzędnikiem.

Gość gość
Nie kazdy jest religijny

Gość gość
A przypadkiem nie przysięgamy SWOJEMU WYBRANKOWI? Po cholerę Ci ślub z mężczyzną skoro ten bożek taki istotny i to on się liczy w przysiędze. Do zakonu pójdź i Jezuskowi ślubuj. Nie dość, że brak poszanowania dla przysiąg to jeszcze posiadanie partnera w d***e. Ładne mi zasady moralne.

Gość gość
No fakt komunijna, no ale co kto lubi

Gość gość
A ty co się tak zaplułas, przysięga się Przed Bogiem. Chyba , ty już nie możesz , albo partner to cię tak to boli.jakbyś była totalną ateistką, to byś tak nie ujadała.

Gość gość
zobaczymy jak bedziesz śpiewał jak przyjdzie ci stanąć przed Bogiem na sądzie ostatecznym.

Gość gość
gość 23;40 dzięki :-)

Gość gość
Aha, czyli jak katolik pisze swoje farmazony jak to coś się "powinno" to jest OK, ma prawo wyrażać własne zdanie itd. A jak ktoś na nie odpowiada to coś z nim nie tak? Hipokryzja na wypaśnym poziomie, jak na katolika przystało :)

Gość gość
Chyba masz straszny fokus i kolejny raz potweirdzasz. Nie możesz wziać kościelnego. A dorobiłaś do tego ateizm. Meritum była teoja sukienka i to że na cywilny możesz włożyć każdą, koktajlową też. No ale jak się widzi co się chce widziec, to masz rację katolicy to zło , bo ty nie możesz wziąć kościelnego.

Gość gość
Weź wymyśl od razu, że jestem lesbą i zazdroszczę samego małżeństwa. Taka projekcja będzie ciekawiej świadczyła o Twoich problemach. Po prostu bawi mnie jak tak wysoce amoralne jednostki ośmielają się pouczać innych. Twój bóg da Ci plusa za pogardę wobec drugiego człowieka, z pewnością.

Gość gość
i właśnie dlatego to ją zabolało.bo może wziąć tylko cywilny,więc chce chociaż teraz mieć okazję włożyć białą sukienkę.stąd ten kolor.

Gość gość
Ja tobą nie gardze, na razie ty wszystkich wyzywasz. Zdecyduj sie, czy założyłaś temat o sukience czy twojej nienawiści do wierzących.bo mało spójnie piszesz. Ani merytorycznie ,ani logicznie.

Gość gość
BTW, po sposobie pisania widać, że nie jestem autorką. Tu nie trzeba wybitnych zdolności. Więc ani moja sukienka, ani mój ślub. A ideologię dorabiają jak zwykle katolicy - w końcu lata doświadczeń zobowiązują. O ile słyszę Waszego papieża w tv to coś tam jest gadane o miłosierdziu wobec bliźniego? To teraz pokazujecie, tak? I tym chcecie w tym Waszym "dniu sądu" szpanować? Jak to plujecie jadem na ludzi? Naprawdę niezła logika.

Gość gość
Ps to czy zarzesz swój kontrak cywilny też mało mnie interesuje. W innych państwach konkubinat jest zalegalizany prawnie, i nie trzeba nawet podpisywać umowy cywilnej jak ty, tylko po to żeby dziedziczyc.

Gość gość
Pokaż mi gdzie ja napisałam o dokopaniu. Stwierdzenie faktu to hejt? Logika ateistów mnie powala.

Gość gość
Jakiego faktu? Wymysły o moim stanie prawnym to fakt? :D Nie wiesz nawet jakiej płci jestem ;) Ale no mój błąd, dla Was faktem jest, że bóg Was słyszy itepe więc istotnie wszystko co napiszesz będzie dla Ciebie faktem. Ja tylko widzę a)narzucanie swoich poglądów jako jedynych słusznych b) pogardliwe traktowanie ludzi. Ale to tylko ja. Wasz bóg pewnie będzie miał "lepsze" standardy i wcale nie będziecie za nic pokutować. Albo gotować się w smole czy coś.

Gość gość
Zaczynasz pisać w niezłym amoku, pozostawię cię z twoją autentyczna ateistyczna miłoscia do ludzi. Jesteś lesbą sama się przedstawiłaś :D papa słonko miłego plucia

Gość gość
No i na koniec, radzę jednak zacząć się przyzwyczajać, że większość osób jednak nie będzie uważać, że się "powinno" ślubować w jakiejkolwiek świątyni. I to bynajmniej nie przez rozwód/inne "przeszkody", a z własnej woli. Bo za odpowiednią opłatą i unieważnienie się otrzyma, taką "honorową" społeczność tworzycie. A jak widać większości powoli szkoda kasy. Świecka szkoła to dopiero będzie coś :classic_cool:

Gość gość
O ślubie kościelnym nie myślimy na ta chwile, choć kto wie Zmusza nas sytuacja do podjęcia tego kroku Spadkowe sprawy i ciąża , ale razem żyjemy nie po Bożemu od 8 lat On ma już swoje lata 39, a ja swoje 28

Szczerze? Bardzo ładna sukienka, idealna na niedzielny spacer po mieście, albo dla druhny, ale moim zdaniem nie na własny ślub. Myślę, że lepiej wyglądałaby klasyczna ślubna albo koktajlowa długa, w pastelowym kolorze lub biała. Ale to Twój ślub i Tobie ma się podobać, ale skoro pytasz o zdanie, to piszę swoje ;)