Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odrabialiscie lekcje z 11latkiem

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 11 lat nic sama nie potrafi zrobic. Ani zadan domowych qni sie sama nie nauczy. Nie wiem czy jest tak leniwa czy poprostu no inaczej tego ujac nie idzie glupia. Na kazdy sprawdzian musze jej notatki robic pisac co ma sie nauczyc. Angielski niemiecki wszystko tlumaczyc po kilka razy zadania domowe odrabia tez ze mna. A i tak przynosi 3 i 2. Jest pazdziernik a ona ma juz 7 jedynek. Jest tak leniwa ze w domu nic nie robi tylko telefon i komputer. Nawet myc sie jej nie chce do sklepu z laska pojdzie. W pokoju to tylko nasrac. Wykancza mnie psychicznie. Jak jej cos karze zrobic to ryczy mowi ze jej nie kocham albo jaja sobie ze mnie robi dla niej to wyglupy a ja mam ochote jej ******lnac no ale nie bede 11latki bic. Czy to jest normalne zachowanie 11latki ja juz sily nie mam. Ojca nie ma rozstalismy sie 4 lata temu nie interesuje sie nia

Gość gość
Myślę że od początku ja tego nauczylas i teraz samej jej się nie chce pracować. Ja też pomagalamm jeszcze w 2 klasie i taka Stara nauczycielka mi powiedziała że jak będę pomagać ciągle to już zawsze Będę i dlatego przestałam. Moją córką też ma 11 lat i nie pomagam jej w ogóle- czasem w matematyce bo jest trochę słabsza a tak to w niczym

Gość gość
Zabralabym telefon i komputer- poryczy pokrzyczy parę dni i przestanie. Za dwa trzy lata ona tobie przywali- musisz być konsekwentna. Wychowasz nieroba i dziunie co ma wszystko w dupue. Chyba nie chcesz tego?

Gość gość
Ja też mam 11 latka.Lekcje pisemne robi sam a ja sprawdzam.Też z matematyką czasem pomagam.Co do nauki,to nakazuję mu przeczytać na bieżąco rozdział,który przerabiają a potem go pytam,tyle razy ile potrzeba.Z angielskiego mu idzie dosyc łatwo ale hak ma sprawdzian,każe pisać słówka na karteczkach itp.Z zajęć domowych wyrzuca śmieci,chodzi z psem,ma posprzątać swój pokój(różnie z tym bywa).Rano sam się do szkoły szykuje.Myślę,że trochę rozpuściłaś swoją córkę.Zabierz jej telefon,komputer czy co tam ma.Ja też tak robię.Foch jest ale trudno.Ja jak byłam nastolatką ciągle miałam jakieś szlabany i jakoś żyję,nie nienawidzę moich rodziców i krzywda żadna mi się nie stała.

Gość gość