Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BARDZO chciałabym, by premierem była Nowacka, Jezu wreszcie normalny ryj

Polecane posty

Gość gość

Na Kopaczowa patrzec nie mogę. Po prostu nie chce mi sie nawet o niej gadać. Szydło- jak klops wyciągnięty z zupy, typwa kuchta, którą najpierw w młodości j***l chłop w d, a na staro sc jej pozwolił wyjść na świat szezyć ultraprawicwe poglądy/ Bleee. ...o zgrozo. z***bię się, bo Wy, Polacy, przed szkoda i po szkodzie głupi, znów kolejne 5 lat będziecie plakac, ze nasze życie to potyczki w stylu PIS-PO, pingpong taki, ale mają realną alternatywe- zjednoczona lewicę, nie wybierzecie ich;-( nie rozumiem was. SLD rządziło najspokojniej, dawno przy korycie nie byli, zdążyli pięc razy sobie przemysleć wszystko. NARODZIE!!! Ja Was tak BARDZO nie rozumiem!!!!!

Gość gość
Nie rozumiem, jak można nie pamiętać o czerwonych baronach z SLD, o aferze Rywina, która zabiła SLD. Nie mówiąc o tym, że nie pojmuję, jak można być tak nieczułym, tak wypranym z poczucia sprawiedliwości, żeby chcieć dać władzę mentalnym i organizacyjnym spadkobiercom morderców z PZPR/UB. A jeszcze bardziej nie mieści mi się w głowie, że można popierać ludzi, którzy przenieśli swoją uprzywilejowaną pozycję z PRL do III RP, rabując na skalę masową majątek narodowy. Może sprawdź sobie, co to było uwłaszczenie nomneklatury.

Gość gość
Nowicka jest ładniejsza od Ogórek

Gość gość
sorry, ale tylu samo masz z pzpr w po i pisie co i w sld naiwność, tyle, że o tych z sld wiemy na pewno, że mieli powiązania,to nawet lepiej, bo są przejżyści dzięki temu a pis i po? nigdy do końca nie wiesz jaka jest przeszłosc i teraxniejszośc pełowców, bo to zakłamańcy oszukiści zaś o tcyh z pisu wiemy więcej, ale prawda o nich w oczy koli, nie do ludzi i życia sa ci fanatycy sldowcy wypadają najbardziej transparentnie przy nich afer miałes więcej przy po, więc argument o tym jakoby sld to byli aferowcy smieszy mnie nigdy nie było więcej przepychanek niż za czasów pisu i po naprzemian poza tym nowacka nie ma nic wspólnego z pzpr, bo to młod epokolenie, jest czysta- nie ma wokół niej skndali, ma całkowicie czyste konto, nie jest w zadnym wzgędzie kontrowersyjna dla nikogo ogórek mogła się nie podobac, ale nie nowacka kukiz tez może się nie podobać, ale nie nowacka sorry, ale każdy przeciwnik sld zawsze podaje rozśmieszajace argumenty, które można obrócic przeciwko niemu (afery, pzpr itd)

, dawno przy korycie nie byli, zdążyli pięc razy sobie przemysleć wszystko. x ten tekst wygrywa wśród wszystkiego co przeczytałam nt. polityki w życiu:D:D:D

Gość gość
Nowacka to miłośniczka ciapatych nierobów, też uważałem ją za inteligentną ale jak zobaczyłem w TV co ona piertoli o imigrantach to od tej pory jest dla mnie brzydsza niż Grodzka :-O Autorko - JESTEŚ KRETYNKĄ

