Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ale wytrzymala

Polecane posty

Gość gość
o widzę, że broni tą rodzinę być może jedno z dzieci z tego stada dzieci albo moze kolejna co narodziła swoje stado

Gość gość
emerytura tylko i wyłącznie za prace, o litości to nie jedna osoba dostaje mniejszą emeryturę za pracę jak ta matka za leżenie, kopaczowa jak chce być taka dobra to niechby z własnych pieniędzy jej płaciła.

Gość gość
jak matka nie ma to jest coś takiego jak obowiązek alimentacyjny wobec dzieci i to one winny płacić matce alimenty a nie my podatnicy, zgroza jak rząd szasta naszymi pieniędzmi wydając je bezprawnie

Gość gość
jak je wychowała, że nie pomagają matce, widać to wspaniałe wychowanie, zawsze powtarzałam, że wielodzietne to wredne dzieci dbające tylko o siebie, bo niestety nauczone są od urodzenia walczyć o każdy kęś dla siebie

Gość gość
prowadzisz monolog ze sobą i każdy post to to samo :-D TO POWIEM CI NIUSA teraz o 100 złoty wzrósł pułap rodzinnego więc jeszcze więcej osób będzie brało świadczenia :-D :-D

Gość gość
no dokładnie ja się nie mieściłam a mam aż 6 dzieci i z mężem pracujemy on jest kierowcą zarabia dość przyzwoicie i w tym roku dostaniemy RODZINNE jupiii na 6 dzieci super dodatkowa kasa :-p

Gość gość
Moja mama miała nas czworo, tata zmarł jak się najmłodsze dziecko urodziło. Renty było tyle co kot napłakał więc tyrała jako pielęgniarka na urazówce, nocki, dodatkowe godziny, cuda, cudeńka. Naprawdę o nas walczyła, a dziś ma nędzną emeryturę. Hmm... no niby nie głodową, bo 1500zł ma tylko, że leki na choroby, których nabawiła się w szpitalu zabierają jej prawie 400zł, no a opłaty i jedzenie też kosztują, a jeszcze chciałoby się gdzieś pojechać, jakiś ciuch kupić. Na szczęście ma nas i dzięki temu żyje w normalnych warunkach ale my jej nie pomagamy, bo to żadna pomoc i łaska z naszej strony. To jej się od nas należy jak amen w pacierzu. Razem zrobiliśmy jej generalny remont 4 lata temu, wymieniliśmy też wszystkie meble na nowe, co tydzień każde z nas, po kolei robi jej większe zakupy, na wakacje też co roku się składamy.

Gość gość
16 :14 przywracasz takimi postami wiarę w ludzi kochana dziękuję :-) ❤️

Gość gość
gość dziś o widzę, że broni tą rodzinę być może jedno z dzieci z tego stada dzieci albo moze kolejna co narodziła swoje stado :-D prosty człowieczku bronię bo ja mam ogładę , kulturę ,empatię w sobie te cechy które są dla ciebie obce nieznane żal mi ciebie bardzo ,ale niestety i takie elementy muszą być :-( dodam jeszcze że człowiek ma prawo do życia każdy i nie nam to oceniać

Gość gość
a tu dzieci i to dorosłe bo mające ok. 40 lat karzą matce iść po darmową forsę do podatników, wstyd, i to są dobrze wychowane dzieci, chyba jaja sobie z podatników robicie

Gość gość
dzieci jej nie karzą. dzieci stwierdziły, że wychowanie ich - całej piętnastki, było ciężką pracą. przynajmniej równie ciężką, jak praca na etacie. a za taką pracę należy się emerytura. na którą, zgodnie z zasadą solidarności międzypokoleniowej, te dzieci teraz pracują. i pani premier się z nimi zgodziła. a wy się możecie z zawiści udusić :O

Gość gość
tu dzieci i to dorosłe bo mające ok. 40 lat karzą matce iść po darmową forsę do podatników, wstyd, i to są dobrze wychowane dzieci, chyba jaja sobie z podatników robicie :-D :-D:-D MIAŁAM taką znajomą szczekaczke dosłownie jak ta tutaj co już chyba z 50 takich samych postów napisała tamta to samo w sklepie spożywczym pracowałyśmy razem jadaczka się jej na zasiłki czy jakieś rodzinne nie zamykała że Polska to syf że każdy ma ona musi za/pi/erd/al./ać dosłownie tak ględziła non stop ja w tym momencie jestem na wychowawczym kontakt nam się urwał a ostatnio jak bym w ryj dostała donosiłam dokumenty z pracy i kogo spotkałam jak składał rodzinne ją no myślałam że mnie trafi była z koleżanką i ta w śmiech bo ja mówię że co ty tu robisz a ta jej koleżanka no jak co roku dokumenty składam :-D ja już mam 15 lat pracy za sobą i płace podatki jak wszyscy i pierwszy raz jestem na wychowawczym a ona ma 3 lata pracy i z tego co się ostatnio dowiedziałam wiem jedno te co najgłośniej ujadają są po wszelkie zasiłki pierwsze taka prawda :-( kłamczuchy