Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urlop dla taty po porodzie

Polecane posty

Gość gość

hej, czy któraś z was tak miała, że urodziła, po wyjściu ze szpitala mąż wykorzystał 14 dni opieki a potem bezpośrednio 14 dni ojcowskiego? Nie wiem czy tak się da

Gość gość
a może ktoś napisać z jakim wyprzedzeniem trzeba składać poszczególne wnioski i czy pracodawca może odmówic ich udzielenia?

Gość gość
a co to za opieka 14 dni?

Gość gość
Na dziecko jesli matka miała cc

Gość gość
to nie jest na dziecko, tylko na matke dziecka!

Gość gość
Wszystko jedno na kogo wazne ze po cc

Gość gość
ale kiedy to wszystko trzeba terminowo złozyć? Np. dzisiaj mam cc. wtedy jutro i pojutrze mąz bierze okolicznosciowy 2 dni ( z automatu) potem składa zwolnienie na opieke nade mną 14 dni, w tym samym czasie składa wniosek o ojcowski 14 dni, tak?

Gość gość
Kurwa szkoda ze nie wiedziałam mąż po mojej cc wziął urlop wypoczynkowy już przypadło jak minęło 4 miesiące a zapytam czy jak mam dziecko idę do szpitala na operacje i nie mam opieki do dziecka może mąż na mnie wziąść urlop jeśli tak to jaki i ile, ja nie pracuje jesteś bezrobotna i w urzędzie pracy wzięłam urlop macierzyński czy jak się nazywa żeby nie jeździć do podpisu

Gość gość
opieka to zasiłek opiekuńczy więc wystawia chorobowe lekarz a nie pracodawca więc nie

Gość gość
ale czy to się bierze na żonę (po porodzie) czy na nowo urodzone dziecko te 14 dni opieki???

Gość gość
W szpitalu beda wiedziec zreszta na kogo wyposac. Mnie przy wypisie lekarz sie spytal czy chce dla meza zwolnienie i jak powiedzialam ze tak to kazal przyjsc jemu jak bedzie mnie odbieral i dziecko,do pokoju dyzurowego ze swoim dowodem i nipem pracy.

Gość gość
oczywiscie-mój maz tak brał i miesiac był z nami:) opieka nade mna ojcowski i cos tam jeszcze

Gość gość
Da się jeśli będziesz mieć CC. Pytanie co pracodawca na to ze meza nie będzie miesiąc w domu poza planowanym urlopem wypoczynkowym. Mój maz wzial tylko 7 dni urlopu po mojej cesarce jak już bylam w domu.

Gość gość
Jak idziesz do szpitala to maz dostaje ze szpitala opiekę na zdrowe dziecko.