Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sebastien12345

Jak negocjować warunki awansu, nowych stawek

Polecane posty

Gość Sebastien12345

Witam, dostałem awans na stanowisko starszego specjalisty ds. księgowości w korporacji. Wszystko ok gdyby nie stawka nowej umowy. Nie zgadzam się z nią i chciałbym negocjować z firmą tą stawkę. Jestem bardzo dobrym pracownikiem - czego efektem jest ww. awans. Kondycja firma również nie jest najgorsza. W jaki sposób dyplomatycznie oraz skutecznie odbyć rozmowę z przełożonym i przekazać swoja zastrzeżenie i oczekiwania ( dodam, ze nie wygórowane)

Gość hanszkis
Z innej beczki - czy warto pod pracę handlowca szkolić się z negocjacji? W sensie - czy ktoś, kto pracuje w tym zawodzie od roku, może się faktycznie z niego dowiedzieć czegoś nowego?

Gość hubateks
Pewnie, że możesz się wiele dowiedzieć. To zależy od tego kim jest prowadzący. Jeśli widzisz tam człowieka z wieloletnim doświadczeniem to przecież logiczne, że potrafi dużo więcej niż Ty, pytanie kto jest docelowo obiektem zainteresowania tego szkolenia ;-)

Gość paweł kowik
Ok, a jesteście w stanie wskazać firmę szkoleniową, która specjalizuje się w określonych zagadnieniach i jest dobra? Mnie interesuje głównie sprzedaż i marketing. Ile trzeba zapłacić za szkolenie aby faktycznie można było z niego coś wynieść?

Gość adam kanwik
To kwestia zatrudnianych specjalistów - bo głównie to świadczy o jakości pracy samej firmy. W Gaum szkolenie z NLP w sprzedaży prowadził Joseph Wera, znana postać z branży, człowiek z dużym doświadczeniem - i po tym było wiadome już, że warto iść na to szkolenie, bo efekty na pewno będą znaczące. A jak widzisz oni prowadzą szkolenia z różnych zakresów.

Gość paweł kowik
Sprawdzę, poczytam - brzmi naprawdę interesująco, sprawdziłem kilka szkoleń u nich pod względem programów i prowadzących - rzeczywiście nikt przypadkowy tam nie uczy. A jednak bywa różnie - sam mam doświadczenia, gdzie zajęcia z grafiki prowadziła osoba, która właśnie kończyła licencjat. I czego ona jest w stanie nauczyć?

Gość harkosiak
Dlatego w żadnym przypadku nie powinno się pochopnie podejmować decyzje o wyborze szkolenia. Najpierw weryfikacja tego, kim jest prowadzący, jaki program... Nie chodzi tylko o papier - szkolenie robisz po to, aby móc się rozwijać.

Gość kacper pawulski
Robiłem to szkolenie jakieś pół roku temu - bardzo perspektywiczne, wymagające, dużo wiedzy do ogarnięcia, ale zdecydowanie warto było się na nim pojawić, bo wiele z tego wyciągnąłem. Od 2 lat jestem handlowcem, a zajęcia prowadził ktoś, kto w branży pracuje 20 lat. I w takich wypadkach zawsze te szkolenia warto robić.

Gość farysiak
Czy dla pracodawców robi różnicę kim jest organizator szkolenia? Np. fakt, że mam zaliczone szkolenie w Gaum stawia mnie w innym świetle niż kogoś, kto ma zaliczone szkolenie no name, prowadzone przez byle kogo? Jak to dokładnie wygląda?

Gość kacper pawulski
Zależy kim jest osoba prowadząca rekrutację. Czasami warto podawać nie tylko w jakiej firmie zaliczałeś te szkolenia, ale również kim był prowadzący, bo w wielu przypadkach to osoba prowadzącego decyduje o przekazie płynącym ze szkolenia.

Gość adam kowalkik
Szkolenie szkoleniem - dobry prowadzący wiedzę przekaże, ale i tak w tym wszystkim największe znaczenie ma to, jak dalej będziecie działali. Czy będziecie budowali doświadczenie, czy raczej staniecie na tym. Bo w pracy liczy się praktyka, nie teoria.

Gość gabaroteks
Wystarczy odpowiednie podejście - budujesz doświadczenie na podstawie kolejnych spotkać, a szkolenie z tego zakresu może sprawić, że ewentualne porażki zminimalizujecie do minium - czy nie o to tutaj czasami chodzi? Negocjować każdy może, ale z efektami może być różnie.