Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przeżyć za 2 tygodnie za 120zł

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś pomysły, co teraz da się kupić tanio i jakieś przepisy? Wychodzi 8,5zł/dzień (dla jednej osoby), czyli powinno spoko starczyć. Zaproponujcie tylko co kupić i co ugotować. Juro wybieram się na zakupy i chętnie kupiłabym wszystko co trzeba.

Gość gość
nie dodałam, że mam w domu 2 kartony mleka, płatki kukurydziane i 10 jajek

Gość gość
nagotuj jakiejś zupy na 3 dni pamiętaj o chlebie,maśle i obkładzie jakieś ziemniaki jajko sadzone miesą też na 3 dni

Gość gość
a może chcesz sobie dorobić pare groszy ?

Gość gość
Placki ziemniaczane smaczne a przede wszystkim tanie.

Przejrzyj dokładnie reklamy i w każdym sklepie kup to, co jest w dobrej cenie. W ten sposób możesz kupić np. 1kg smacznych pierogów za 7zł, dobrą pizzę za 5zł, czy też mięsistą kiełbasę Śląską z Morlin po około 10zł/kg. Bez problemu można za te pieniądze zjeść smacznie i do syta.

Gość gość
Ziemniaki - prócz dodatku do drugiego, zup, można zrobić placki, podsmazyć na patelni z cebulą i czosnkiem, jak zostaną można zrobić kopytka Groch - w biedrze 3-4zł widziałam. w supermarketach po 5 jest. z całej paczki to wychodzi dla 2 osób (w tym faceta żarłoka) na ponad 3 dni. mieszanki fasol - jak wyzej cebula - zupa cebulowa jest tania i smaczna jajka - do różnych naleśników itp. mąka - to wiadomo kapusta biała - zupa super wychodzi, do tego ziemniaki i się człowiek napcha kotlety sojowe - akurat ich nie lubię, ale duze paczki stosunkowo tanio wychodzą kurczaka jednego całego można kupić - starczy Ci i na zupę i na drugie dania - żebyś jednak tak super postnie nie żyła, a 12 zł za całego kurczaka wychodzi (teraz w etesco sprawdziłam) x a reszta to już jak kasy zostanie, wymieniłam najważniejsze na obiad zeby było