Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Silene

Dlaczego zdecydowaliscie się głosować na PiS?

Polecane posty

Gość Silene

Co w ich programie Was przekonuje?

Gość gość
nic. nie zdecydowalam sie i nigdy sie nie zdecyduje. na PO i ich popluczyny w innych partiach tez nie :O

Gość zawsze szczery
bo jestem katoliczką i tak wypadało x hahahahahaha x w sumie to lepiej jesli ktos przyznaje sie, ze glosuje na pis niz obrazony na demokracje nie glosuje wcale, to dopiero jest glupota

ja również, ale chcę się dowiedzieć, co powoduje że miłośnicy PiS tak chętnie głosują na tę partię. Co ich przekonuje w pisowskim programie.

kiedys moglas tu poczytac wypociny ofermy, dlug, bla bla osmiorniczki, dlug, dlug, bla bla, dlug prawda jest tak, ze pis ma betonowy elektorat i to sie nie zmieni ma grupe, spora, przeciwnikow po i ma grupe, spora, roszczeniowo nastawionych ludzi, ktorzy zaglosuja obojetnie na kogo byle dawal wiecej kielbasy

czyli w naszym społeczeństwie wygrywa bezmyslność, brak analitycznego myslenia, roszczeniowośc, mściwość i wiara w gruszki na wierzbie. Przykre.

czyli w naszym społeczeństwie wygrywa bezmyslność x nie tylko w naszym, praktycznie w kazdym, tak to juz jest u nas problemem jest niska frekwencja osob, ktore potrafia myslec ale sie obrazily i nie glosuja, czyli na zlosc babci

Gość piąta klepka
PiS to ograniczeni ludzie, już lepiej wybrać lewicę

Gość Silene
Albo Petru, bo jego partia przyciąga specjalistów, a bezmyslnych fanatyków.

Ja się waham czy Petru, czy PO, bo sondaże pokazują, ze jednak jego partia może nie wejść, a ja sie potwornie boję rządów PiSu.

Gość gość
Ja nie pójdę głosować, nie dlatego, że się obraziłam na demokrację, ale uważam, ze PO i PiS to tacy sami złodzieje tylko głoszący inne hasła. To od kilkunastu lat tych ci sami ludzie tylko pod różnymi nazwami. Chciałabym kogoś nowego, ale nie idiotę bez programu jak Kukiz czy oszołoma z kapitalizmem rodem z XIX wieku jak Korwin. Jeżeli to dla kogoś objaw głupoty, to trudno. Amen.

I może właśnie dlatego warto zagłosować na petru albo na Nowacką? Dziś ran w Tok FM Piotr Kraśko entuzjastycznie nawoływał do głosowania na inne partie, a nie tylko te dwa kolosy. I ma racje. Trzeba dać im szansę. Ja się wciąż waham, ale raczej na 90% oddam swój głos na Petru.

Jeżeli to dla kogoś objaw głupoty, to trudno. Amen. x tylko sprobuj pozniej plakac, ze w polsce jest zle, nie glosujesz? neistety takich jak ty sa miliony, tak samo kretynsko sie tlumacza ale pozniej najglosniej krzycza, ze im zle

ulubiona wymowka nieglosujacych obrazalskich jest taka - a co ja moge?? otoz wiele :-) ale skoro tego nie rozumiesz to bede nazywal cie debilem, bo jak milion takich co to "nie moga" nagle stwierdza, ze moga to na wiejskiej pojawi sie przerazenie - i o to wlasnie chodzi co ciekawe, ci kretyni, co to nic nie moga, nie chodza na wybory samorzadowe, a pozniej chca miec drogi rowerowe, kanalizacje itp

Pamietajcie, że każdy nieoddany głos w wyborach, to głos dla partii zwycięskiej. Elektorat PiSu pójdzie. Nie pójdą ci, co nie chcą PiSu u władzy. Dlatego trzeba iść.

nie mam nic przeciwko osobom ktore glosuja na pis, skoro takie sa ich przekonania to luz, ale pozniej musza sami przed soba ocenic dokonany wybor, a ci ktorzy nie zaglosuja wcale maja po prostu demokracje w d.pie

