Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manueela9p

Pytanie do Pań po poronieniu

Polecane posty

Gość Manueela9p

Witajcie. Mam do was pytania. Kiedy po poronieniu dostaliście 1 miesiączkę? Ile krwawilyscie po poronieniu? I czy miałyście pod koniec pierwszego cyklu objawy jak na ciążę?

Gość gość
U mnie krwawienie po zabiegu trwało prawie 3 tyg to znaczy były dni że plamiłam ale też że leciało że mnie jak z kranu. Pierwsza miesiączkę dostałam po 32 dniach od zabiegu. A objawów żadnych takich nie miałam może dlatego że nie współżylam z mężem do pierwszego okresu i nie miałam się czym stresować. A ty Autorko współżylas już? Te objawy jakie masz

Gość Manueela9p
Współżylam już z mężem i to bez jako takiego zabezpieczenia :( te objawy to takie typowe jak przy ciąży czyli senność zmęczenie ból podbrzusza dużo sluzu i posmak w ustach oraz nadmierna ilość śliny, częste korzystanie z toalety i nabrzmialość i bolesność piersi... Ja krwawiłam tylko w dniu zabiegu, na następny dzień już ani plamki kompletnie nic

Gość gość
Żebyś się nie zdziwiła jak okaże się że znowu w ciąży jesteś. Umów sie do lekarza ja miesiączka nie wystąpi w takim samym terminie co miałaś przed poronieniem czyli jak cykl miałaś 31 dniowy to po 31 dni od zabiegu jak okresu nie dostaniesz a teraz na wszelki wypadek oszczędzaj się. Dziwne ze tak krotko krwawiłas po

Gość Manueela9p
Wizytę mam dopiero w połowie listopada. Czy to będzie za późno??

Gość Manueela9p
Może jeszcze jakaś Pani się wypowie co była w tej samej sytuacji bo już zaczynam wariowac... Nie chce żeby to się znowu powtórzylo a z drugiego strony pragnę dziecka

ja po zabiegu krwawilam 5 dni a pozniej dostałam okres po 44 dniach. Czytałąm kiedyś że kobieta po poronieniu jest bardziej płodna ale nie wiem jak to jest, ja np nie mam owulacji. W dwie ciaże zaszłam w pierwszych cyklach a teraz musze brać leki żeby mieć owulacje.

Gość Manueela9p
Ja właśnie też wyczytałam że kobieta jest bardziej płodną i to już daje mi dużo do zastanowienia.. Ehh sama nie wiem co teraz.. Kiedy wykonać ewentualny test??

nie chce oceniać itp ale ja nawet nie pomyślałam o seksie przez pierwszy miesiac, poza tym mialam zalecenie na wypisie ze zero seksu przez 4 tygodnie. Mi położna powiedziała w szpitalu że do 4 tyg po poronieniu moge nadal sie czuć jak w ciązy bo hormony tak szybko nie opadaja. Może 2 tyg po seksie zrób test, bo wtedy może już coś pokaże, albo idz na krew.

Gość Manueela9p
Mi nikt nic nie powiedział przy wypisie.. Także nic nie miałam tam napisane tylko ze kontrola u lekarza i że za 3 tyg po wyniki hist-pat Potrzebowałam bliskości po porostu... A co do tych objawów to ja ich nie miałam po wyjściu ze Szpitala tylko teraz jakieś 4-5 dni temu zaczęłam je odczuwać. Dziwne to wszystko :/

Gość gość
Po poronieniu krwawienie miałam trzy dni.okres dostałam dwanaście dni później i był bardzo silny. Autorko może jesteś w ciąży... jeśli tak to bądź dobrej myśli. Nam lekarz kazał starać się od razu w nowym cyklu po poronieniu (byliśmy po długim leczeniu niepłodności i laparo z powodu Endometriozy dlatego lekarz zalecił szybkie starania żeby nie zaprzepaścić szansy bo choroba się może szybko odnowić ). Tylko że my pierwszy cykl postanowiliśmy odpuścić, drugi nie dało rady bo miałam owulację w ósmym dniu cyklu w trakcie okresu. W trzecim cyklu się udało. Teraz mamy pięciomiesięczną córeczkę po 7 latach czekania na nią :)

