Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu w polsce tak trudno o faceta?

Polecane posty

Gość gość
Coś w tym jest ze Polacy nie umieją randkowac x Randkować to można z kobietą z którą chce się być, a spotkanie z obcą kobietą, to zwykłe spotkanie zapoznawcze, a nie randka. U nas kobiety na takim spotkaniu od razu wymagają zabiegania o nie, kwiatów, romantycznych kolacji, itp... w każdym normalnym kraju najpierw jest etap zapoznawczy i ewentualnie później przychodzi etap starania się o kobietę i randkowania.

Gość gość
nie pisz bzdur autorko bo anglik i niemiec na polkę nawet nie naszcza zasadniczo polki na zachodzie obrabiają wszystkich kolorowych i taka jest prawda,,,

Gość gość
10:57 nie zgadZam się, randkowac można z każdym choćby dlatego że Ci się nudzi i nie chcesz siedzieć w domu. Nie każdą randka to od razu musi być wielka miłość.

Gość gość
potwierdzam na zachodzie ciągle mnie podrywali, codziennie obcy faceci podchodzili, zagadywali - w Polsce mijają bez słowa na ulicy, to mnie uderzylo jak wrocilam na poczatku. I strasznie wybrzydzaja, ty mu chcesz nieba uchylic, a on mysli "hm ojeje nie mam co zdobywać bo ona mnie juz kocha to pójde poszukac cos nowego" ciagle gierki, ciagle gonienie kroliczka i to kolo 30tki zal...

Gość gość
11:19 a kto by chciał sie uganiac za uzywaną

Gość gość
Problem leży chyba po obu stronach. Brak facetów którzy zaczepiaja na ulicy ale i kobiet które zgodziły by się na randkę z kimś takim tez mało. Weź np. portale randkowe. Najpierw trzeba tygodniami klikać żeby doszło do spotkania. Czy nie lepiej od razu się umówić i skrócić ten czas. Klikasz tygodniami a pozniej na spotkaniu rozczarowanie. Jakbyś zgodzila się od razu na spotkanie przynajmniej nie stracilabys tyle czasu.

Gość gość
nie zgadZam się, randkowac można z każdym choćby dlatego że Ci się nudzi i nie chcesz siedzieć w domu x To nie jest randka, randka rządzi się swoimi prawami i ma na celu uwiedzenie drugiej osoby, a to o czym piszesz, to zwykłe spotkanie i tyle.

Gość Janusz de
O zwyczajnego, normalnego, faceta raczej nie ma problemu.Lecz jak kobiety w szczególności 17-25 lat szukają modela, który będzie bardzo przystojny, miał sporo kasy i zabierał ją nieustannie na kolacje, zakupy, wakacje i był usłużny. Oprócz tego w relacjach z nią być uprzejmy, miły, zabawny, być stanowczy mieć swoje zdanie ALE tylko takie jak ONA itp. Teraz powiedz ...prowadząc takie życie kiedy ma mieć czas na zarabianie pieniędzy na te zachcianki? To wiadome , że będzie dużo godz pracował i potrzebował odpoczynku a każda powie, że mało czasu jej poświęca i Ne dba o nią , że jest mało romantyczny. I taki facet to nie jest jej potrzebny

Gość gość
11:26 dokładnie uwiedzenie drugiej osoby co wcale nie znaczy rozkochania W sobie. Ty masz pokazać ze jesteś kobieta a Ty ze mezczyzna. I można to robić bez jakis wielkich uczuć. Przecież Arabowie czy Włosi do każdej mówią ze jest piękna, co nie oznacza że kochają. Ale to sprawia że czujesz się kobieta i możesz się odwdzięczyć żmtym samym zeby on poczuł się męski. I wcale nie chodzi o sex.

Gość gość
11:29 strasznie chcesz spelniac zachcianki kobiet. Sprobij odwrotnie ze to ona ma sie zachowywac tak jak ty chcesz i zobaczysz w jej oczach szacunek. I mowiw to jako kovieta.

Gość gość
11:26 dokładnie uwiedzenie drugiej osoby co wcale nie znaczy rozkochania W sobie x Ale z polkami tak się nie da, bo jeśli facet będzie miły, podaruje kwiaty, zaprosi na kolację, obsypie komplementami, to polka od razu się zakocha i będzie chciała coś więcej. Trzykrotnie miałem takie przypadki, byłem dla kobiet po prostu miły, a potem one nie dawały mi spokoju z czego dwie zarzuciły mi że jestem świnią i później zaczęły mnie oczerniać w środowisku. Dlatego teraz nie randkuje, żadnych kwiatów, żadnych komplementów dopóki nie będę pewny że chce z jakąś kobietą czegoś więcej niż zwykłej znajomości, bo inaczej to są z tego same kłopoty.

Gość Janusz de
11"36 Widzisz jakie jest nastawienie społeczne.To oczekiwanie wszystkiego skierowane jest do faceta i nawet jego argumentów nikt nie słucha. W odpowiedzi na taką sytuację słyszy się odp zmień faceta on jest do d.....y

Gość Janusz de
11"49 Ja miałem podobną sytuację po za tym, że byłem z nią parą To też się nie bardzo skończyło

Gość gość
Mi kiedys moj obecny maz powiedzial na jednej z pierwszych randek ze "nie zyczy sobie aby kobieta w jego towarzystwie tak sie zachowywala". Juz nawet nie pamietam o co poszlo ale podniecilam sie na maksa.

