Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 7 m dzieci?..

Polecane posty

Gość gość

Siedza, raczkują, spadają, wstaja?

Gość gość
siedza, raczkuja i spadaja (cokolwiek to oznacza;)), ale nie wstaja jeszcze.

Gość gość
Miało być siadaja :)

Gość gość
Mój nie siedział, nie raczkował i nie wstawał w tym wieku. Teraz ma roczek i miesiąc i jego rozwój przebiega jak najbardziej prawidłowo. Zaczął chodzić tydzień temu.

Gość gość
a, to same nie siadaja. raczkuja, sa bardzo *****iwe i aktywne, posadzone siedza dosc stabilnie, ale same nie siadaja. tyle, ze to sa blizniaki z 38 tyg ciazy. wczoraj skonczyly 7 m.

Gość gość
Moja w tym wieku pełzała zaczynała siadać jakoś tak jak miała 7,5 . Chodzić jak 12msc i 3 tygodnie. Skończyła w tamtą sobote 2 latka biega skacze lepiej od rówieśnikó i gada zdaniami. A szczerze to dzieci w moim otoczeniu szybciej chodziły i raczkowały niż moja. Pisałam nawet kiedyś o tym na kafe bo sie martwilam a wyszlo że teraz jest naprawde do przodu bo większość dzieci w wieku mojej owszem chodzą i biegają ale nie tak sprawnie jak moja, nie mówią tak dużo jak moja. Np. potrafi pokazywac figury geomtryczne i je nazywa, kolory, zwierzeta dzikie domowe morskie, itp układa puzzle 3+ i klocki 5+ ,wskakuje sama na wszystkie sprzęty na placu zabaw i potrafi powtórzyć ćwiczenia podstawowe (np przysiad sklon złapać za palce u stóp w siadzie ,wymach noga ręką itp.. a sie martwiłam niepotrzebnie zupełnie.

Gość gość
sama siadala, zaczynala raczkowac, wstwala w lozeczku

Gość gość
Mój skończył 7 miesięcy i pelza po domu. Sam nie siedzi. Chwieje się. Siedzenie go nie interesuj****ardziej chyba szykuje się na raczkowanie bo próbuje. Specjalnie mnie to jakoś nie martwi. :-)

Gość gość
moj siedzial jak mial 8 raczkowal 8,5 wstal jak mial 9 i zaczal chodzic jak mial 12

Gość gość
Siedzi,nie siada,staje podciągając sie za moje rece