Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia w moim wieku.. pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

witam, od pewnego czasu borykam się z dość męczącym problemem. są to zaparcia, czasami po nich następuje biegunka i jest mi naprawdę ciężko normalnie z tym funkcjonować.. dodam, że ciągle przelewa mi się w brzuchu i czuje się jakoś ciężko. kiedyś bardzo dużo jadłam, i ogólnie wszystko, myślałam że to przez to. teraz rano jem jakąś jajecznice, czy pomidory, obiad nie jakiś duży i to w sumie tyle, wieczorem tzn ok 18 zjadam jakiś owoc, najczęściej jabłko lub parę śliwek. pije tylko wodę, baardzo dużo, i szklanke rumianku dziennie. nie jem żadnych słodyczy, żadnych slodzonych napoi. zaczęłam brać travisto, może i trochę pomaga ale zaparcia są ciągle.. dodam, że ćwiczę ok godzinę dziennie. niech mi ktoś powie, jest dla mnie jakiś ratunek?! ps:kiedyś miałam straszne wzdęcia i byłam u lekarza, nic mi nie jest

Gość gość
Wypij 200 ml "czystej" wódki, to cię przeżre i się normalnie do końca wypróżnisz :)

Gość gość
haha, tydzień temu na 18stce przez to przeszłam :D ale od wtedy nic:(

Gość gość
a dużo wypilas?? :)

Gość gość
Jedz jabłka, jogurty.

Gość gość
no jem jedno jabłko prawie codziennie! hmm ok 15 kieliszków, kaca nie było ale się wyproznilam następnego dnia jednak od wtedy nic i nic nie zapowiada, że szybko zagoszcze w toalecie :(

Gość gość
w dodatku miesiaczkuje co kilka miesięcy a. pierwszą miesiaczke miałam kilka lat temu, 4 chyva:(

Gość gość
Jak często sie wypróżniasz? Też miewałam z tym problemy.Potrafiłam raz na 1-2 tygodnie sie wypróżniać

Gość gość
no teraz to tydzień, bo po ostatniej imprezie nic:( raz na tydzień /dwa..

Gość gość
Lewatywy próbowałaś? Albo czegoś na przeczyszczenie?

Gość gość
fuu nigdy! naturalne sposoby

Gość gość
czy to normalne?!

Gość gość
U jakiego lekarza byłaś? Idź do gastrologa.

Gość gość
Kawa rozpuszczalna z dużą ilością mleka. Mnie pomaga. Właśnie z tego powodu normalnie jej nie pije:p spróbuj tłuste potrawy. Moja mama zawsze mi dawała gdy bylam mała kefir lub zsiadle mleko... Ogorek? Dużo ruvhu

Gość gość
A z okresem powinnas iść do ginekologa. To nie jest normalne

Gość gość
nie mogę pić kawy bo po pierwsze rodzice zabraniają po drugie jest zbyt kaloryczna..tłuste potrawy?! ja chcę schudnąć!!

Gość gość
Wiesz co? Zaparcia o których mówisz to pewnie skutek złej diety, jeśli chcesz się odchudzać rób to z głową, może niech dietetyk ułoży dietę? Możesz też mieć zespół jelita drażliwego, wtedy powinnaś iść do lekarza, potrzebne będą środki medyczne, ja stosowałam dicopeg ale miałam tylko zaparcia po głodowej diecie.

Gość gość
ehh rodzice mówią, że to nerwica

Gość lucindaa
Ja miałam straszne zaparcia po przejściu na dietę, być może z tego że zbyt gwałtownie na nią przechodziłam. Wtedy brałam dicopeg, zwłaszcza dlatego że nie posiada glutenu na który mam uczulenie. Spróbuj do diety włączyć jabłka, u mnie to zadziałało.

Gość renia345
Ja również miałam zaparcia jak przeszłam na dietę lecz w pewnym momencie do diety dołączyłam afrykańskie mango http://szczupla-kobieta.pl i powiem Wam że jestem bardzo zadowolona zaparcia zniknęły a kilogramy idą w dół. 3 miesiąc z suplementem 15kg mniej to chyba zadowalający efekt jak myślicie?

Gość ZdrowiePrzedeWszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex, Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne normalne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.