Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mpowere39

Czy lekarze przeoczyli moją ciążę??

Polecane posty

Gość Mpowere39
Masz racje to ich z****** obowiazek. I nie rozumiem co w tym dziwnego, ze mam zal, ze nie dopilnowali takiej sprawy... Teraz mam nadzieje, ze jezeli rzeczywsicie cos rosnie to bedzie zdrowe i nie odbije sie na zdrowiu dziecka.

Gość gość
tutaj nie ma nic do rzeczy to ze ona nie podejrzewała, bo lekarz ma sprawdzić, skoro kobieta jest współżyjąca u mnie to wyglądało tak że mam długie cykle, gin się pyta czy w ciązy nie jestem, jaki test robiłam, czy aby nie sikany.

Gość gość
Gościu wyzej przeczytaj posty dokladnie a pozniej mow o tescie! Przeciez napisala, ze nie podejrzewala ciazy... Boze co za tlumany pisza!

Gość gość
ona nie miała woreczka wycinanego, zeby lekarz nie podejrzewał ciąży, tylko zabieg ginekologiczny, nosz kurde tam pewnie pełno ginów, ale żaden nie pomyśli żeby kazać chociaż pacjentce bete zrobić przed zabiegiem

Gość gość
Lekarz przyjmujacy pacjentkę na laparoskopie jajników ma zlecic bete, bo taki jest jego obowiązek, jezeli nie masz o tym pojęcia, to przestań się już wypowiadać

Gość Mpowere39
Bo jest moim lekarzem prowadzacym. Poza tym nie chce teraz rozwijac watku czyja wina. Opisalam swoja sytuacje i chcialam porady. Jesli chodzi o sprawdzenie ciazy to jest obowiazkiem lekarza przed operacja i na tym koncze temat lekarzy i ich powinnosci.

Gość gość
przy wycinanym woreczku zolciowym tez jest narkoza, wiec o co chodzi?

Gość gość
o to chodzi że lekarz który przeprowadza zabieg, powinien zlecić test, bo to ginekolog, który wie że każdy spóźniający się okres może byc oznaką ciąży.

Gość gość
nie wiem, czy w tak wczesnej ciazy lekarz w trakcie operacji mogl ja zauwazyc.

Gość Mpowere39
Zmieniajac teamat zwolennikow bezblednych poczynan lekarzy nie majacych zadnych obowiazkow, to myslicie, ze narkoza mogla miec negatywny wlyw na wczesny rozwoj plodu?

Gość gość
Nic Pani teraz już nie zrobi. Była Pani we wczesnym okresie od zapłodnienia, dlatego test ciążowy wyszedł negatywnie. Oczywiście najgorszym okresem ciąży w czasie, którego nie powinno się znieczulać bez wątpienia jest pierwszy trymestr. W chwili obecnej nic Pani już temu nie zaradzi. Wiele kobiet przeszło operacje w pierwszych dniach czy tygodniach ciąży i urodziło zdrowe dzieci. Proszę się nie denerwować. Teraz trzeba być pod szczególną opieką ginekologiczną. pierwszy z brzegu tekst z netu sprawdz w googlach

Gość gość
Tu gdzie mieszkam (USA) lekarz ktory narazilby pacjentke/ewentualna ciaze w ten sposob, mialby zawieszona licencje a w przypadku poronienia zostal pozwany do sadu o grube miliony. Obowiazkiem lekarza jest przetestowac kazda kobiete w wieku produkcyjnym zanim podejmie sie takiego zabiegu. Nie moglam dostac glupiej szczepionki przeciw ospie bez zrobienia testu ciaz mimo ze zaklinalam sie ze nie wspolzylam od roku. Ludzie maja mniejsza lub wieksza wiedze w tych sprawach i nie kazdy jest swiadomy jakie badanie /procedura jest w stanie zaszkodzic ciazy. Od tego sa lekarze. Autorko przestan sie wyglupiac i zrob test ciazowy, bedziesz wiedziala na czym stoisz.

Gość gość
A ja mieszkam w Niemczech i tu nie robili mi żadnej bety przed operacją. Pielęgniarka z spytała tylko czy jestem w ciąży.

Gość wifigdańsk
autorko lekarze mają obowiazek ale czasem trzeba szczesciu pomagac lub specjalistom troche podpowiedziec bo nie sa bogami,ja gdybym miala zblizenie z facetem/meżem itp a potem zaraz planowany zabieg to i tak bym sama na wlasną reke dowiedziala się czy nie jestesm w ciazy przypadkiem bo niezaleznie od zabezpieczen-konsekwencją wspołzycia moze być ciaża i to kazdy powinien wiedziec,choc jak widac mało osob o tym wie. tak czy owak lekarze tez powinni dopilnowac tego obowiazku a dziwne bo mnie pytali np gdy poszłam z corą zrobic rtg paluszka bo es wsadzila we framugę drewnianą i ktos z drugiej strony (nie wiedząc) zamknął drzwi. i pytali nie tylko czy jestem w ciazy ale czy MOGĘ BYC W CIAZY czy to mozliwe. wtedy bylam (ale nei wiedzi9alam tylko podejrzewalam ) i powiedzialam ze podejrzewam choc nie mam pewnosci i nie pozwolili zebym byla przy rtg. tak czy owak teraz juz nie masz się co martwic,czekaj spokojnie na wizyte i nie stresuj się. acha jeszcze cię pociesze- ja w bardzo wczesnej ciaży (gdy o tym nie wiedzialam) piłam alkohol (nie duzo-do towarzystwa), bylam w niemieckim wesołym miasteczku gdzie ludzie latali do góry nogami i kazdy prawie wymiotował,bylam na "Młynie śmierci" oraz spadłam z roweru i się bardzo potłuklam a mimo to dzidzia juz moja 6l.tnia jest super hiper zdrowa:) badz dobrej mysli i wyluzuj;]