Gość gość
pozdrawiam broken tekst o byciu kretynką nie dziwi mnie- to bardzo kafeteryjne;-) zrozum prosze, ze zarówno tobie jak i mi a ni nowacka ani nikt inny nigdy nie będzie idealnie się podobac- takie jets życie, świat, ludzie, nie tylko politycy wybór żądzących to sprawa wyboru między różnymi nieidealnymi opcjamia, nigdy nie będzie nikt idealny, zawsze będą jakieś afery, jakieś problemy i jakieś wpadki rzecz w tym, że po jest skompromitowane, pis się przejadło i wciąż budzi tę samą grozę co lata temu, jedyną realną alternatywą jest zjednoczona, maja szanse przekroczyć próg wyborczy i od lat odpoczeliśmy od tej opcji jaką jest sld zzrozumcie prosze, ze obawy o powrót komuny są nieuzasadnione- zjednoczona lewica to dzis coś innego niż sld 15 lat temu- dziś są nowi ludzie, now epokolenie, to zlepek kilku partii w gruncie rzeczy i tak pewnie stworzą z kimś koalicję ludzie, do których dziś móią, o których głosy sie starają, to tez inne pokolenie niż 20 lat temu obawy przed pzpr to prawdziwa obsesja. nie mam ochoty oglądac telewizji dopóki ktoś nowy nie otrzyma swojej szansy. zrozumcie, ze znów będzie kolejne 5 lat bitwy pis po, pis po. będa sobie wypominać skandale z ostatnich 10 lat, jedni drugim. odsmażane kotlety. uwolni nas od tego tylko wybor alternatywny. a idealnie nie będzie nigdy.

Gość gość
Autorka jest upośledzona umysłowo.Wybaczcie jej to. A na wybory niech se pójdzie do figloraju na cały dzień.

Gość gość
Na lewicy jest trchę młodych fajnych twarzy. ALe póki starocie pokroju millera rządzą to gie zrobia, Ale będę chyba głosować na nich - władza pisu mnie przeraża, miałąm wyj****e ale odkąd TK czy inne wyroki sądów wskazują na przygotowania do przyjęcia władzy. x Tysiąc razy wolę lewicę niż pis - pis i tak gospodarczo jest lewicowy, a do tego dochodzi p******ie prawicowo-katolickie. Więc na stanie godpodarki państwa odbije się to tak samo. Ale przy lewicy chociaż wiem, ze nie zdechne u lekarza i, że nikt nie będzie mnie gównem obrzucał bo "obraziłam jego uczucia religijne". x Koniecznie trzeba takgłosować by pis nie miał większości konstytucyjnej (a k***ina, kukiza czy psl też trzeba liczyć do nich)

Gość gość
broken- kto to jest zlew??? powyżej osoba- dokładnie tak!!!!! ja wiem, ze lewica raczej nie obejmie władzy, ALE chcę, byw ogóle byli w sejmie i o to chodzu bo kuźw ainaczej pełnię władzy będzie miało pis, a w sejmie będzie zasiadac oprócz nich tylko po, które jest skompromitowane czyli realnie będzie tylko pis jeżeli oprócz nich nie będzie choć kilku posłów innych frakcji, to będzie to jakaś dyktatura potrzeba dla czuystej estetytki choć kilku inych osób, innego zdania, kontrastu ja idę głososwac na posłów związanych z ******* lewicowymi, tylko!!!

Gość gość
"Lewica"w Pl to wyłącznie tematy zastępcze.

Gość gość
ZLew na Zjednoczoną Lewicę mówią. x Myślę, że więcej osób się zmobilizuje - tu wystarczy by z 10-15% mieli. PO zgarnie 15-20, nowoczesna żeby 5-8 miałą, do tego część kukizowców myślę, że się nie da mimo wszystko, tak samo z pslu. Byle konstytucji nie zmienili.

Gość gość
Mnie nie interesuje ani "estetyka"ani "kontrasty" tylko,żeby społeczny interes. Sld już miało swoje pięć minut i wystarczy. Im predzej zejdzie ze sceny politycznej tym lepiej. Ktoś kto pamięta czasy ich rządów a ma choć troszkę oleju we łbie z pewnością nie pojdzie ich popierać.

