Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćx9

Życie uczuciowe a DDA

Polecane posty

Gość gośćx9

siema mam pytanie do osób które miały styczność z osobami z DDA, a dokładniej czy to mnie też dotyczy . Mój ojciec pije ale za to mama nie pije wcale ja osobiście też ale czy to że jestem osobą wycofana tzn ciężko mi zacząć rozmowę jako pierwszy aż do czasu kiedy z kimś się nie "oswoję" jak również unikam miejsc w których jest większa liczba osób. Na co dzień jestem bardzo spokojnym zrównoważonym człowiekiem ale czasem gdy coś mnie denerwuje po raz kolejny np. ktoś nie zamyka drzwi bądź denerwuje mnie w jakiś inny sposób to po prostu nie mogę się opanować tzn krzyczę itd po czym staram się wycofać i nie prowokować kolejnej takiej sytuacji gdyż mam ciężko się opanować i mógł bym komuś zrobić krzywdę ale chce zaznaczyć ze nigdy się nie bije ani nikogo nie uderzyłem z tego powodu. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Syndrom DDA to bardziej złożony zespół cech. Nie mozna wystawiać "diagnozy" wyrywkowo. Owszem, to może być jedna z cech i wystarczy,że pije jeden rodzic. Jeśli chcesz wiedzieć czy masz problem idz może do jakiejś poradni uzależnień, gdzie psycholog poprzez kwestionarusz wyda opinię. Są równiez testy on - line, diagnostyczne.