Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przyprawiacie mieso

Polecane posty

Gość gość

z mielonym miesem nie mam problemow. ale jak musze przyprawic jakies kawalki kurczaka np do salatki to czasami zdarz mi sie niedoprawic lub przesolic. jak mozna rozpoznac, ze juz wystraczy tej przyprawy do kurczaka itp. macie jakies swoje sposoby?

Gość gość
Chilli, bazylia, cebula. Doprawiam na oko i smakuje zawsze :)

Gość gość
chili,bazylia i cubula jako sproszkowane przyprawy? zadnej soli?

Gość gość
Ja robie swoja marynate: dwie lyzki oliwy, lyzeczka wegety,szczypta pieprzu, szczypta chili w proszku i dwa rozgniecione zabki czosnku, mozna tez dodac ulubione ziola ale ja nie dodaje.

Gość gość
marynata to bylby fajny pomysl. jest duzo przepisow w internecie. zdarzylo mi sie cos takiego robic i zawsze wychodzilo.

Gość gość
Ja do kurczaka robię podobna marynate z tym,że zamiast Vegety daje przyprawę do kurczaka Knorra . z mielonym też nie mam problemów, z innymi kolegami też,ale podepne się pod temat i zapytam was o mięso na pieczeń, nigdy nie jestem zadowolona :( chciałabym kiedyś upiec dla męża szynkę lub karkowke z pysznym sosem pieczeniowym. Jak by któraś pani domu mogła udzielić rady była bym wdzięczna :)

Gość gość
Kawal miecha najlepiej naszpikowac czyli porobic w miesie dziurki i rozgniecionym czosnkiem z sola wypelnic dziurki, mieso piec do miekkosci pod koniec pieczenia podlac woda aby mieso nie bylo zbyt suche, po ok 15 minutach mieso wyjac a na tym co zostanie z pieczenia zrobic sos,mozna poprostu dozucic ze dwie bulionetki i masz sos gotowy nastepnie mieso przelozyc do gotowego sosu i mozna kroic .

Gość gość
Dzięki :) spróbuje z tym czosnkiem 🌻 lubię czosnek :p

Gość gość
Prosze bardzo , smacznego. Mozesz tez zrobic sos grzybowy tez jest pycha a sezon na grzyby trwa.

Gość hengo
a ja zazwyczaj akurat do sałatek używam zwykłej przyprawy do gyrosa, może i mix ale jakoś mi smakuje, no albo po prostu kupuję cały zestaw oddzielnie różnych przypraw typu zioła prowansalskie, chili, ostra papryka, pieprze różnego rodzaju itd. w sklepie internetowym http://www.kochamprzyprawy.pl/ i mam zapas na dłuuuuugi czas :)

Gość gość
mięso i bardzo drobno starta pieczona pietruszka, smak wybitny :)

Gość agnieszka68o
to prawda marynata super sprawdza się przy takich mięsach, ale ja ostatnio najczęściej przygotowuję mięsa pieczone w "glazurze" z miodu i kilku łyżek dżemu morelowego Stovit, naprawdę oryginalny smak, a do tego mięso po upieczeniu w takiej glazurze wygląda pięknie ;)