Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa zmusza dziecko do drzemki

Polecane posty

Gość gość

Hej, muszę Was się poradzić. Otóż czasem jestem zmuszona zostawić syna pod opieką teściowej. Mały ma 2 latka i opiekuje się nim moja mama, ale kilka razy w miesiącu musi iść do teściowej i wtedy zawsze śpi. Kiedy syn jest z nami bawi się cały dzień i kładzie się spać ok.20.00 i wstaje o 8.00 - taki ma rytm dnia. Kiedy jest z teściową jest w stanie spać nawet 3h. Ona wtedy przesiaduje przy komputerze (widzę jej dostępny profil na facebooku) i rozmawia przez telefon (non stop zajęte).Wiem, że zmusza go do spania - parę razy kiedy przyszłam wcześniej z pracy teściowa go usypiała, głaskała po główce i śpiewała kołysanki. Mówiłam jej, że mały nie musi chodzić spać, ale do niej nic nie dociera. Mąż też zwracał jej na to uwagę, że syn nie potrzebuje tak długiej drzemki, że jeżeli koniecznie chce mieć spokój to po godzinie powinna go wybudzić, ale nawet on nie jest w stanie na nią wpłynąć. szlag mnie trafia, bo teściowa leciwa nie jest - ma 55 lat, świetny stan zdrowia, jest bardzo aktywna i nie pracuje. Syn po takim zimowym śnie jest zmierzły i nie chce chodzić spać - na siłę zmuszamy go, żeby kładł się kiedy my idziemy spać, a jest to po 23.00, przez co kiedy rano ma wstać nie da się go obudzić. Nie wiem jak dotrzeć do teściowej. Czy Wasze dzieci też były zmuszane do snu?

Gość gość
To proste. Zmusza go do spania, żeby nie musieć się nim zajmować i móc siedzieć na FB.

Gość gość
Skoro jest w stanie uśić dziekco i mieć 3 godziny luzu, to proste ,ze taqk robi.Po coi zoswtawiasz z nią dziecko?Poszukaj opikunki i będziesz krolową sytuacji.

Gość gość
Godzina,półtora to w tym wieku nawet dobrze,sama mam 3,5 latke i w przedszkolu tak śpi,ale 3 gdz to gruba przesada. Musisz jej wjechać na ambicje skoro normalne prośby nie dają rezultatu.

Gość gość
sama widzisz ze ona ma swoje zycie, wiec albo będzie tak jak ona chce albo plac za opiekunke-proste. dlaczego uważacie ze ona musi zyc waszym rytmem, bierze wnuka, dba o niego tak jak uważa za stosowne, rozumiem ciebie ale ona jest tylko babcia a nie wynajeta osoba, robi tak jak jej rozsadek podpowiada, jak młody zasypia to chyba tego snu potrzebuje