Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu w polsce tak trudno o faceta?

Polecane posty

Gość gość
Idioto wyżej (btw, mama tak cie nauczyła, by do obcych zwracać się per "idioto"?) partnerstwo jest wtedy, kiedy jest już zawiązana relacja, związek czy jakkolwiek tego nie nazywać. W całej naturze to samiec zdobywa samicę, a ona mu ulega (jeżeli ten jej się podoba oczywiście). Potem jest związek, partnerstwo, podział ról w związku. Jesteś prawiczkiem, który czeka na księżniczkę na złotym rumaku? :D

Gość Janusz de
12"47 Nie zastanawiało Cię dlaczego nie chcą się żenić? To trzeba finansowo sprostać potem bo swoją miłością nie utrzyma żony, dzieci, domu, samochodu i wiele wiele innych spraw.Tu trzeba dochodów jak np we Włoszech (stąd Polacy jadą zarabiać np do Włoch a nie oni do Polski) Bo taki podryw i walory o których piszesz to są dobre na pierwsze kilka wspólnych spotkań.ON to wiedział a Ty chyba nie albo tak udała, że nie wiesz o co chodzi. Mąż pewnie zamożny...?

Gość gość
No dobra. Ale wszystkie piszecie że to taka czy inna wina faceta. Ale kobiety w innych krajach tez są inne. Patrzysz się na jakoś i prawie zawsze się uśmiechnie, a w Polsce niestety nie. Napisalybyscie coś może o kobietach za granicą.

Gość gość
Mąż jest dość zamożny, ale ja też mam dobrą pracę. Jeżeli Polakom chodzi o niskie wynagrodzenia- dlaczego nie zarobią pieniędzy zagranicą? Nie lepiej coś robić w kierunku polepszenia swoich szans na rynku matrymonialnym niż siedzieć i czekać aż kobieta przejmie męski obowiązek i poderwie, w międzyczasie żaląc się na babskim forum na kobiety? Prawdę mówiąc, w momencie podrywu męża nie myślałam o jego statusie. Po prostu, spodobała mi się jego bezpośredniość i odwaga + fizycznie też mi odpowiadał. Nie wiem, kiedy mężczyźni w PL pojmą, że kobiecie imponują nie tyle pieniądze, co odwaga, zaradność, nieustępliwość, zdecydowanie w dążeniu do celu- ot, po prostu męskość :)

Gość gość
A co jeśli ja szukam takich cech u kobiet? Po co mam się uganiać za jakąś roszczeniową babą, skoro jest tyle fajnych, bezpośrednich, nastoletnich i polek i ukrainek? Dla nich to nie jest problem zacząć rozmowę i nawet powiedzieć że im się podobasz

Gość gość
No a co ma być, nic. Jeżeli szukasz takich cech u kobiet i takie kobiety się tobą interesują, nic tylko korzystać :)

Gość Janusz de
Kobietom mającym niewielką znajomość o narodowości, kulturze, religii nie polecam takiej pewności zamążpójścia za obcokrajowca tak bez ważnych przemyśleń. Opierając się na zewnętrznych kwestiach. Pamiętajcie, że takie zapewnienie prawne, kulturowe, religijne, społeczne, obyczajowe jakie jest w stosunku do kobiet w PL.Czyli szacunek do kobiet nie spotkacie w krajach sąsiednich.A kto widział jaką wartość ma kobieta u męża muzułmanin nie w PL i nie ważne w jakim kraju to wie o czym mówię. Abyście się nie rozczarowany "śniadym Romeo" co każda wam go pozazdości

Gość gość
Ale przecież jest zasadnicza różnica między związkiem z muzułmaninem a związkiem z obcokrajowcem z naszego kręgu kulturowego. Z muzułmaninem w życiu bym się nie związała, jak oni traktują kobiety! Ale Włosi, Hiszpanie, Skandynawowie czy Brytyjczycy to zupełnie inna bajka. Mój mąż pochodzi z pólnocy Włoch, gdzie kobietę traktuje się bardzo, bardzo dobrze. Na południu bywa różnie, z tego, co słyszałam ;) We Włoszech to kobieta sprawuje faktyczną władzę w domu, a Włoch najpełniej realizuje się w sprawach domowych... gotując :) Uciekam na razie, bo syn się obudził i wymaga uwagi.

Gość gość
We Włoszech to kobieta sprawuje faktyczną władzę w domu, a Włoch najpełniej realizuje się w sprawach domowych x Czyli masz faceta pantofla, zdecydowana większość polek takiego faceta nazwie ci/pą i ci/otą.

Gość Janusz de
To fajnie, że tak masz. Ale sama sobie też odpowiedziałaś, że i we Włoszech bywa różnie.Dlatego z PL i obcokrajowcami bywa różnie

Gość gość
Włosi tacy wspaniali? w każdy weekend do mamusi maminsynki jadą na obiadek

Gość gość
Tak, polsko-włoskie małżeństwa są fajne. Carmelo e Magdalena YouTube