Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktos daje niemowlakowi zwykle kasze?

Polecane posty

Gość gość

Była u mnie siostra, zaskoczona, że 7 m dziecku nie daje kaszel z proszku, a gotuje zwykła jaglana, gryczana, pęczak, kuskus. To takie dziwne?

Gość gość
Dla mnie nie dziwne. Tez tak robie Np. Gryczana na mleku, albo jaglana. Sama.wole taka kasze niz gotowe platki.

Gość gość
Ja tez gotowałam sama kasze mannę czy ryz na mleku . tez gotowe sa słodkie i drogie .

Gość gość
na czym gotujecie te kasze dla takiego niemowlaka? autorko od początku podawałaś takie kaszki? od którego miesiąca? da radę coś zrobić z kaszką, jeżeli nie odciągam pokarmu, a nie chce mieszać z mm?

Gość gość
JA dawałam tylko zwykłe kasze, gotowej córka raz spróbowała i obrzygała babcię :D

Gość gość
Do 23:06: można zrobić na wodzie z owocami, nie musisz na swoim mleku.

Gość gość
Kasze można dodawac do przecierow warzywnych, do owocow, na sniadanie podawac z jogurtem i owocami (np z rozgniecionym bananem). Dodawac do zup (ja zageszczam zupe pomidorową zblendowaną jaglanką), do dań obiadowych. Sądzę że ludzie którzy sami nie jedzą kasz, nie podają kasz swoim dzieciom.

Gość gość
Dawałam od początku zwykłe, i zdrowiej, i o niebo taniej.

Gość gość
Dziwne, bo mało kto tak dzieci żywi - prostsze w użyciu są kaszki instant... A kasze przecież są super zdrowe! I smaczne Ja również polecam - bo również gotuję kasze mojej córce (teraz ma 9 miesięcy ale zaczęła jeść gdy miała 7). Np jaglanka z warzywami - smacznie i zdrowo. A jak nie mam czasu - płatki jaglane albo kaszę manną na mleku ryżowym (nie chcę jej jeszcze podawać krowiego) - gotowe w trzy minuty. Obie można również ugotować na super gęsto, wylać na talerz i jak już stężeje pokroić w kostkę. Tę kostkę daję dziecku na tackę gdy siedzi w krzesełku i sama sobie je.

Gość gość
Jak podajecie kaszki np. do warzyw, owoców, to najpierw ją gotujecie? Długo?

Gość gość
Do miękkości, ok. 20-25 minut.