Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dojrzały wiek matki jest wskazaniem do CC?

Polecane posty

Gość gość

Czy wiek ponad 40 lat jest wskazaniem co cesarskiego cięcia? Moja szwagierka, starsza o 12 lat zaszła w ciążę (ma 43 lata) i ginekolog zapytał tylko jak rodziła swoje poprzednie dzieci. Rodziła sn (ale to było 20 lat temu!) i powiedział, że nie widzi w takim razie przeciwskazań do sn...Dodam, że kobieta nie jest jakas wysportowana ani nie jest okazem siły i zdrowia.

Gość gość
nie widzi przeciwskazań do sn, bo rodziła sn, gdyby miała cc, to może wybrać sn lub cc, ale zaleca się bardzie cc

Gość gość
nie jest, ja chciałam cc, miałam 38 lat i lekarz powiedział , ze to nie jest wskazanie do cc. Musiałam rodzic prywatnie- cc na życzenie

Gość gość
wiedziała jak sie zachodzi w ciaze i jak wyglada porod wiec dlaczego teraz chce cc? Bo co? Na własne zyczenie zaszła w ciaze i teraz niech rodzi skoro nie ma przeciwwskazań a wiek wcale nie taki wysoki jak na obecne czasy. To ze nie jest wysportowana to takze jej zaniedbanie zatem z czym do ludzi i o co pretensje??

Gość gość
To niech rodzi w prywatnym szpitalu, jaki problem???

Gość gość
Katarzyna Figura swoje pierwsze dziecko urodzila jako mloda kobieta sn i kolejne dzieci w wieku 42 i 44 sn i dala rade , twoja szwagierka tez da rade