Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Budowalibyscie na moim miejscu dom

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja wyglada tak: mamy dwoje malutkich dzieci, które jak widze bardzo potrzebuja ruchu i przestrzeni i w mieszkaniu po prostu marudzą. Co mamy? Mieszkanie 80 m2 w bardzo dobrej lokalizacji, które da sie sprzedac za jakies 470-500 tys zl. TAkie ceny tu chodzą. Połowa jest spłacona, a połowa na kredyt. Drugie mieszkanie niedaleko 54 m2 do wynajecia za okolo 1500 zl miesiecznie. Mysle ze szlo by je sprzedac za jakies 380 tys. zl. Dom 130 m2 z dzialka 1500 m2. Niestety dom ten stoi 40 km od naszego mieszkania i nie chcemy tam mieszkac, bo maz mialby daleko do pracy. Ja zreszta tez. Jesli mielibysmy budowac dom to policzylismy ze chcielibysmy taki okolo 180m2 na dzialce o powierzchni 1500-2000m2. Ceny u nas sa kosmiczne i jesli mialby stac oddalony nie wiecej niz 10 km od naszego mieszkania to koszty takiej dzialki siegaja nawet 500 tys zl!!!! jesli jednak pokusilibysmy sie o 15 km dalej to ceny juz spadaja. Dzialki o tej powierzchni mozna juz kupic za okolo250-270 tys. zl. Na codzien mieszkamy w mieszkaniu a na weekendy jezdzimy do domu. Co robic? Budowac ten dom blizej? I na jakich zasadach? Co sprzedac co wynajac? Nasz obecny dom z dzialka mysle ze nie jest wart wiecej niz 300 tys zl

Gość gość
myślisz że w domu dzieci nie będą marudzić ? masz dwoje dzieci, wybudujesz dom a potem one będą się kłócić o jego podział (znam wiele takich przypadków w rodzinie) myślenie nie boli macie tyle nieruchomości i jeszcze chcecie budować kolejny dom ? to bez sensu, mnie by się nie chciało

Gość gość
Skoro macie już jeden dom to nie rozumiem sensu budowania następnego, przeprowadźcie się tam, mieszkania wynajmijcie, spłaćcie kredyt i może wtedy pomyślcie o budowie nowego domu. Sama niedawno zakupiłam działkę budowlana w Kobylance www.dzialki-szczecin.com w pięknym miejscu nad jeziorem i zamierzam się pobudować bo również chciałabym mieć piękny dom w dobrej lokalizacji