Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okropne to jest

Jaki jest sens życia emeryta?

Polecane posty

Gość okropne to jest

to tylko wegetacja i czekanie na śmierć, bo co innego? Dla wielu to nudy i apteka i branie tony "leków" codziennie, jaki w tym sens?

Gość gość
Przecież ciebie też to czeka ...

Gość okropne to jest
wiem, dlatego pytam jaki to sens

Gość gość
A po co teraz stawiasz sobie takie pytania ? Ciesz się ,że jesteś młoda/y i staraj się żyć tak by na starość nie cierpieć . Cóż -każdego czeka starość ( no chyba ,że ...) każdego czeka śmierć ...Więc ciesz się życiem kiedy trwa i żyj tak jak by to miał być Twój ostatni dzień pamietając jednocześnie by żyć tak by nikt przez Ciebie nie płakał ...a co ma być to będzie ...

Gość gość
A jaki jest sens twojego życia? praca, spanie, jedzienie, stres, że coś się nie uda...

Gość gość
Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz. Moja mama pod koniec tzw kariery, była zmęczona obowiązkami, zniechęcona, przybita bezsensem egzystencji. Po przejściu na emeryturę odżyła. Moim zdaniem odmłodniała o 10 lat. Ma czas na swoje pasje, książki, podróże. Owszem jest lekarz, apteka ale to w biegu między rajdem, a kursem malarstwa.

Gość gość
cieszę się,że mam czas na swoje pasje,wreszcie wstaje kiedy chcę,robię co chcę,jadę gdzie chcę-oby jak najdłużej trwało to moje zycie,nie choruję i nie wydaję na leki-Bogu dzięki

Gość gość
całe moje zycie zawodowe to życie w kieracie-praca-dom-a teraz błoga laba,pieniądze mam-pracowałam na nie b.ciężko życzę pogodnego podejścia do życia i ludzi nie kwękać,nie biadolić tylko cieszyc sie z każdego dnia i młodym życzę tego samego

Gość gość
W USA emeryci są potrzebni aby utrzymywać kasyna, nawet ich za darmo autobusami doworzą, masakra, dziadki z butlami tlenu w kasynie

Gość gość
a co ?podobaja mi się ci emeryci,korzystaja z zycia jak mogą starsi ludzie w USA nie sa tacy smutni jak Polacy,ci to mają pogodne podejście