Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Moni`

antykoncepcja przy migrenowych bólach głowy

Polecane posty

Gość Moni`

Zakładam wątek, bo nie znalazłam żadnego podobnego.. do osób które chorują na migrenę. Ja ją mam od 3 roku życia, teraz mam 36 lat. Urodziłam dziecko i próbuję powrócić do antykoncepcji- hormonalna bardzo zle na mnie działa, pomijam już stany deresyjne, zmiejszone libido itp. mam na myśli nasilenie się bólów migrenowych, zauważyłam, że po ciaży ataki są rzadziej, jak są-1 dzień. Wcześniej miałam 3 dni pod rząd non stop, zmiana pogody, przed okresem, stres, weekend..w sumie każda drobna zmiana i koszmar. Zażywałam na potęgę, dosłownie garściami tryptany-imigran, sumamigren, relpax, relanium, frimig, cinie, co tylko pomagało. Teraz rok po porodzie głowa bolała baardzo rzadko, zaczęłam próbować cerazzette-2 miesiące i musiałam odstawić, bo głowa znów atakowała praktycznie non stop. Potem kolejny lekarz przepisał sesonique czy jakoś tak..progestagen z estrogenem- i też to samo. Chciałam już wrócić do yasmin, ale przed ciążą po nich też bolała często głowa. Lekarz polecił wkładkę bez hormonu- tylko czy to jest bezpieczne? skuteczne? Boję się, że ciąża może się zdarzyć, poza tym zakaz stosowania tamponów, obfity okres. Migrenowiczki-co wy stosujecie? Z góry dziękuję za profesjonalne odpowiedzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować