Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból kręgosłupa błagam o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Jakie badanie mogę i powinnam zrobić na kręgosłup będąc w ciąży? Potwornie mnie boli. Zaczął kilka tygodni temu, myślałam, że przejdzie... a teraz się okazało, że jestem w ciąży, prześwietlenia zrobić nie mogę itp. Naprawdę ledwo się ruszam. Potrzebuję jakiś dokument bo pracodawca sprawił, że muszę się stawić na komisję lekarską :/ Byłam prywatnie u lekarza (jeszcze przed ciążą), ale dał mi tylko jakieś leki... ja żadnego dokumentu nie mam :( Doradźcie co mogę zrobić i jak udokumentować, że mnie naprawdę bardzo mocno boli....

Gość gość
Jedź n sor. Ja dostałam pełną dokumentację. Ci do boli. Przykro mi ale dopiero po ciąży mogą cie zdiagnozowac. Miałam podobną sytuację. Czekam do końca ciąży i robię wszystkie badania zalecone.przezlekarza. Teraz trzeba przecierpiec. Na szczescie ro było 3 mies temu i nie mam nawrotu a myslalam ze umrę

Gość gość
Jak ci wypadł dysk to nie przejdzie. Diagnostyka będzie niestety tylko objawowa, leczenie głównie też. Na pewno powinnaś iść na rehabilitację, masaże, możliwe, że zmienić materac, na którym śpisz. Plus rehabilitant powinien Ci pokazać, jak wykonywać codzienne czynności, żeby problem minimalizować.

Gość gość
jeśli nie możesz sie ruszać to może cie gdzieś zawiało i masz zapalenie korzonków

Gość gość
Musisz udać się do specjalisty. Ja długi czas miałam poważne problemy z kręgosłupem, ale w końcu poszłam do http://www.wyleczbol.pl/ . To świetny gabinet, bardzo mi pomogli i już teraz wszystko jest ok.

Gość gość
Może materac rehabilitacyjny trochę by pomógł, bo pewnie musisz teraz dużo leżeć, a nie należy teraz to do najprzyjemniejszych czynności. Popatrz tutaj www.bjas-design.pl jakie maja w swojej ofercie, możesz zamówić przez internet i kupić w sklepie w Szczecinie

Gość Amandus900
Wiem, że w przypadku bólów pleców najlepsze sa masaże, jednak nie wiem czy w przypadku ciąży także sa one polecane. Musiałabyś porozmawiać ze swoim lekarzem lub od razu zwrócić się do specjalistów. Myślę, że u http://www.drenazlimfatyczny.waw.pl/ mogłabyś znaleźć pomoc :)