Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjęzyk

mamuśki jakie znacie języki

Polecane posty

Gość gośćjęzyk

1. jakie języki w jakim stopniu 2. używacie ich w pracy 3. gdzie pracujecie 4. ile zarabiacie Napiszcie szczerze jak jest , bez przechwałek, jeśli pracujesz na kasie w markecie to napisz prawdę przecież to nie powód do wstydu

Gość gość
pytania trochę zbyt szczegółowe, nie sądzisz? Gdzie pracujecie - może jeszcze nr wewnętrzny Ci podać?

Gość gośćjęzyk
ja napiszę pierwsza dla przykładu 1. angielski biegle , niemiecki komunikatywnie 2. obydwa używa w pracy 3. księgowa i jednocześnie tłumacz z doskoku 4. 1800 zł netto ( małe miasteczko gdzie taka kwota to całkiem nieźle)

Gość gość
1. angielski poziom c1/c2 2. tak używam w pracy codziennie, 3. pracuję u operatora gsm 4. trochę ponad 4 netto.

Gość gość z 11 57
Powinnam dodać jeszcze - język polski - na tym forum to niestety rzadkość.

Gość gość
1. troszkę znam angielski 2. nie używam 3. urzędnik 4. 2200 zł netto

Gość gość
angielski, holenderski b.dobrze niemiecki, francuski komunikatywnie.

Gość gość
angielski, polski biegle, niemiecki - zdawałam maturę z niego, ale za dużo mi z tego nie zostało, rosyjski rozumiem, rozczytam i coś tam czasem napisze, ale tez dużo zapomniałam

Gość gość
pracuję dla siebie - handluję, uzywam angielski i polski w pracy, zarabiam... coraz więcej:)

Gość gość
Ja znam migowy.Nie przydaje mi sie.Nie pracuje.

Gość ksennnaaaaa
1. angielski komunikatywny, niemiecki biegle: zyje w niemczech od prawie 25 lat i konczylam tu szkoly, dlatego to zaden wielki wyczyn 2. używacie ich w pracy: niemiecki i angielski tak, polski w domu 3. w duzej korporacji farmaceutycznej 4. zarabiem w euro, wiec trudno porownywac sie z zarobkami w zl

Gość gość
Polski ,Rosyjski ,Norweski Biegle. Angielski komunikatywnie z Niemcem też sie dogadam . Pracuje w Bibliotece publicznej zarobki pozostawię do mojej wiadomości jedynie napiszę że w złotówkach nie zarabiam ,w pracy używam dwóch języków obcych .

Gość gość
polski, używam w pracy :D, własna działalność ok. 10tys. podać adres, telefon,kontakty?

no tak na kafe to sami poligloci i zarobki w EUR hehe ja znam polski biegle i żadnego innego :), uczyłam się angielskiego i niemieckiego w szkole ale poziom był kiepski a ja do języków głowy nie mam więc niewiele pamiętam do pracy potrzebny mi tylko polski :) i tylko tego używam pracuję w sklepie z firankami zarabiam około 1000 zł na ręke w Złotych Polskich

Gość gość
Nie pracuję, więc nie mam zarobków ani nie używam w pracy :P Angielski bardzo dobrze, francuski komunikatywnie i podstawy włoskiego :P

Gość gość
Abhielski kiedys bardzo dobrze...zwlaszcza gdy uzywalam go w pracy (korporacja, duzo obcokrajowcow) a obecnie angielski dobrze ale nie bardzo dobrze i uzywam na wakacjach bo obecnie jestem perfekcyjna pania domu

Gość gość
Angielski i niemiecki biegle, norweski i rosyjski na poziomie bardzo dobrym, teraz uczę się wloskiego. Pracuje w branży IT, języków używam w pracy. Zarobków nie podam.

Gość gość
Agatka ty to jednak jestes wybitna idiotka. Czekaj jak ci kiedyś obcokrajowiec przyjdzie firanke polska kupić i co zrobisz? Pobiegniesz po slownik? Chociaż znajac ciebie zrobisz mine wybitnie nieinteligentna i klient ucieknie. Hahaha

Gość gość
Angielski biegle, francuski bardzo dobrze, rosyjski komunikatywnie. Pracuje w banku, angielskiego uzywam czasem w pracy, zarabiam 1800 netto

Gość gość
jak przyjdzie obcokrajowiec do Polaka cos kupić, to wypadałoby mówić w języku polskim. Nie widziałam, żeby np. Polak przyszedł do Anglika, a Anglik po polsku: słucham, co podać? To samo z Niemcami, żenada i tyle. Takie mam zdanie.

Gość gość
No tak. Trzeba sobie jakoś tłumaczyć brak znajomości jezyków. W dzisiejszych czasach angielski to podstawa, ale cóż może o tym wiedzieć sprzedawczyni firanek.

Gość gość
angielski biegle używam w pracy pracuję jako sprzątaczka w UK zarabiam 12 - 15 f/ h

Gość gość
Angielski biegle, niemiecki komunikatywnie