Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wolno dawać 5,5 miesięcznemu niemowlakowi żółtko?

Polecane posty

Gość gość

Okazało się, że córka ma anemię. Pewnie fizjologiczna. Lekarz od razu przepisał leki. Ale to taki typ, że na każdą dolegliwość farmakologia. Odradził żółtko, że za wcześnie. Szczerze nie chcę podawać żelaza. Wyniki nie są takie złe. Czy podawałyście żółtko w takim wieku? Córka jest głównie na piersi. Co 2, 3 dni butla jak wychodzę z domu. Nie odciągam pokarmu. Przyjmuje już inne pokarmy typu warzywa. Toleruje to bardzo dobrze.

Gość gość
Nasz kazał rozszerzać dietę w tym wieku, bo była anemia. Suplementowałam żelazem, kwasem foliowym i B6 lub B12, nie pamiętam. Nie dawałam sztucznego mleka w ogóle.

Gość gość
Ja swojej corci zaczęłam dawac żółtko jak miala 6 miesięcy. Dostawała dwa razy w tygodniu

Gość gość
Moze to niedokrwistosc fizjologiczna- dziecku skonczyly sie zapasy zrlaza z okresu ciazy (poczytaj o tym). To normalne. Ile wynosi hemoglobina u Twojego dziecka? Jesli nie jest nizej niz 9,9-9.5 to jest ok. Powinnas po prostu zaczac juz rozszerzac diete. Ja z powodu niskiej hemoglobiny musialam niestety rozszerzyc corce diete kuz w 4 miesiacu zycia, a byla tylko na piersi. Zelaza nie dawalam, bo mialaby po nim zaparcia itd...