Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polroczne dziecko nie chce pic z butelki. Pomóżcie!

Polecane posty

Gość gość

Po urodzeniu do ok 3 miesiaca wiedziala jak sie je z butli i nie protestowala. Potem ok 2 miesiace nie odciagalam pokarmu, bo mialam malo. Corka teraz w ogole nie akceptuje butelki. Jak chce ja nakarmic to wrzecszczy i szarpie za koszule, bo chce piers. Chcialabym juz podawac jej mm przed snem, bo nie mam tyle wlasnego mleka, zeby orzesoala mi noc. Budzi sie 2-3razy. Nie toleruje tez kaszek na kolacje. Najvhetniej zjada zupke przed snem, ale to na pewno nie jest zbyt zdrowe dla niej. Macie jakies rady jak przekonac ja do butelki?

Gość gość
Budzi się, no i? Moj syn je kasze na kolacje. Gęsta i dużo, a i tak budzi się 2-5 razy do piersi. Cóż, uroki macierzyństwa. Dzieci potrzebują bliskości.

Gość gość
Moze zle sie wyrazilam. Jesli zje sporo kaszki lub zupki to spi do 3-4. Czasem jednak kaszy nie tknie, a mleka jest tylko tylko w piersiach. I wtedy budzi sie co 2-3h na jedzenie. A butelka doprowadza ja do szalu. Po Nowym roku wraxam do pracy, chce skonczyc karmic i mysle juz duzo wczesniej hak rozwiazac ten problem.

Gość gość
To moze niekapek? Kubek 360 st? Proby z butla od kogos innego?

Gość gość
moja nigdy nie piła z butelki - gdy zaczęłam po pół roku wprowadzać nowe pokarmy, piła wodę z niekapka aventu, tak samo można podawać mleko

Gość gość
Z niekapka w ogole nie chce pic. Jedyne z butelki z ustnikiem wypije troszke herbatku lub ze zwyklego kubeczka. U nas nie jest problemem samo picie z butelki. Ona wie doskonale jak to zrobic, bo czasem zdarzalo jej sie zassac i wypic. Chodzi o to, ze hak poczuje smak, tzn ze yo jest mleko to zaczyna sie cyrk, histeria, szarpanie mnie. Jakby czula sie zdradzona, ze to nie cycek :) Jutro tata sprobuje dac jej mleko. Jesli i jego bedzie szarpala, to chyba zrobie przerwe kilka dni i sprobuje potem znowu. Juz nie mam pomyslow...

Gość gość
Dziecko mądrzejsze od matki ;) kobieto daj sobie spokój z mieszanką, To nie chodzi o to, że masz mało mleka tylko dziecko chętnie przytula się do matki w nocy, do tego smaczne mleczko, dla dzieci budzenie w nocy jest normalne tak je zaprogramowała natura, po sztucznym mleku często tego nie robią bo ono obciąża organizm i dziecko śpi zamulone. Zrobisz jak zechcesz ale można dzieci wychować bez mieszanki.