Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlgaWu78

Wesele z dziećmi

Polecane posty

Gość OlgaWu78

Hej, mam pytanie. Niedługo biorę ślub, organizuję wesele pod Warszawą i ze względu na prośby gości zapraszam też dzieci. Czy znacie jakąś firmę- DJ-a, który tak poprowadzi imprezę, żeby dzieci też miały jakieś atrakcje, oddzielone miejsce, opiekę, tak, żeby rodzice mogli się bawić swobodnie? Słyszałam o Flesh Agency, ale czy możecie polecić kogoś konkretnego od nich albo z innej firmy? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

hej nic nie poradzisz i tak te dzieciaki na początku wesela będą trzymać się mamusinych kiecek nie da się tak zorganizować że dzieciaki będą całkiem oddzielnie się bawiły... ja uważam że branie dzieci na wesele nie ma sensu... większość czasu spędzaja na dworze (o ile jest w miarę cieplo i lokal dysponuje placem zabaw) ja w ten weekend byłam na weselu i bylo trochę dzieci ze 4 dziewczynki do lat 3, 2 nie chodzące, trzech 5 letnich chłopców dwóch mniejszych no i 3 dziewczynki takie między 7 a 10 r.ż. Ja swoja córkę wzięłam tylko na poprawiny.

Gość morning_coffee
Jeśli chcesz, żeby rodzice bawili się swobodnie to wynajmij animatora, który się zajmie dziećmi. Zwykły DJ raczej prowadzi wesele jak każde, a jak zacznie robić jakieś zabawy dla dzieci to dorośli goście mogą być nieszczególnie zadowoleni...

Gość gość
też mi się wydaje, że angażowanie dj'a lub zespołu w zabawnianie dzieci to nie jest dobry pomysł. Oni mają zadbac o dobra atmosferę i udaną zabawę zwłaszcza dorosłych - "opieka" nad dziećmi tylko utrudni im zadanie do jakiego docelowo ich wynajmiesz. Dodatkowo nie wydaje mi się aby jakikolwiek dobry muzyk takiego zadnia się podjął;) Od zabawiania dzieci są animatorzy, ludzie wyspecjalizowani w tym fachu:) bardzo wiele tego typu ogłoszeń znajdziesz np na http://www.gdziewesele.pl/

Gość Gochna777
No dzieci na weselu nie są mile widziane, ale jak goście nalegają to trzeba się dostosować. Jeśli chodzi o Flesh Agency to kojarzę, znajoma wynajmowała od nich jakiegoś DJ-a na wesele i była bardzo zadowolona. Wiem, że dzieciaki na weselu też były i ktoś z tej agencji się nimi zajmował. Teraz tak na szybko wpisałam i mi wygooglowało fajny poradnik właśnie od nich- Maciej Wilkanowski jeden z DJ- ów od nich to pisze chyba http://www.djmw.pl/dzieci-na-weselu/ - czyli da się to fajnie zorganizować bez angażowania dodatkowej firmy :) Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość OlgaWu78
Zgadzam się z Wami- też na początku byłam raczej przeciwna zapraszaniu dzieci, ale wielu gości mnie o to prosiło, więc nie chcę ich lekceważyć. Gochna777- dzięki za ten poradnik i namiary na Macieja Wilkanowskiego- skontaktowałam się z nim i wszystko już ustalone :) Da radę fajnie to zorganizować także myślę, że wszyscy będą zadowoleni :) Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.

Gość gość
OlgaWu78- będziesz zadowolona- znam Macieja Wilkanowskiego i byłam na kilku imprezach, które prowadził- w tym jednym weselu z dzieciakami- nie wierzyłam, że to może się udać, a jednak udało się i nikt nie marudził, że się dzieci plątały pod nogami, bo miały co robić :) Bawcie się dobrze!

Gość gość
Prawda Maciej Wilkanowski to chyba najlepszy wybór. Byłam na 2 imprezach, które prowadził- w tym na weselu z dzieciakami i też byłam sceptycznie nastawiona, a udało się wszystko na 100%. Podziel się wrażeniami jak jesteś już "po" :).

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

Gość morning_coffee
Moim zdaniem, jeśli rodzice decydują się zabrać dziecko na wesele to są za nie odpowiedzialni i muszą je mieć na oku. I w ogóle nie sądzę, żeby dzieciom trzeba było zapewniać jakąś specjalną rozrywkę na weselu. Są dzieci, które same będą się fajnie bawić i skakać sobie przy muzyce, a nawet znajdą nowych kolegów i będą tańczyć razem w kółku. Takie kilkulatki, jeśli nie broją i są grzeczne potrafią naprawdę mieć frajdę z wesela. A bardzo małe dzieci tak czy inaczej są przy rodzicach i nawet animator nie za bardzo zajmie im czas (no bo co zrobi z takim np. roczniakiem?). Poza tym wydaje mi się, że dzieci powinny uczestniczyć w weselu, obserwować i uczyć się co to za okazja i uroczystość. Zajęte różnymi atrakcjami, które mogą mieć np. na różnego rodzaju festynach, nie będą za wiele pamiętały z samego wesela. Dlatego uważam, że animator (swoją drogą, bardzo fajny i wdzięczny zawód) nie jest dobrym rozwiązaniem na wesele. Dzieci trzeba uspołeczniać :)

Gość gość
Dzieci na weselu to nieporozumienie, jak na każdej alkoholowej imprezie.

Dlaczego? Jak np. to jest ślub cioci czy chrzestnej to dlaczego dziecka ma nie być na weselu jeśli jest zaproszone? A alkohol na weselu owszem jest, ale można i nawet trzeba pić kulturalnie i z umiarem, czy nas dzieci widzą czy nie.

Gość gość
rodzice z dziemi powinni siedziec przy specjalnym osobnym stole,a nie pomieszani z innymi goscmi

Jak są dzieci na weselu to dobrym pomysłem jest skorzystanie z usług animatora, który zajmie się dzieciaczkami :)