Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o allegro. do mających konto i sprzedających

Polecane posty

Gość gość

Hej, potrzebuje pomocy, myślę, że napewno są tutaj osoby, które sprzedają coś na allegro. Ja do tej pory tylko kupowałam, mam konto, ale w związku z tym, że bardzo schudłam i nie mam co zrobić z ubraniami (szkoda wyrzucić, a oddać nie mam komu) i mam ubrania po córeczce, a więcej dzieci nie planuje, pomyślałam że mogę sprzedać. I teraz moje pytania, jak wystawić rzeczy? Skąd mam wiedzieć jaki jest koszt wysyłki? Skąd bierzecie pudełka i inne przedmioty do wysyłki? Jak to wygląda na poczcie? Zanosicie samo spakowane pudełko i oni zawijaja je czymś, naklejaja adres itd? O co chodzi z tą prowizja na allegro? Ile, kiedy i gdzie to place? Może ktoś mi to wszystko wytłumaczyć? Z góry serdecznie dziękuję

Gość gość
Nigdy nic nie wysyłałas pocztą? Poważnie????

Gość gość
Opakowanie to jest Twoja broszka :P Nikt Ci go nie da specjalnie, albo kupujesz na poczcie, albo wykorzystujesz karton z domu albo w sklepie jakimś pytasz. I kto do cholery ma adres Ci pisać? :D To normalna przesyłka pocztowa, listy też Ci panie adresują? Prowizja automatycznie jest, są gdzieś listy jaki to procent w danej kategorii (w guugle będzie) - allegro samo se pobierze przy płatnośc***ayu. Koszt wysyłki to możesz wcześniej na poczcie ogarnąć - waga+wymiary+koszt opakowania (czasami ludzie zaznaczają, że nie są przedsiębiorcami więc nie mają po kosztach pudełek, folii itd więc to dokładają).

Gość gość
Nawet nie na poczcie, a na stronie internetowej poczty, nie trzeba wychodzić z domu - tam wszytko jest, tylko błagam nie pytaj skąd będziesz wiedziec jaka jest waga przesyłki!

Gość gość
Czyli po prostu mam zapakować rzeczy w pudełko, zafoliowac, przekleic adres do wysyłki i tyle? No listy wysyłałam, paczki nigdy, nie orientuje się jak może to wyglądać. A jeżeli nie mam payu? Jak to wygląda?

Gość gość
Chyba każdy ma domyślnie. Ale zoba se na allegro - tam mają fajne tutoriale dla sprzedawców. Mało zaradna jesteś, na wszystkich stronach są FAQ itd i często krok po kroku jak się robi.

Gość gość
Ja I raz wystawiłam buty do sprzedaży dokładnie rok temu- poszły przy I wystawieniu. Za pierwszym razem wiadomo łatwo nie jest - trzeba poświecić trochę czasu. Na allegro jest wszystko krok po kroku- poswięc na to troche więcej czasu , tak aby nikt Ci nie przeszkadzał w tym czasie ( a to dziecko , a to mąż, a to zupa gotująca się ) . Dasz radę. Nawet cennik poczty Ci się wyswietli za posrednictwem allegro . Potem, za II , III razem , jest już bardzo łatwo coś wystawić , sprzedać już niekoniecznie