Gość gość
Temat zastępczy nie temat, nie mam ochoty żyć w PiSowskiej wersji ISIS. Gospodarczo wszyscy z nich mają poronione pomysły. Generalnie ja jestem lewicowa, ale widze też miejsca na bardziej liberalne rozwiązania. Tylko, że oni wszyscy "pakietami" lecą - albo totalne rozdawanie, albo w ogóle obcinanie wszystkiego co się da.

Gość gość
gość dziś A kogo widzisz? PiS też rządził, PO to samo, Nowoczesna to mini PO, PSL - gdzie on kurwa nie rządził :D lizodupy jedne. Co? KUKIZ? KORWIN?

Gość gość
tematy zastepcze..... a po i pis wiecznie wałkuję gejow i aborcję, i to nie są tematy zastepcze? a gdzie reszta problemów? reforma edukacji by lepiej ludiz przygotowywano na wejście na rynek pracy, mieszkania, bezrobocie... niech będzie i ta polityka prorodzinna, ale mądrze zarządzana, lewicowo,a nie lewacko, np. obniżyć vat na produkty dla dzieci,a nie kuźwa rozdawać po pół tysiaka na każde nowonarodzone dziecko, no ludzie!!!! sorry, ale uważasz, że lewica ma monopol na tzw tematyz astępcze??? i ty naprawdę ne widzisz tego, ze tematy zastępcze to taka technika odwracajaca uwage od problemów, stosowana przez każdą partię??? tak,a le z tych :każdych partii" była juz pis i po ostatnie 15 lat chyba, czas dac szansę nowemu ugrupowaniu!!! tak myślę. nie oznacza to, ze emocjonalnie zwiazana jestem ze 'zlewem', lol. nie utożsamiam sie z nimi jak elektorat pisowy z pisem. myślę racjonalnie i nie wiem czemu polacy nie czają takiego punktu widzenia. przykro widzieć, ze w polsce nic się nie zmieni, pojmijcie, że oni będa sobie te afery wypominać, będziemy znów walkowac teroię spiskową smoleńska, wypominać co stało się z blidą, na co pis będzie dosrywal po za ich niezlicozne afery. czyli ta sama jatka co ostatnie 10 lat, tyle, że znów pis i pos zamieniają sie miejscami. mozna to zakończyć, ale wówczas inna partia musiałaby przejac całoksztalt władyz i to jest własnie coś co sie tu nie uda. i ja kurwa nie pojmuję współrodaków dlaczego!!! niby jesteście zmęczeni...naprawdę? ja jestem polityka zmęczona. a wy? wy tylko gaadcie!!! a wam dobrze jest, życia nie macie, to śledzicie sobie ten melodramat na wiejskiej, ten teatrzyk i kłótnie. a widzicie, mnie to nie bawi, ta farsa, a wy życia nie amcie, to was to bawi, mnie nie.

Gość gość
Nie potrzeba nam żadnych zlewów,pslu czy jakiejś tam nowoczerstwej. Z nimi nigdy nie będzie porządku. Wieczny burdel,"sobiepaństwo" i kombinacje. Nic pozatym.

Gość gość
gość dziś To czego potrzeba? x Bo my tu mówimy o rozwiązaniu na PRZETRWANIE, żeby PiS nie rozjebał całkowicie państwa. Wiadomo, na dłuższą metę to większość liczy na coś autentycznie nowego (a nie, nowe logo, stare twarze). Ale póki co nie ma na to szans. Więc z dwojga złego wolę ten 1-2 lata przeczekać niż się martwić co się odpierdolą.

Gość gość
Kto rozyebał to państwo to rozybał i to bynajmniej nie pis. Nie jestem fanem pisu ale do "straszenia" nim podchodzę bardzo ostrożnie a to-zauważyłem robią wszyscy platformy po zlew. A ja pamiętam czasy rządów tego drugiego bardzo dobrze i naprawdę byłbym ostrożny z tezami,że to jakiś nowy powiew w polityce.

