Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym smarować? zmasakrowana buzia

Polecane posty

Gość gość

Niemowlak ma obcieraną twarz, wszystko wkłada do buzi. Jest czerwona, skóra schodzi, a do tego niska temperatura na dworze spowodowała, że stan jeszcze się pogorszył. Czym smarować? Próbowałam już oilatum - krem smaruję buzię. Ale nie jestem zadowolona. Kapię w emolium trochę poprawa. Dobrze działa na resztę ciała, ale nie na twarz. Smarowałam także kremem avene. Rewelacji nie ma. Przerabiałam nawet olej kokosowy ( tak poradziła pediatra), ale buzia dalej szorstka. Co jeszcze mogę spróbować? Co u Was działało?

Gość gość
Olej lniany, krem mixa z loreala jest tez ok. Z tej serii mixa baby. Jak myjesz twarz to albo w emoliencie albo polecam tez plyn do kąpieli natluszczajacy z ziajki. Swietna sprawa. Po kapieli smaruj obficie skórę i 15 minut przed wyjsciem na dwor zeby zabezpieczyc skore.

Gość gość
Zwykłą wazelina albo parafiną z apteki

Gość gość
Balsam Szostakowskiego - Avilin

Gość gość
podepnę się pod temat jak krem stosujecie teraz wychodząc z dzieckiem na dwór? nie ma u mnie zbyt dużego wyboru kremów na mróz dla dzieci. może być z ziaji? ktoś stosował? potrzebny jest specjalny krem? naprawdę wazelina komuś pomogła?

Gość gość
i mam jeszcze pytanie skąd znacie takie kremy? jak avene, avilin i inne zaproponowane wątku. jak szukałam czegoś dla dziecka to żadna z tych firm nie wyświetliła się w google, w wątkach na ten temat też ich nie widziałam. ktoś wam poradził? lekarz? w aptece?

Gość gość
W domu od pierwszych miesięcy stosowałam Lipobase, za radą pediatry i dermatologa, mały miał alergie skórne, teraz mimo że zawsze ma krem na zewnątrz jak jest zimno/słońce i tak buzia podrażniona i krem dalej pomaga. Używają go też dorośli alergicy a mi pomaga na mocno przesuszone dłonie.

Gość gość
Balsam Szostakowskiego to jeden z najstarszych i najlepszych środków, bez nadmiaru chemii, znają go i polecają starsi farmaceuci, większość wciska klientom te najnowsze najbardziej reklamowane medykamenty a naturalne środki mało kto poleca...

Gość gość
Bo jak nie wiesz gdzie szukać, to nie znajdziesz ;) Przegląda się ofertę aptek w dziale na oparzenia, odmrożenia, dla diabetyków i tam są różne dobre rzeczy gojące i łagodzące. Tam znajdziesz Avilin, żele hialuronowo-srebrne, maści z colostrum etc. Mało znane, bo nie reklamowane, a genialne i przeważnie niedrogie :)

Gość gość
Na podrażnioną skórę fajny jest bepatnthen sensiderm...

hej, na suchą podrażnioną skórę apteczna maść cholesterolowa. Działa cuda. Niezwykły, tłusty krem. Córka ma skórę jak atłas. Poradziła mi lekarka.

Gość gość
NIVEA BABY Krem na każdą pogodę - jest genialny, nie zawiera wody dobrze chroni przed mrozem.

Gość gość
A czym wycierasz buzię w dzień? Bo ja widziałam jak kolezanka swojemu synkowi "myła" buzię chusteczkami nawilzanymi i miał straszną tą buźkę.

Gość gość
Jeśli można dla niemowlaka to Dexeryl. Niedrogi a bardzo skuteczny, jeden z nielicznych, który mi pomógł.

Gość gość
Dla dziecka najlepszy bedzie bepanthen, ma on wlasciwosci ochronne i gojące, sama stosuje u dziecka i czasem u siebie, pozdrawiam

Gość gość
moze Alantan noe jestrm pewna poczytaj