Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak reagujecie jak w sklepie odzieżowym mówią wam na ty?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj znowu jakaś dziewczyna powiedziała do mnie na ty. Do klientki przede mną potrafiła powiedzieć "pani". Szlag mnie trafił.

Gość gość
Oburzam się i głośno wołam kierownika.

Gość gość
Też mnie to w*****a

Gość gość
również mówię na ty i jest mi miło, że w sklepie panuje swojska atmosfera :)

Gość Trekafik
Wszystko zależy od sklepu. Gdy nie wiem, wystrój, oferta, atmosfera są na zasadzie to miejsce gdzie kupują luzackie ciuchy paczka znajomych i obsługa też zalicza sie do "znajomych", a widać że forma pan i pani jest rezerwowana do osób po 60 i ewidentnych sztywniaków, to OK, ale jak to jest normalny "sklep" z tradycyjna atmosferą, a mówienie do mnie per ty jest formą lekceważenia ze strony sprzedawcy i dodatkowo do wszystkich innych zwraca się obsługa w formie grzecznościowej Pani, to głośno wypowiadam uwagę na tematu kultury panującej w tym sklepie oraz z niego wychodzę, robiąc mu oczywiście odpowiednią reklamę wśród znajomych...

Gość gość
mnie też to denerwuje

Gość gość
mowie: "nie przypominam sobie zebysmy przeszly na ty"

U nas wszyscy do wszystkich mowia Ty i nie widze powodow do obrazy, jak jezdze do Polski to NIGDY nie zwracam sie do ludzi Pani/Pan. Nie zauwazylem aby ludzie piszacy ze soba tu na forum zwracali sie do siebie Pani/Pan, nie odrazu wali na Ty i nikt chyba sie nie oburza z tego powodu, co? Jest jakas roznica?

Gość gość
klawy 77 u mnie tak samo i nikt się nie czepia.

Gość gość
lubie jak ludzie zwracaja sie do mnie na ty. mam 29 lat i zdarza asie to coraz rzadziej ale zawsze jest mi milo :)

gość dziś klawy 77 u mnie tak samo i nikt się nie czepia X To znaczy gdzie, jesli nie tajemnica:)

Gość gość
A mnie wkurzylo to u jubilera gdy wyszczekana sprzedawczyni w moim wieku tak do mnie powiedziala. Odpowiedzialam, ze nie przypominam sobie zebysmy przechodzily na ty to zrobila sie tylko czerwona jak burak

Broken, jestes mala bladyneczka, wiec cie oceniaja na nastolatke, to chyba dobrze?. Z tego co wiem kobiety lubia mlodo wygladac

Gość gość
na mnie we wszystkich sklepach mówią ty oprócz takich co musiałam pokazać dowód aby nabyć pewien rodzaj towaru zarezerwowany dla pełnoletnich obywateli naszego pięknego kraju

Broken, ale, ale czy Twoj mlody wyglad nie odstrasza potencjalnych kandydatow. Moga sobie pomyslec, ze jestes niepelnoletnia Tygrysica

Gość gość
kiedyś matka wysłała mnie po papierochy ekspedientka taka około 40 do mnie a dziecko masz dowód ja tak pokazuję a ona że nie ma tego rodzaju papierochów co matka pali to poco ten babsztyl pytał się czy mam dowód :O

gość dziś kiedyś matka wysłała mnie po papierochy ekspedientka taka około 40 do mnie a dziecko masz dowód ja tak pokazuję a ona że nie ma tego rodzaju papierochów co matka pali to poco ten babsztyl pytał się czy mam dowód X Moze ma na Ciebie chrapke i chciala wiedziec kiedy bedziesz pelnoletni/a