Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex w nowym związku, kiedy

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do normalnych ludzi, ktorzy sa w normalnych zwiazkach :) po jakim czasie bycia razem zdecydowaliscie sie na sex? Spotykam sie z chlopakiem od 1,5 miesiaca ale czuje ze to jeszcze za wczesnie. Jak bylo u Was?

Gość gość
5lat to minimum bo wtedy jest ogromny szacunek

Gość gość
Jasne, najlepiej 50 ;)

Gość gość
Jak poczujesz że ci szpara zarasta - to mu daj. Bo nie będziesz mogła chodzić :D

Gość gość
ja po około pół roku

Gość
potrafiłam na .....nie napisze którym spotkaniu bo mnie zwyzywacie, :Dale kiedy mi zależało i chciałam żeby traktował mnie poważnie to przy częstym widywaniu się po prawie 2 miesiącach, może gdzieś właśnie 1,5 mies. :)

Gość gość
pół roku to za krótko przeleci i zostawi

Gość gość
No to pomyślcie sobie panowie 5 lat czekania, aż ofiaruje wam siebie :)

Gość
zresztą to zależy od tego ile macie lat...

Gość gość
To wszystko zależy czy kobieta będzie chciała i tyle.

Gość gość
jezeli chcesz byc szczesliwa i żeby małżeństwo przetrwało to sex po slubie sex przedslubny facet traci szacunek do kobiety i zaczyna uganiac sie za innymi kobietami

Gość gość
Ale mnie bawią takie rozważania, kiedy już można, a kiedy jeszcze nie :D Jeśli ma z tego wyjść coś poważnego, to wyjdzie, nawet jeśli się prześpicie na pierwszej randce. Z drugiej strony możecie czekać nawet 5 lat, a i tak ze "związku" dupa.

Gość gość
Uważajcie panowie, żebyśmy to my nie straciły do was "szacunku" :/

Gość gość
Nigdy sie nie zgadzam na seks szybciej niz przed 3 miesiacami chodzenia.

Gość gość
To jest pytanie do facetow - kiedy pomyslicie sobie o kobiecie, ze jest łatwa?

Gość gość
Jak sie dowiemy że poprzednik rżnął cie jak chciał, a przed nami udajesz porządnicką.

Gość gość
Kiedy poczujesz, że to odpowiedni moment napewno to zrobicie... Nie ma na to granicy, jedni robią to na pierwszym spotkaniu, inni na dziesiątym a jeszcze inni na setnym. Wszystko zależy co was łaczy, jeśli już to co was łaczy będzie na tyle silne to samo się potoczy.

Gość gość
Jeżeli sex będzie po związku małżeńskim, to co jak wyjdzie że facet jest impotentem?

Gość gość
Ja poszłam po 4 m-cach. :) :)

Gość gość
W momencie kiedy czujesz, że go znasz i mu ufasz albo też w momencie kiedy masz na to ochotę. U jednych to będzie rok, a u innych pierwsza randka. Ja myślę, że 2-3 miesiące to optymalny okres, jak ktoś jest nieśmiały i mało doświadczony to 6 miesięcy.

Gość
gość dziś to też prawda...:) właśnie najważniejsze żebyś poczuła że już tego chcesz. ja bardzo chciałam dużo wcześniej, ale nie chciałam popełniać starych błędów, być kolejną tylko do.......:) i więcej już bym nie wytrzymała, zresztą on też bo był starszy i nie mogłam go zwodzić nie wiadomo ile.:P

Gość gość
w małżeństwie jest najważniejsze miłość nie sex bo bez miłość małżeństwo nie przetrwa a bez sexu tak ODSETEK ROZWODÓW W RELACJI DO RELIGIJNOŚCI MAŁŻEŃSTW 50 proc. - związki cywilne małżeństw całkowicie obojętnych religijnie 33 proc. - związki sakramentalne nie praktykujące 2 proc. - związki sakramentalne, w których małżonkowie razem uczestniczą co niedziela w Eucharystii 0,07 proc. (1/1429) -związki sakramentalne, w których małżonkowie razem uczestniczą co niedziela w Eucharystii i codziennie modlą się wspólnie.

Gość gość
Naukowcy: warto czekać z seksem do ślubu 1 sty, 10:44 MK Większość par sprawdza swoje "dopasowanie w łóżku" zanim zacznie snuć wspólne, życiowe plany. Naukowcy z USA odkryli, że to podejście nie gwarantuje lepszego małżeństwa. O korzyściach, wynikających ze wstrzemięźliwośc****iszą w "Journal of Family Psychology". Badanie objęło ponad dwa tysiące małżeństw. Z tej grupy naukowcy wybrali grupę par, które pod względem demograficznym reprezentowały "żonatą i zamężną" część amerykańskiej populacji. Badani odpowiadali na pytania z kwestionariusza, m.in. ujawniali, w jakim momencie ich związek nabrał "seksualnego charakteru". Analizując wyniki naukowcy ustalili, że w porównaniu z zakochanymi, którzy swą znajomość konsumowali stosunkowo szybko, w związkach osób czekających z seksem do ślubu pojawiały się pewne korzystne zjawiska. Przede wszystkim stabilność ich związków oceniano o 22 proc. wyżej, zaś satysfakcję ze związku - o 20 proc. wyżej. Natomiast "seksualna jakość" tych związków zyskiwała ocenę o 15 proc. lepszą i o 12 proc. wyżej oceniano komunikację pomiędzy partnerami. Cytowany przez serwis ScienceDaily główny autor badania, profesor Brigham Young University's School of Family Life - Dean Busby zauważa, że większość podobnych badań koncentrowała się na seksualnych doświadczeniach poszczególnych osób, a nie na momencie rozpoczęcia współżycia w określonym związku. "Ci, którzy dłużej czekają, są potem bardziej zadowoleni z seksualnego aspektu związku" - zwraca uwagę Busby. Jego zdaniem jest tak dlatego, że zdążyli się oni "nauczyć rozmawiać, posiedli też umiejętności potrzebne do rozwiązywania problemów, jakie się później pojawią". "Pary, które bardzo wcześnie rozpoczynają swój miodowy miesiąc, które od początku związku ponad wszystko przedkładają seks - uznają często, że ich związki są słabo rozwinięte pod względem cech, dzięki którym związek staje się trwały, a małżonkowie stają się dla siebie niezawodni i godni zaufania" - komentuje niezaangażowany w to badanie socjolog z University of Texas w Austin, Mark Regnerus. Ponieważ na decyzje związane z momentem podejmowania współżycia seksualnego często wpływa religia, Busby i jego zespół uwzględnili w swoich analizach jej potencjalny wpływ na wybory badanych ludzi. "Niezależnie od religijności, czekanie pomaga wytworzyć w związku lepsze procedury komunikacji. Te zaś pomagają poprawić stabilność oraz zadowolenie ze związku na długą metę" - mówi Busby.

Gość gość
jezu ale wy jestescie naiwne im dłużej wstrzymujesz sie z seksem tym zwiekszasz szanse na przetrwania zwiazku i normalnego faceta

Gość gość
poznasz czy kocha ciebie czy twoje ciała czy uszanuje to czy zacznie wyzywać facet wszystko zrobi by miec sex zacznie nawet kłamac