Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Minimalna krajowa wzrosla w UK

Polecane posty

Gość gość

Od dzis 01.10.2015 minimalna stawka za prace w uk wzrasta z 6.50 za godz brutto do 6.70 Wy tez dostaniecie podwyzke?

Gość gość
Niewiele Polakom w UK jest dane zarabiac wiecej jak NMW

Gość gość
ja nie znam nikogo kto by zarabiał mniej niż 8 f/h

Gość gość
czy £8 to dużo? chyba nie. W londynie to tymbardziej a poza, też chyba nie kokosy. Myśle że normalna kasa zaczyna się od £15-£20+, wtedy człowieka na normalne życie w miare stać.

Gość gość
Zgadzam sie z powyzszym wpisem. 8 to jest malo, w Londynie (sugerowane) living wage to 9.50 za godz ...

Gość gość
a ja nie znam nikogo w Londynie kto by zarabiał więcej niż 9f - resztę dopychają taxami i benefitami

Gość gość
Ja mam 8.20 na godzine a moj narzeczony 9.50.

Gość gość
dlaczego nie dodajecie ile pobieracie benefitów?

Gość gość
>Ja napiszę, a co :P W sumie ja i mój mąż zarabiamy miesięcznie netto 2100-2150 funtów. dostajemy child benefit tóre dosstja też sporo bogatsi ludzie, oraz ok 100 funtów child tax credits miesięcznie - ale to tlyko dlatego, że dziecko chozi do after school klubu i płacimy za niego sporo

Gość gość
to jeszcze dopisz jaki macie housing benefit

Gość gość
Pieprzone beneficiary. Do roboty , a nie moje poeniadze z podatków ciągniecie i psujecie opinie o Polakch.

Gość gość
TAK jeszcze 6 kcuk

Gość gość
ludzie ale ktoś kto dostaje 100 funtow chtc i te 85 chb (chb ma prawie każdy!) to nie jest beneficiarz. beneficiarz to ktoś, kto pracuje np tylko 16 godizn w tygodniu, lub wcale, i ciągnie powiedzmy 500-600 miesięcznie!!

Gość gość
jak ktoś pracuje 16 godzin tygodniowo to ciągnie dużo więcej niż 500-600 miesięcznie!!! tyle to dostaje dofinansowania do samego czynszu a drugie tyle na żarcie plus pensja

Gość Artur_UK_
Ja zarabiam 26 na godzinę, zona 24,5. Oczywiscie zadnych benefitow nie bierzemy.

Gość gość
To ja z wczoraj 19:27 Housing benefit nie dostajemy. Dostalismy kiedys, srednio150 f miesiecznie, od 3 lat nic. I bardzo dobrze!!

Gość gość
Aha I znam pary z dziecmi ktore pracuje tak: on a 16-20 h/tydzien. , a on 35-40. Maja jedno dziecko I taxow maja jakos 250f mies + Chb 80 a housing benefit nie maja. Ale czynsz maja niski, jakos 625 mies. zaledwie (Szkocja).

Gość gość
a ja znam taką parę w Dagenham - oboje pracują po 20 godzin tygodniowo, mają troje dzieci, benefitów i taxów 300 f tygodniowo plus 700 dopłaty do czynszu (wynajmują dom 4 bed) żyć nie umierać!

Gość gość
gardzę takimi ludźmi jak ci opisani w poście powyżej sama mam dziecko (tzn z mężem) i pracujemy oboje 40h tygoddniowo.

Gość gość
pracuj 80 godzin tygodniowo - będziesz jeszcze lepsza od innych

Gość gość
Patologia pelna geba. Dobrze ze juz na wiosne wracam do Polski.

Gość gość
wracaj! będą potrzebni wolontariusze do obsługi islamskich imigrantów!

Gość gość
Ta zyc nie umierac. Do tej madrali, co pisze o parze z 3 dzieci w Dagenham. Oplac czynsz, nakarm, ubierz 5 osob, oplac wszystkie rachunki. Zobaczymy jak wtedy bedziesz 'spiewac'

Gość gość
w Polsce musieli to robić tylko z jego pensji wynoszącej 2,5 tys zł! no więc w porównaniu z PL - żyć nie umierać!

Gość gość
kutwa, zas moja kolezanka bedzie gadala ze dostala podwyzke, bo dobrze pracowala widocznie hahaha :D

Gość gośću
Ta, zyc nie umierac jak za sam czynsz w Londynie placisz od 1000 funtow mc za kawalerke po 1700 za 3 pokojowy dom + rachunki

Gość gość
Co z tego ze wzrosła minimalna, jak Cameron zapowiedzial, ze beda ciecia w Taxach dla pracujacych. Teraz to sie dopiero zacznie. Ktos kto zarabia minimalna bez taxow w zyciu sie w UK nie utrzyma. Zaczna sie powroty do PL, bo lepiej u swoich zdychac z glodu niz na obcej ziemi. W PL dopiero bedzie wyscig szczurow, bedzie zamiast 100 na 1 miejsce do pracy, po 500 osob tj bylo to w 2005 roku.