Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ale wytrzymala

Polecane posty

Gość gość

http://wyborcza.pl/1,75478,18641245,premier-przyznala-emeryture-matce-pietnasciorga-dzieci-to.html?disableRedirects=true wytrztymala, nie do zajeżdżenia przez faceta/facetów, do tego jeszcze dostanie za to niejednokrotnie więcej jak co niektóra pracująca matka

Gość gość
nie ma raczej dużo takich matek :-) ja tam oceniać nie będę gdzieś to mam :-p dla mnie może mieć i 50 cioro hehe

Gość gość
a mi sie spodobała wypowiedź kopaczowej akurat tutaj

Gość gość
Pleni to się gorzej niż szczury. Elita polska.

Gość gość
11 :57 JEZU co za rynsztok tutaj siedzi gdzie tacy ludzie się chowają że aż taki jad w gębie bo inaczej nie można napisać :-o

Gość gość
Wkurzające, że pracujący całe życie mają się skladać na to, żeby opłacić skutki czyjejś wyjątkowej bezmyślności. Dlaczego niefrasobliwa i zwyczajnie nieodpowiedzialna matka ma być promowana bardziej niż te, które się 100 razy zastanowiły czy stać je na 2 dziecko? ma gromadę dzieci, to chyba na nie powinna liczyć a nie na państwo, od którego i tak ciągnęła tylko kasę całe życie

Gość gość
dla mnie ok. skoro ci, co mają po 1 dziecku dostają emerytury w pełnej kwocie, to tej kobiecie też się należy. urodziła i wychowała 15 obywateli, którzy teraz pracują (tak zakładam) na innych. więc niech pracują i na nią.

Gość gość
12:17 no tak ty jesteś najlepsza :-D

Gość gość
bardziej jej się należy, niż tej 60 - letniej matce bliźniąt :O

Gość gość
Gdyby ona pracowała to miałaby emeryturę bez łaski premiera. Widać nie pracowała, tylko wychowywała dzieci - i nie widzę powodu, żeby premiować kogoś za taki lajfstajl jaki sobie wybrał. Zdawała sobie sprawę czy ją stać na tyle dzieci i jakie będą konsekwencje tego, że nie pracowała zawodowo?

Gość gość
A jak sobie wyobrażasz pracę zawodową przy 15 dzieci? Ja bym sprawdziła, w jakich warunkach te dzieci się wychowywały - czy nie było tam alkoholu, patologi. Jeśli było w miarę ok to niech ma tą emeryturę, należy jej się. A ci co tak zazdroszczą niech sobie sami taką gromadkę zafundują i przekonają się wtedy, czy rzeczywiście będą mieć takie beztroskie i łatwe życie :D

Gość gość
ale te dzieci pracują są normalne pokończyły szkoły więc ja nie rozumiem :-) jeżeli one mają ją utrzymywać to taka co ma jedno dziecko też może być jego utrzymanką tutaj co niektóre to tak piszą jakby to tylko dzięki nim i ich podatkom ona żyła ale sory tak nie jest bo każdy pracuje jej dzieci również więc się tak nie irytujcie lepiej zastanówcie się nad ciapatymi przybyszami ze wschodu :-p

Gość gość
Osoby, które piszą, że dzieci powinny ją utrzymywać - pomyślcie, jaką pomoc dostaliście od swoich rodziców. Jej dzieci raczej lekko nie mają, bo ona całej 15 nie jest w stanie pomóc, pewnie spłacają kredyty, dorabiają się itp. i jest im znacznie trudniej niż jedynakom bogatych rodziców.

Gość gość
zabrać jej emeryturę, niechby sobie zapracowała a nie rozmnażała jak królica, do tego faktycznie wytrzymałe te baby są, nie do zajechania, niech dzieci ją utrzymują, albo emerytura za pracę albo nie. A co mnie to obchodzi, że nie miałaby czasu pracować przy takiej gromadzie dzieci, to się nie robi i rodzi, proste jak patyk. A co do pracy tych dzieci na nasze emerytury, my sobie sami pracujemy, a te dzieci zapewnie nauczone są, że się dostaje za darmo, bo napewno kupę forsy matka dostawała z opieki społecznej na utrzymanie tych dzieci, nie wierzę, że nie. Także już niemało za darmo oni otrzymali i są tak nauczeni, że dostaje się za darmo a nie za pracę, bo my za pracę dostajemy jałmużnę w stosunku do tego co oni dostawali i dostają za darmo. Po 40 latach pracy i wychowywaniu kilkorga dzieci nie jedna matka dostaję mniej jak 1200 zł, które ta matka dostała za darmo.

Gość gość
a ty z nimi mieszkałaś i wiesz co i za co dostawali? czy tylko kłapiesz pyskiem bez sensu? jak nie wiesz na pewno to siedź cicho i nie ujadaj szczekaczko :O

Gość gość
12:45 skończyłaś podstawówkę ?

Gość gość
12:45 o następna jakby nie ty i twoje podatki to nas by nie było :-D weź stul ryj bo jedzie od ciebie patologią roszczeniowa żmijo oceniająca i ziejąca jadem :-o

Gość gość
od kiedy to za pieprzenie sie dostaje emeryturę, p**********y kraj

Gość gość
fuj brzydzę się takimi ludźmi jak to z 14 okropność i rynsztok blee :-o ulżyło mi :-)

Gość gość
dobrze, że mało w naszym kraju jest takich durnych bab, bo dopiero byłoby nas w huj, jak w chinach, dopiero byśmy pracowali za kromkę chleba przez cały dzień aby nie umrzeć z głodu

Gość gość
przepraszam z 13 my mistake :-D

Gość gość
jak na razie to mamy niż demograficzny i za 50 lat nie będzie miał kto pracować :-o nieuku do szkoły

Gość gość
niż demograficzny tylko z biedy w huj ludzi wyjechało za granicę, bo rząd rozdaje pieniądze patologi a nie płaci uczciwie za pracę

Gość gość
dlaczego na kafeterii nie banują prostaków i nieuków buuuu :-(

Gość gość
13 :17 idź stąd roszczeniowa małpo proszę :-D

Gość gość
małpy to są te co dostają za darmo,

Gość gość
małpy to są te co wyciągają łapy po darmową forsę, się pracuje, a nie leży i pieprzy i lata po opiece, itp. po darmową forsę, macie siłę na pieprzenie się to i na pracę

Gość gość
u mnie w pracy są dziewczyny z rodzin wielodzietnych (jedna ma 6 rodzeństwa, druga 8) oby ich szlag trafił, o litości jakie wredne małpy, jakby mogły to drugą osobę zdeptałyby i to po wyjściu z kościoła, twierdzą, twierdzą, że kościół jest po to aby się spowiadać i dalej grzeszyć.

Gość gość
:-D no i trolica nam popsuła topik :-o

Gość gość
gość dziś u mnie w pracy są dziewczyny z rodzin wielodzietnych (jedna ma 6 rodzeństwa, druga 8) oby ich szlag trafił, o litości jakie wredne małpy, jakby mogły to drugą osobę zdeptałyby i to po wyjściu z kościoła, twierdzą, twierdzą, że kościół jest po to aby się spowiadać i dalej grzeszyć. kalm zatrujesz się kiedyś własnym jadem małpo :-D