Gość gość
Autorka była świadoma czym grozi operacją w czasie ciąży. Nie piszcie że nie. Była też świadoma ze może być w ciąży bo uprawiała seks bez zabezpieczenia. Owszem, lekarz powinien ja poinformować ze jeśli jest prawdopodobieństwo ciąży to zabiegu nie zrobi. Ale o prawdopodobieństwie ciąży wiedziała tylko ona. Gdyby powiedziała że ma jakiekolwiek wątpliwości, na pewno kazaliby bete zrobić lub test. Poza tym nie rozumiem dlaczego teraz zamiast się upewnić czy faktycznie jest w ciąży myśli o winie lekarzy. Jaki to ma sens teraz? Potem zmienia temat i pyta o konsekwencje narkozy na kafe zamiast samodzielnie zagooglowac.

Gość gość
Odpowiedź na pytanie. Jeśli jest ciąża, to lekarze ją przeoczyli i ty też. Nie ma więc powodu szukać winnych...

Gość gość
Dziwi mnie ze niektore z was piszą, ze to wina autorki watku, a nie lekarzy- lekarz ma obowiazek sprawdzic takie rzeczy, zapytac!! To jego praca! Tak samo jak ma sie robiony np. tomograf glowy- to tez pytaja czy nie jestes w ciazy. Wiec tutaj tym bardziej powinni dokladnie wypytac!

Gość gość
Co Wy pieprzycie? Umiecie czytac ze zrozumieniem?? Przeciez autorka napisala, ze byla zestresowana a okres miala roznie to skad mogla wiedziec o ciazy?! Poza tym chciala uzyslac porady a nie idiotycznycj odp w stylu to jej wina, mogla sprawdzic. Test siuskowy by nie wyszedl wiarygodny bo majac torbiele hcg jest podwyzszone i moze dawac bledny wynik. Na usg moglo byc za wczesnie, ALE HCG BY WYSZLO GDYBY DURNI LEKARZE POMYSLELI! Autorko badz dobrej mysli. Ja tez mialam narkoze bedac w pierwszych tyg ciazy i urodzilam zdrowa Corcie☺

Gość gość
Moja znajoma miała mieć laparoskopię i przed samym zabiegiem lekarz pytał się czy współżyła w tym cyklu. Powiedziała że tak i zabieg odłożono ze względu na ewentualną ciążę. Zła była strasznie bo od lat starali się o dziecko i myślała że to wszystko się jeszcze przedłuży. Tak się stało że akurat w tym cyklu zaszła i laparoskopia nie była potrzebna.

Gość AntoninaKady
Jakie wy "mądre jesteście ". Lekarz nie musi robić bety, kobieta powinna tego pilnować, skoro współżyje bez zabezpieczenia . Pojęcia nie macie o funkcjonowaniu szpitala... każde badanie to konkretny KOSZT i nikt nie robi nic co niezbędne. Ponadto, laparoskopię na jajanikach dla pewności robi się po okresie, ale do ok połowy cyklu.

Gość gość
Każda normalna, dorosła kobieta sprawdziłaby czy nie jest w ciąży.

Gość gość
Kazdy normalny ginekolog zleciłby wykonanie badania i nastepne glupoty, ze to nie leży w gestii szpitala-owszem Antonino LEŻY, do połowy cyklu to sie robi hsg i histeroskopie, w przypadku laparoskopii nie ma to az tak dużego znaczenia

Gość gość
Sie czy ona jest w ogóle w ciąży? Przecież to już by był 9 tydzień! Ani testu nie zrobiła, ani usg, bety. Sama olewa a wini innych.

Gość gość
Gosciu u gory czytaj wpisy albo swoje madrosci zostaw dla siebie ☺ swiat roi sie od pustakow, ktorzy chca tylko pojechac komus...

Gość gość
W zyciu. Przy torbielach hcg nie jest podwyzszone. Przy niektorych nowotworach ale nie torbielach.

Gość gość2906
Dziewczynom, ktore madrze twierdzily, ze lekarze powinni zrobic badania (co jest oczywiste) dziekuje za wsparcie ☺ jestem w 6 tyg. ciazy, ktora jak narazie przebiega bardzo dobrze, bez jakichkolwiek powodow do niepokoju ☺ Serduszko bije wiec moj maly mocarz bedzie rosl w sile. pozdrawiam

Gość Mpowere39
Wpis powyzej jest moj. Niestety skopiowalam inny login.

Gość gość
Lekarz zawsze przy przyjęciu do szpitala powinien sprawdzić, czy jest ciąża... Wielu nawet sprawdza, jesli kobieta upiera sie, ze NIE MA MOZLIWOSCI, zeby była w ciąży. Tak jest bezpieczniej. No i juz wiem, do jakiego szpitala nie iść na praktyki. Myślałam, ze w swiebodzicach jest nieco z tym lepiej, ale juz w sumie widziałam na innym oddziale, jak to oni sie przejmują wszystkim.