Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka dać karę dziecku,co byście zrobiły? ?? syn przegiol dzisiaj.

Polecane posty

Gość gość

Hej drogie mamy. Chciałabym się was poradzić. Mój syn dzisiaj przeszedł samego siebie i zastanawiam się jak dalej postąpić .raczej nigdy nie sprawiał większych problemów. Ale zawsze miał obiekcje co do mycia zębów mimo że od małego mu to wpajałam. Dziś poszedł się myć ale zaraz wraca mówi że się nie umyje bBo niema pasty do zębów. Idę sprawdzić bo wiem ze jeszcze wczoraj bbyła. Patrzę pusta tuba i pytam się go czemu wycisnąć pastę do zlewu. On ze nie że to nie prawda. Mówię że kłamie ze wiem ze to zrobił. I że jak się teraz przyzna to nie będzie kary albo będzie łagodna. A wiem ze to zrobił bo były resztki pasty na zlewie przy spływie. On uparcie ze nie że to nie prawda że nic nie zrobił. Koniec końców po 15 min dyskusji przyznał się ze to zrobił. Powód - nie lubi myć zębów. Dodam że to jedyna pasta która akceptowalny wiec nie chodzi tu o rodzaj pasty ze mu nie smakuje czy coś. Obiecałam mu karę. Syn ma 7 lat. co byście zrobiły na moim miejscu??

Gość gość
zlej mu doopsko pasem

Gość gość
kara nic nie da.Znajdz na kompie zdjęcia popsutych zębów,takie ostre i mu pokaż,mysle ze zacznie myc zęby

Gość gość
Ja jako dziecko nie mylam zebow, w klasie kolega powiedział mi, ze mam żółte zeby, od tego czasu mylam :)

Gość gość
Pokazanie noc nie da. Raz go w nocy tak bolał ząb bo ma do zrobienia ale niedaleko sobie zrobić dentystce,że płakał i chciał na ostry dyżur aż jechać. Ale ja mu przeszło to zapomniał i dalej ma obiekcje co do mycia zębów. Tu już nie chodzi o sam fakt na razie,ale o to co zrobił i ze mnie oklamal...

Gość gość
Zakaz mu czegos co lubi

Gość gość
o jej...od razu wielkie halo bo cię okłamał, to dziecko, zwykła dziecięca psota. ja bym wzięła z jego kieszonkowego i kupiła nową pastę do zębów i na tym koniec.

Gość gość
Żeby uniknąć takich sytuacji zacznij myć zęby z dzieckiem. Ja bym pokazała te zdjęcia i wytłumaczyła, że jak nie będzie sznował zębów to je straci i jedyny pokarm który będzie mógł jeść to zmiksowane papki. Jak często chodzisz z dzieckiem na kontrolne wizyty u dentysty? Czy aby na pewno tak jak się powinno (czyli co pół roku)?

Gość gość
Zakz komputera na tydzien, albo bajek. Cos co bardzo lubi i powoedz mu ze jesli nie zmieni podejscia do mycia zebow to na nowo zabierzerz mu cos co lubi. Albo w odwrotna strone jesli przez tydz codziennie bedzie solodnie myyl zeby to umowicie sie na jakas przyjemnosc niedroga itp kurcze to ty jestes rodzicem, nie moze coe dzieciak ustawiac

Gość gość
przegiOL mówisz? :o

Gość gość
Zakz komputera na tydzien, albo bajek. x puknij sie w głowę...może od razu na rok! nie daje sie takich długich kar, potem ciężko to nawet wyegzekwować, poza tym dziecko koło środy juz nie wie za co miało karę. Wystarczy zakaz na dzień dzisiejszy czy kolejny jak jest juz późno.

Gość gość
no jak przegioł to przegioł :classic_cool:

Gość gość
Sama sie puknij w glowe jak bez takich zwrotow nie umiesz powoedzoec ze masz inne zdanie ode mnie, ja akurat jak daje kare na tydziem to gdy po 3 dniacj sie pyta czy moze to przypominam dziecku ze nie bo ma kare za to i za to. Obrazanie innych to twoja specjalnosc,a to ze masz inne zdanie komunikuj w bardziej grzeczny sposob, bo przez takich jak ty szerzy sie agresja

Gość gość
No to przegioł mówisz Trudno nie przeginać z tak głupia matka

mój też nie chce myć zębów ale mam na niego sposób :D za każdym razem kiedy jest niegrzeczny straszę go myciem zębów i od razu np.zbiera zabawki ale czasem coś nie chce to za uszy do lazienki i zęby myjemy innego wyjścia nie ma.

Gość gość
Kazalabym odkupić paste z kieszonkowego i jakąś pogadanke ilustrowana żeby jednak zaczął myc

Gość gość
z kieszonkowego syna, kup z nim pastę :)

Gość gość
bic i krzyczec nie wolno bo to przemoc.ale przemoca nie bedzie jakis szlaban, np na TV, komorke, internet, slodycze.Tak sie nauczy kalkulowac co sie oplaca a co nie i ze nie ma przewinienia bez konsekwencji.a te zdjecia popsutych zebow tez niech zobaczy, moze by i go do dentysty zabrac, niech postraszy wiertlem

Gość gość
a tak wogole dobrze ze ma 7 lat a nie 30, jeszcze sie nauczy

Gość gość
kłamstwo to norma u dzieci,ja bym powiedziała że prawidłowe w rozwoju hehe co za problem dać karę np.nie wiem na co,mój za takie coś by miał zabraną ulubioną zabawkę na pewien czas,pastę i tak trzeba kupić nową,z dzieckiem należy rozmawiać i wytłumaczyć a nie bić ! karę można dać owszem by wiedział że nie należy czegoś "niszczyć" bo ktoś na to pracuje ale dzieci są beztroskie w tym wieku więc nie znają wartośc****eniądza :D

Gość gość
a do tego jeszcze bym powiedziała ze następnym razem zabawka czy co tam nie zostanie oddane !

Gość gość
moze warto kupic mu szczoteczke elektryczna dla dzieci? w rossmanie koszt ok 25 zł.Mojego syna tez goniłam a potem przestałam zaczełam tylko przypominac np. idz umyj zęby i wtedy właczymy bajke / film itp