Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wprowadzać pokarmy stałe.

Polecane posty

Gość gość

Witam mamuśki. Jestem młoda mama mój synek ma 4 miesiące i 2 tygodnie, zaczynam mu wprowadzać pokarmy stałe, dodam ze mały jest karmiony piersia. Nie wiem natomiast od czego mam zacząć ile tego podawać dziennie, co i jak. Podzielcie sie swoim zdaniem.

Gość gość
Jesli kamisz piersia to pokarmy stale powinnas wprowadzac ok 6miesiaca. Chyba, ze pediatra zaleci inaczej. Zaczyna sie od dan jednoskladnikowych. No marchewka, dynia...

Gość gość
Nie zalecił. Stwierdziłam ze może mu nie zaszkodzą skoro na opakowaniach jest po 4 miesiącu. Ale może jeszcze jednak zaczekam.

Gość gość
Poczekaj do 6 miesiaca i zacznij powoli podawac po jednej lyzeczce, jak dziecko bedzie chcialo jesc to super, a jak nie to nie zmuszaj.Jesli nie bedzie wykazywalo zainteresowania jedzeniem to warto jeszcze troszke poczekac i podjac ponowne proby po paru dniach.Zacznij od ziemniaka lub marchewki :)

Gość gość
stawiasz talerz dajesz łyżke lub widelec i je jak rozwala to po łbie , a tak w ogóle to poczytaj sobie co gdzie i kedy dawać jak by kurna książek niebyło lub stron na necie