Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gadam z facetami, patrzę na nich i nie czuję nic

Polecane posty

Gość gość

No po prostu nic. Na myśl że mogłabym z którymś wylądować w łóżku.. nie czuję nic. Nieważne, jak ktoś mi się podoba z urody, zachowania. Mogę kogoś podziwiać, ale w ogóle nie łączy się to z pociągiem seksualnym. Za to mam jakieś napadowe myśli o seksie z kobietami, np. z nowo poznaną koleżanką, ale jak się w nie wgłębiam, to perspektywa zrobienia tego na żywo nie wydaje się też jakaś podniecająca. Ostatnio na imprezie myślałam, żeby spróbować pocałować koleżankę i zobaczyć czy cokolwiek poczuję, ale zrezygnowałam. Myślę, że ta ciągota wynika z ciekawości. Jednak na ogół jeśli ktoś mi się podoba, to jest to facet, jednak nie łączy się to w ogóle z pociągiem seksualnym, jeśli rozumiecie o co chodzi. Może być zauroczenie a nawet zakochanie, ale ma to aspekt wyłącznie 'romantyczny', a nie z ciągotami do łóżka. Nigdy nawet nie miałam chęci, żeby zakochać się w mężczyźnie, o którym myślałam jak maniaczka przez całe dnie i z całą pewnością byłam zakochana, a w jego obecności czułam się błogo (gdyby ktoś mi próbował wmawiać, że nie wiem o co chodzi)

Gość gość
Tam powinno byc nigdy nie mialam nawet checi zeby kochac sie z mezczyzna, a nie zakochac sie :)

Gość gość
To może dużo znaczyć. Że np jestes Les albo niekonieczbie bo np masz kompleksy/fobie/głęboko zakorzenione poglądy z których nie zdajesz sobie sprawy a wiąże się to z jakimś przykrym doświadczeniem z przeszłości którego nawet możesz nie pamiętać...ciężko powiedzieć

Gość gość
Doskonale pamietam swoha przeszlosc, znam swoje kompleksy ale nie mam ich wiekszyxh niz inne dziewczyny, tak przypuszczam. Nie boje sie zachowan seksualnych, wiele razy chcialam cos poczuc w czasie pocalunku, pieszczot (testowalam to, zeby to sprawdzic, ale te czynnosci mialy dla mnie podobna wartosc jak nie wiem.. Robienie prania. Nie krecilo mnie to w ogole, ale nie czulam tez zadnego wstydu).

Gość prawictwo pospolite 151
wiesz , ale to twój problem , a nie nasz .. Poza tym może obejrzyj sobie jakiś film ? Nie wiem ? Są takie kobiety , które czerpią satysfakcje z chodzenia nago i gdy wiedza ze je ktoś pogląda , to je podnieca.. Wiec jesli nie podniecają cie faceci , to może kręcą cie jakieś sytuacje ?

Gość gość
Filmy tez ogladalam. Nic nie przedklada sie na odczuwanir pociagu seksualnego do kogos w realu.

Gość
Aseksualizm- brak odczuwania pociągu seksualnego. Aseksualizmu nie należy mylić z celibatem (czyli dobrowolnym powstrzymaniem się od aktywności seksualnej). Niektóre osoby/środowiska proponują, aby uznać aseksualizm za kolejną orientację seksualną (obok homo, hetero i biseksualizmu). Mimo że osoby aseksualne nie odczuwają pociągu seksualnego, to jak najbardziej są w stanie wchodzić w związki z innymi osobami...

Gość
gość dziś x niekoniecznie. może chciała po prostu chciała zobaczyć czy to ją ruszy???

Gość gość
Trudno jest mi powiedziec czy pocalunek z kobieta by mnie podniecil. Obstawiam ze pewnie nie, ale przydaloby sie przekonac, tylko tez nie chce nic odstawiac wobec blizszej znajomej, zeby nie zrodzilo to komplikacji.. Moze i jestem aseksualna.. Choc mnie to nie pociesza :(

Gość gość
autorko najprawdopodobniej masz przewartościowanego animusa (pierwiastek męski w psychice kobiety) na skutek wychowywania przez ojca lub obracania się w towarzystwie chłopaków

Gość prawictwo pospolite 151
nie odczuwasz dotyku tylko z jednego powodu , Za popęd seksualny nie odpowiada dotyk , tylko wyobraznia która u ciebie jest bardzo słabo rozwinięta tzn . przytępiona Tak jak u głuchego przytępiony jest słuch

Gość gość
Nie pociesza w sensie ze glupio sie bede czula, nie majac nikogo nigdy. Ale tez zmuszac sie nie bede ani kogos oszukiwac

Gość gość
Ale ja wien ze seks zaczyna sie w glowie Nawet calujac sie probowalam sobie rozne rzeczy wyobrazac i podjarac sie tym Wciaz nic Meski pierwiastek? Serio? Z matka mialam lepszy kontakt, a obracalam sie w towarzystwach i meskich i damskich

Gość gość
e ja wien ze seks zaczyna sie w glowie Nawet calujac sie probowalam sobie rozne rzeczy wyobrazac i podjarac sie tym Wciaz nic Meski pierwiastek? Serio? Z matka mialam lepszy kontakt, a obracalam sie w towarzystwach i meskich i damskich. Wygladam tez normalnie, bardzo lubie elegancki, kobiecy styl. Cos coraz dziwniejsze te teorie, ale dziekuje za checi :)

Gość gość
Poza tym tzn. hcica w okresie dojrzewania pojawia sie bardziej automatycznie pod wplywem hormonow, a ja i tego nie mialam

Gość gość
Oczywiscie chcica. Piszę z komorki

Gość gość
Z tym to do seksuologa na testy,a nie na forum