Gość gość
A co? PiS naprawił? Nie jesteś zwolennikiem, ale jakoś ten PiS jest lepszy dla Ciebie od innych :D Czym się PiS rożni od lewicy? Tak, światopoglądowo i NIC poza tym. Teraz wszyscy prócz k***ina i nowoczesnej są w chuj lewicowi jeśli chodzi o gospodarkę. I gdzieś wyczytał, ze my chcemy by zlew wygrał? Bo ja tylko zauważyłam, że chce się zbudować przeciwwagę która ochroni naszą konstytucję. A Ty wciąż wracasz jak to za sld było kiepsko. Zlew NIE DOJDZIE do władzy, to oczywiste

Gość gość
A skoro pamiętasz doskonale rządy SLD, to tym lepiej powinieneś pamiętać rządy PiSu. Mam dwie ręce to z podatkami itd sobie poradzę jak będzie problem, ale jak ktoś mi wolność będzie usiłował ograniczyć to tego już raczej nie wytrzymam. x Wystarczy posłuchać mediów niektórych, zapoznać się z ostatnimi wyrokami Trybunalu, przeczytać uzasadnienie wyroku tej pisowskiej c**y z trójmiasta (sztuka, golgota piknik). To już każdy co ma olej w głowie wie co nadchodzi

Gość gość
temat załozyłam chyba z 5 godzin temu, a dyskusja dopiero teraz się niestety rozkręca, szkoda bo teraz musze spierdalać spac;-) wyniki wyborów i tak sa przewidywalne, rzeczywistośc powyborowa też jest przewidywalna w moim zyciu zmieni się tyle, że zamiast 3 razyw tygodniu teraz wiadomości będę oglądać 1-2 razy, bo mam jeszcze bardziej dość tego wszystkiego niż do niedawna;-) dobranoc państwu;-)

Gość gość
Goowno mnie obchodzi golgota piknik. Sram na to. Interesuje mnie to żeby w kraju były niższe podatki,skuteczniejszy i sprawniejszy,szybszy dostęp do służby zdrowia,niższe koszty pracy,momonitorowanie prawa bankowego,upraszczanie wszelkich procedur od postępowania administracyjnego po rozliczanie wszelkich kosztów,wyższe zarobki,rozbicie hermetycznych kółek wzajemnej adoracji i sukcesu pt komornicy,zwiększenie nakładów na bezpieczeństwo,zaostrzenie kar dla nachlanych frajerów za kierownicą-(konfiskaty pojazdów i ich śpieniężanie,kary bezwzględnego więzienia),bezwzględne wsparcie polskich wytwórców,opodatkowanie wielkich zachodnich korporacji zgodne z ich obrotami,reforma systemu edukacji i likwidacja "wykwitów"Buzka typu gimnazja i inne g****a,porządek z zusem i cięcia jego wydatków własnych bo to miliony w błoto. A Golgota piknik mi lata koło choya.

Gość gość
W czasie rządów koalicji sld-psl ponad połowa ustaw uchwalana była przy liczbie posłów poniżej wymaganego.kworum. Polecam poszperać troszkę w tzw archiwaliach medialnych Marszałek sejmu sam opowiadał jak biega po kuluarach sejmu i zbiera posłów bo im się nie chce wchodzić na salę.(Relacje.m in Rokity na ten temat). Tacy to byli zaangażowani w sprawy państwa lewicowi politycy. Coś ci powiem. Jak ktoś chce tolerancji,wolności i postępu to powinien najpierw stworzyć ku temu społeczne i ekonomiczne warunki. Żadne,powtórzę dla jasności-żadne państwa obecnie postępowe nie zaczynały swej drogi od tworzenia innowacj w sferze wolności i praw a od ciężkiej pracy nad zwiększeniem potencjału i możliwości społeczeństwa pod względem ekonomicznym i materialnym. A lewicy w Polsce zamarzyło się robić wszystko od doopy strony. I nic im z tego nie wyjdzie. Chyba że będą te innowacje wprowadzać pod przymusem. Weź to sobie pod uwagę.

Gość gość
precz z lewactwem, tylko Korwin