Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciezarna30

Czy da się to naprawic? Hemoroidy

Polecane posty

Gość Ciezarna30

Witam. Przed ciążą pojawiły się pierwsze oznaki hemoroidów, a teraz w 30 tc zaczęły wypadać. Myśle, ze ma to duzy związek z zaparciami. Zaparć już się pozbyłam i chciałabym wiedzieć czy mój o***t będzie wyglądał jeszcze kiedyś normalnie? Czy kiedy bede smarowala je jakimś proctohemolanem to one sie wchłoną, wygładzą i mój o***t znów będzie wyglądał tak jak powinien czy na to nie ma szans bez lekarza i jakichś chirurgicznych metod?

Gość gość
u mnie też pojawiły się hemoroidy pod koniec ciąży, po porodzie miałam jeszcze się poorszyło bo z powodu blokady psychicznej miałam zaparcia. Po czasie wszystko wróciło do normy i same się wchłonęły. Teraz jestem 3 lata po porodzie, jest wszystko dobrze ale muszę bardzo uważać na dietę bo jak mam zaparcia to czuję ból przy wypróżnianiu.

Gość Jadwiniak
Najlepiej chyba radykalnie tzn chirurgicznie sie pozbyć hemoroidów. Ale o leczeniu powinien lekarz zdecydować. I warto znaleźć lekarza do którego ma sie zaufanie. Zobacz tu http://medichouse.pl/ - swietne miejsce, specjaliści na miejscu pracują na najnowszej aparaturze no i badania na miejscu mozna zrobić.

Gość gość
Hemoroidy nie lubią zaparć, jeśli zdecydujesz się je leczyć zadbaj o prawidłową dietę i środki regulujące częstość wypróżnień, np dicopeg. Zdecydowanie nie powinno się stosować wtedy czopków ani lewatywy.