Gość gość
Zgadzam się z tematem. Polacy już nie są tacy głupi jak kiedyś i nie lecą na byle co. :( Coraz więcej Polaków jest na wysokim poziomie i podobnego poziomu wymagają od kobiety a w kwestii związków nie są tak zacofani i dążą do relacji partnerskich oraz nie dają się tak łatwo wmanewrować w płacenie za kobietę za każdym razem. Kiedyś było łatwiej owinąć sobie Polaka wokół palca. :(

Gość gość
Kiedyś kobiety miały mniejsze wymagania po prostu, a to z tej przyczyny, że świat był troszkę inny. Za komuny dziewczynie można było kupić goździka lub rajstopy i była zachwycona, można byłą ją wziąć na lody do kawiarenki lub do baru mlecznego, zbyt dużego wyboru się nie miało. Każdy w sumie miał to samo, nikt nikomu nie zazdrościł, bo nie było czego, a dziś każdy chce być lepszy od drugiego, aby móc się pokazać na facebooku i stąd te wymagania, a skoro sam nie jestem w stanie zapewnić sobie tych dóbr i rozrywek, bo mnie nie stać, to poszukam sobie kogoś kogo na to stać.

Gość gość
Potwierdza autorko. Ja wyjechałam z Polski jako dziewczyna 21 letnia po długim okresie samotności, takiej strasznej, ktòra dała mi dużo cierpienia. Nikt mnie nie chciał, znalazł się tylko złodziej po zmianie płci ktòry sięgał mi do pasa, w dodatku jeszcze cycki mu wisiały, takie cudeńko mi się przytrafiło. Oczywiście okradł mnie. Pojechałam za granicę do pracy zmiana o 100 procent. Dużo na mnie gości leciało, większość chciało tylko przygody ale spośród nich był też on, mòj kochany najwspanialszy mąż, Włoch. Taki z jajami i delikatnością dla mnie. Mam 36 lat i jestem szczęśliwa teraz, nie gdy miałam 20 lat.

Gość Janusz de
To prawda.I kobiety prezentujące niewiele dobrego po za swą urodą u faceta przedstawiającego sobą pewien standard NIE mają żadnych szans na poważny związek a nawet na "przeloty seks".To tylko zaimponuje komuś kto zechce ją mieć na jedną noc bez zobowiązań. A zainteresowanie kobiety tylko portfelem da się SZYBKO i Łatwo wyczuć.

Gość gość
Uważam że polscy faceci nie maja inicjatywy, takie bierne białe trzęsące się serdelki ( nie wszyscy). Jak sobie poròwnam ich zachowanie do zagranicznych gości to jak niebo i ziemia. Pamiętam jak na dyskotece w Polsce podpierałam ściany a oni sobie chodzili i wybrzydzali z ktòrą laską oni to sobie teraz nie zatańczą. A za granicą to jest odwrotnie. Tutaj zabiegają, faceci z jajami i inicjatywą.

Gość gość
12:29 ale czy uważasz że kobiety w Polsce byłyby chętne odpowiadać na takie zaloty rodem z Włoch. Czy czasami nie byłoby co "sobie koleżanki pomysla". Wina jest z dwóch stron.

Gość gość
Ja też mam męża Włocha :D Na 1 randce powiedział, że będę jego żoną, po 3 miesiącach byliśmy po ślubie. Poderwał mnie w klubie. Jest cudownie- on jest męski, zdecydowany, świetny w łóżku, pracuje, dziecko za nim przepada. Polacy niestety wypadają bardzo słabo w porównaniu do innych nacji, nie potrafią podrywac, są leniwi, bierni, nie chcą się żenić (wcześniej miałam Polaka, który po 3 latach ani myślał o ślubie). Cóż, nie potraficie nas docenić, docenią inni panowie :)

Gość gość
Bez przesady z tym podziałem na nacje. W większości przypadków wygląda to tak ze dziewczyna ze wsi jedzie do miasta za granicą i myśli ze Pana Boga za nogi złapała.

Gość gość
Niekoniecznie- ja jestem z dużego miasta i w PL większośc facetów z jakiegoś powodu do mnie nie podbijała, a jestem ładna, wysportowana, dobrze ubrana. Mój mąż od razu mnie sobie upatrzył, zagadał i nie spuścił z oka do końca imprezy, tańczyliśmy, bawiliśmy się. Następnego dnia randka i poszło. W PL faceci się strasznie ślimaczą, albo im się nie chce, albo nie potrafią.

Gość gość
W PL faceci się strasznie ślimaczą, albo im się nie chce, albo nie potrafią. x Albo nie mają do kogo zagadywać. Zresztą jak kobieta chce faceta to może sama zagadać i się odezwać. Co to za jakiś wymóg, że wszystko musi robić mężczyzna.

Gość gość
Mężczyzna nie musi robić nic- tylko niech się potem nie dziwi i nie wylewa żalów, że Polki wychodzą za obcokrajowców :)

Gość gość
to niech wychodza,nie widze w tym zadnego problemu

Gość gość
ja nawet bym sie cieszyl gdyby Ewa Kopacz wyszla przed laty za jakiegos Francuza i wyjechala wtedy z Polski

Gość gość
gość dziś Idiotko ale po co piszesz, że nic? Partnerstwo wymaga by działali oboje a nie tylko mężczyzna. Chcesz czekać i brać tylko co podejdzie czy mieć szansę być z tym kim kogo chcesz?