Gość Manueela9p
Dziękuję za miłe słowa i nadzieje ze jak faktycznie to ciąża to że może być dobrze :)

Gość gość
Z tym krwawieniem to różnie bywa, zależy od organizmu. Nie ma co się porównywać do innych kobiet bo ona krwawiła tyle a ja tyle. Tak to nie działa. Wybierz się na kontrolę do lekarza ginekologa wcześniej niż w listopadzie, najlepiej jeszcze w październiku. Tak dla kontroli i własnego spokoju. Będziesz się mniej denerwować a może powie ci juz że coś się tam dzieje w kierunku nowej ciąży:) życzę Ci tego z całego serca :* a co do wczesnego współżycia po zabiegu, faktycznie nie było to zbyt rozsądne ale jest zrozumiałym że potrzebowałas bliskości, wsparcia i miłości. Pierwszy okres powinien wystąpić od 4-6 tyg po zabiegu. Najczęściej zakłada się że cykle nie powinny się zmienić i powinna miesiączka wystąpić np w 29 dniu cyklu ( jeżeli miałaś tak przed ciąża stracona)

a kiedy mialas zabieg? Mi po poronieniu cykle sie strasznie rozregulowały i jak mialam przed ciąza cykle 29 dniowe tak teraz mam 28-33 dniowe a jestem 7 miesiecy po zabiegu. No i brak owulacji co mnie zszokowało bardzo bo nawet nie podejrzewałam, że może cos takiego nastąpić. Idź do lekarza i nie sprawdzi co i jak, bo jak jesteś po poronieniu z zabiegiem i jesteś w ciązy to powinnaś brac coś na podtrzymanie. Mi moja ginka dała duphaston i jak tyl;ko test wyjdzie pozytywnie to mam brac

a kiedy mialas zabieg? Mi po poronieniu cykle sie strasznie rozregulowały i jak mialam przed ciąza cykle 29 dniowe tak teraz mam 28-33 dniowe a jestem 7 miesiecy po zabiegu. No i brak owulacji co mnie zszokowało bardzo bo nawet nie podejrzewałam, że może cos takiego nastąpić. Idź do lekarza i nie sprawdzi co i jak, bo jak jesteś po poronieniu z zabiegiem i jesteś w ciązy to powinnaś brac coś na podtrzymanie. Mi moja ginka dała duphaston i jak tyl;ko test wyjdzie pozytywnie to mam brac

Gość Manueela9p
jestem 24 dni po zabiegu.. tak jak już pisałam krwawiłam po nim tylko niecały 1 dzień.. brzuch też mnie nie bolał wcale dopiero jakoś tak 4 dni temu zaczął tak samo jak przed poprzednią ciążą ( chyba ze sobie to za bardzo wkrecam) owulacja moim zdaniem była bo czułam prace jajników jak przed ciążą i miałam dużo śluzu płodnego.

Gość Manueela9p
Zobaczymy co będzie dla pewności zrobię test za jakiś tydzień jak miesiączki nie dostane

Gość gość
Po zabiegu krwawiłam dość długo... Chyba z 2 tyg po 36 dniach dostałam @

Gość gość
U mnie to wyglądało tak. Krwawienie po zabiegu trwało coś ponad tydzień, 45 dni po zabiegu nadal nie było widać okresu, zrobiłam test i wyszła 1 kreska, umówiłam się do ginekologa a tam zdziwienie 5 tydzień ciąży :) Strasznie się bałam że będzie coś nie tak bo to za wcześnie itd córka urodziła się po terminie całą i zdrowa. Co do dolegliwości to nie było żadnych dopiero w 10 tygodniu zaczęłam coś odczuwać i właśnie wtedy dotarło do mnie ze to się dzieje naprawdę:) Trzymam za ciebie kciuki jeżeli chcesz być ponownie w ciąży będzie wszystko dobrze :)