Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaChłopaków

czy korzystając z ovufriend można zaplanować płeć dziecka?

Polecane posty

Gość MamaChłopaków

Dziewczyny pytanie może nietypowe, bo oczywiście będę cieszyła się zarówno z chłopaka jak i z dziewczynki. :-) ale no właśnie... jestem mamą dwóch przecudnych chłopców i do szczęścia brakuje tylko małej królewny :) oczywiście piszę to wszystko z przymrużeniem oka... ;-) jestem ciekawa, czy którejś z Was się udało? O drugiego synka starałam się przy pomocy ovufriend, więc mam tam sporo obserwacji swoich cykli... Czy wierzycie, że można jakoś kochać się, by spłodzić dziewczynkę? :-)

Gość zosinka11
no jasne, że możesz próbować. :-) słyszałam o diecie, która pomaga zaplanować płec dziecka, a poza tym jesli prowadzisz wykresy na ovu to próbujcie kochać się jak najdalej od owulacji- bo plemniki, które zawierają chromosom żeński dłużej żyją i są wolniejsze :) czytałam o tym, bo też marzę o córeczce

Gość MamaChłopaków
a Ty próbujesz zosinka? ;-)

Gość zosinka11
no próbuje - właśnie mam dni płodne :-) też korzystam z ovufriend- dzisiaj mam pierwszy dzień płodnych (na detektorze zielone światło:), wiec będziemy celowac :-)

Gość gość
Mąż pali? Słyszałam że silne plemniki to chłopcy są częściej. :pU mnie jest taka rodzinka co mają 6!! Synów i najmłodsza dziewczynka :D. Żadna patologia oczywiście, dobry dom a kobitka poza wielkim tylkiem bardzo zgrabna

Gość MamaChłopaków
nałogowo nie pali, ale popala :)) może coś w tym jest? A co do tej duużej rodzinki - niezła gromadka. Juz sobie wyobrażam jak mała jest rozpieszczana przez starszych braci :D

Gość gość
my nie planowaliśmy może płci, ale coś w tym jest - jedyny stosunek w dniach płodnych mieliśmy własnie w owulację (też prowadziłam wykresy na ovufriend, a w szczęśliwym cyklu monitoring potwierdził owulację - w 16dc tak jak wyznaczyło ovu) i właśnie tego 16 dc uprawialiśmy seks i mamy synka :D także dziewczyny jest nadzieja- próbujcie

Gość gość
a długo się staraliście??

Gość gość
jakie 7-8 miesięcy. Z tego ostatnie 4 cykle prowadzone na ovufriend