Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eto

Dziewczyna ma depresję

Polecane posty

Cześć. Mam problem. Może wy, kobiety mi doradzicie. Jestem z dziewczyną od prawie 6 miesięcy. Wszystko było super. Spędzaliśmy ze sobą każdą chwilę wolnego czasu, było jak w niebie. Jednak od mniej więcej miesiąca coś się zmieniło. Dość drastycznie. Spochmurniała, jest bardzo nerwowa i drażliwa, łatwo wyprowadzić ją z równowagi. Wcześnie kładzie się spać i ma problemy ze snem. Z dnia na dzień przestała prawie w ogóle jeść. W ciągu dnia zje np. 2 ziemniaki, kotleta i śliwkę. Powiedziała, że to przez stres przed egzaminem poprawkowym, tyle, że go zdała, a wciąż ledwo cokolwiek je. Nie potrafi patrzeć na niektóre potrawy. Nie flirtujemy już ze sobą, raczej mnie nie dotyka, nie mówi czułych słów, nie mówiąc już o seksie. Widujemy się teraz rzadko, ostatnio widzieliśmy się 10 minut, po czym kilka dni przerwy. Powiedziała, że widzimy się w poniedziałek (po długim weekendzie). Myślę, że ma depresję. Myślę, że główną przyczyną jest izolacja. Odkąd z nią jestem, przestała widywać się z kolegami (preferuje towarzystwo mężczyzn), gdyż kolegowali się z jej byłym i uważała, że to wobec mnie nie w porządku. Nie zabraniałem jej widywania się ze znajomymi, ale i tak postawiła na swoim. Co prawda, ma jeszcze przyjaciółkę i koleżankę, ale widują się jakoś sporadycznie. Mojego przyjaciela zżera depresja, więc też jestem teraz samotny i poza jednym znajomym widuję się tylko z nią. Gdy u niej jestem, staram się ją gdzieś zabierać, czy to na basen, czy na rower, albo spacer. Zarzuca mi, że nigdzie nie wychodzimy. Może chodzi jej bardziej o stosunki z innymi ludźmi. Ja jestem raczej typem stroniącym od ludzi, ona podobno też, choć raz na jakiś czas potrzebuję kontaktu z innymi. Byliśmy w kilku miastach Polski. Chciałbym ją zabrać za granicę, sama tego by bardzo chciała, choć u mnie w domu się ostatnio nie przelewa. Ostatnio myślałem, że może mnie zdradza, stąd też jej zachowanie. Możliwe, że to co napisałem jest niespójne, ale pisze to w natłoku myśli i potrzebuję pomocy. Zależy mi na dziewczynie i nie chcę jej stracić, ale nie wiem, co robić. Moja pomoc chyba nie wiele daje, więc może mam jej dać więcej przestrzeni?. Pozdrawiam

Gość gość
Ma nowego, lepszego pchacza i chce Ciebie do siebie zniechęcić, żebyś sobie poszedł. Ch/uj/nia i tyle.