Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsjjsb

jest ktoś może po aborcji albo ktoś komu się mogę wyzaliz

Polecane posty

Gość gość
23:10 Jak sama stwierdziłas (obrońco zycia poczętego) masz dziecko chciane, zaplanowane i wyczekane-widzisz juz różnice jaka jest miedzy Tobą a osoba po aborcji? Dlatego wlasnie nie mieści Ci sie to w tym malutkim łbie ze ktos moze nie chcieć dziecka. Wez se wyobraz ze nie kazdy jest w chcianej ciazy. Spłycacie temat jedynie do usuwania płodu "bo tak" ale sa inne przyczyny ale nawet jesli ktos usuwa nie z racji jakis wyższych wskazań (choroba płodu czy kobiety, gwałt) to i tak ona jedynie ponosi konsekwencje wiec po co kopać leżącego? Świadczy jedynie o Tobie i o tym jak wychowasz niestety swoje dziecko-bedzie nastawione anty na zrozumienie i inność drugiego człowieka.

Gość gość
10:07 to jak ktos dzieckanie chce to sie ZABEZPIECZA dociera do malego lebka? To nie sredniowiecze ze antykoncepcja to wciskanie w piczke wyschnietego mchu czy picie eliksirow. 3ma uzasadnionymi przypadkami aborcji dla mnie sa ciezko chory plod, zagrozenie zycia lub zdrowia matki lub g***** Reszta jest fanaberia i idiotyzmem. Taka krowa woli zabic niz np. W trakcie ciazy poszukac rodziny i zrobic adopcje ze wskazaniem. No tak- ja nie mam warunkow, nerwow, czasu na dziecko wiec je wyskorobie zamiast dac na wychowanie. I nie jest mi kompletnie szkoda autorki. Z d**y wyjety problem w stylu trudnych spraw " nie usuwaj" "usune" " bedziesz zalowala" "moje cialo moja decyzja MAM PRAWO" a po aborcji "ojej co ja zrobilam, jaka ja nieszczesliwa! Musze sie komus wyzalic"

Gość gość
Dokonałam aborcji 10 lat temu - nie ! zabiłam własne nienarodzone dziecko . Wtedy wydawało mi sei ze to jedyne rozwiazanie . Juz kilka dni pózniej żalowałam i wyłam w poduszkę bo sytuacja z której niby nie było wyjscia zmieniła sie nagle . Często myslę ile lat miałby mój syn ( jestem pewna ze to byłby syn ) jak by wyglądał ..... kilka lat pozniej zdecydowałam sie na kolejne dziecko - kocham je za dwoje . Czasu nie wóce ale nigdy sobie tego nie wybacze i chce by Bóg tez mi wybaczył . Bardzo żaluje i oddałbym wszystko by cofnąc czas ... nie da sie tego opisac słowami to nadal starsznie boli .....

Gość gość
gość dziś 10:07 to jak ktos dzieckanie chce to sie ZABEZPIECZA dociera do malego lebka? x pokaz mi 100 % antykoncepcje

Gość gość
gość dziś cd dzisiaj? dzisiaj wolałabym miec siedmioroi wiecej dzieci i życ bardzo skromnie niz zabic

Gość gość
Bla bla bla matki polki ...urodzić i oddać a co np.z powikłaniami w ciąży i po porodzie .to jeszcze "prymitywna komórka bez bijącego serca,nie czuje nic" jak powiedział pewien ginekolog...usunięcie wywołuje jakąś traumę na pewno,tak samo jak niechciana ciąża czy poród niechcianego dziecka z powikłaniami które do tego umiera przy porodzie...usunąć można ale do 8-10 tyg

Gość gość
Czy kobieta która poroniła to też zabiła swoje dziecko??przecież jej organizm samoczynnie usunął zarodek.czyli jej organizm zrobił aborcje...a kobieta ma mieć wybór bo w życiu są różne sytuacje. Autorko trzymaj się Ja się zabezpieczałam i mam traumę po 2 porodach Sn męczę się w imię macierzyństwa czasem nawet samotnie całe życie poświęciłam i pomimo iż kocham dzieci ,martwię się o nie caaały czas,nie mam już "swojego" życia to z ręką na sercu 3 dziecka nigdy bym nie urodziła ,nie ma co obracać się w tył idź do przodu póki jesteś młoda.. Co innego na dziecko czekać,planować a co innego być zmuszonym rodzić

Gość gość
„JA czy TY?” - Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: - medycyny, - farmakologii, - procedur wsparcia instytucjonalnego, - psychologii - prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję. Kasia