Gość gość
Petrus jest podejrzany, Palikot miał rację mówiąc o nim ze jest wynajęty przez banki. Przecież Petrus to kontynuacja w polityce gospodarczej a ta chyba jest błędna. Co mnie przekonało do Pis'u. Przede wszystkim "glupoty" Pisu nie dotyczą mnie bezpośrednio. Jak będę chciała zrobicvaborcje to zrobię bez względu na prawo, głupka Macierewicza znam tylko z Tv więc mogę wyłączyć , gender, zamach i inne dziwne rzeczy jak dla mnie glupoty ale tylko medialne. Natomiast "glupoty" PO dotknęły mnie bezpośrednio. Wyższy VAT, bezkarność i coraz większa liczba urzędników, większa opłata za śmieci, zrobienie ze mnie pirata drogowego bo jechałam 32 na godzinę. To wszystko powoduje że PiS jest mniej groźny, może słucha się tego trudniej ale nie przekłada się to ma życie. A Po, mili, uśmiechnięci "mordercy", którzy mordują Polska gospodarkę tworząc zieloną wyspę dla koncernów.

A Po, mili, uśmiechnięci "mordercy", którzy mordują Polska gospodarkę tworząc zieloną wyspę dla koncernów. x masz prawo tak myslec, zdecydowanie, mi podoba sie wiele rzeczy, ktore zrobili i wk.wia to czego nie zrobili (krus, mundurowka, kopalnie itd) a pis? jako opozycja byli beznadziejni, jako rzad? jakby szybko sie poklocili i odeszli wiec ciezko ocenic x co do pis to moje obawy dotycza w zasadzie stosunkow miedzynarodowych i wykorzystywania funduszy unijnych, boje sie, ze przepadnie kasa bo skupia sie na tropieniu afer i stawianiu pomnikow, nie wierze w to, ze po czy pis czy komuchy (cala trojka ze stara gwardia korytoszukaczy) zrobia cos z tymi uprzywilejowanymi grupami dlatego chce dac szanse innym, a co bedzie? nie wiem, okaze sie

Gość gość
Ale dlaczego uważasz że tropienie afera to coś złego. Nie widzisz gołym okiem ze cos jest nie tak a wszyscy mówią że ok. Autostrady, PSL zvrodzina po wszystkich instytucjach, afera informatycznego której nikt nie pamięta bo umiejętnie ja pozamiatali, Bury I setki mu podobnych o których nie wiemy. Oczywiście to nie wpłynie na moje życie ale te afery są i trzeba je rozliczyć. Pozycja międzynarodowa - dzisiaj chyba Węgry mają lepsza bo "biedni to biedni ale przynajmniej nie dadzą sobie kitu wcisnac". A Polska prymuska która wierzy że koncerny inwestują w Polsce po to aby mieć straty lub wychodzić na zero. poza tym argument przeciwko PO który powiedział moj sąsiad. Żadnej dosłownie żadnej propozycji dla małych przedsiebiorcow- a pzeciez z tego środowiska się wywodzą.

kampania wyborcza dwoch najwiekszych partii jest kierowana do debili, to widac golym okiem, kopacz z szydlo wskoczyly do basenu z kisielem i sie ciagna za wlosy ku uciesze gawiedzi, zenujace a robia tak dlatego, ze tak wiele ludzi na tzw "poziomie" ma w d***e wybory i demokracje

Gość zawsze szczery
w d.pie mam bleblak, grunt ze glosujesz :-)

Gość gość
Petru z Nowoczesną wejdą, spokojnie, mają od 7 do 9 procent poparcia. Jedyni normalni i najważniejsze, znają się na gospodarce. Oczywiście nie wszystkim pasują, a ci, którzy się ich boją, wymyślają różne brednie. Najgorsze jest głosowanie na populistów z PiS lub Zjednoczonej Lewicy, obiecają wszystko, a potem doprowadzą kraj do ruiny. Już nie mówię o poglądach PiS na temat Smoleńska, nie mówię o Macierewiczu, Pawłowicz itd.