Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

małe piersi a karmienie

Polecane posty

Gość gość

Jest to dla mnie wstydliwy temat.Jestem w 21tyg.ciąży,mam niestety mały biust,czy jest szansą na to abym wykarmila swoje dziecko piersią??dodam,że w ciąży wogóle mi nie "drgnal " biust:-(

Gość gość
Spokojnie. Ja miałam małe b, karmiłam bezproblemowo 2,5 roku. Powiekszą ci się po porodzie :) Niestety potem mi znowu zmalały, także nie wyrzucaj stanikow.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży też miałam małe,dziecko karmiłam,ale nie miałam tyle pokarmu co bym chciała.Przeszłam na butle niestety ,a teraz co będzie?niewiem

Gość gość
Ja miałam a, po porodzie tak mi urosły, że dosięgałam piersi brodą, gdy się schyliłam. :o Mleka naprodukowałam tyle, że wykarmiłabym pięcioraczki. Nie ma więc sensu przejmowac się juz teraz

Gość gość
Ja mam A i po porodzie tylko troszke urosly(nadal A) i karmie, problemu nie ma.

Gość gość
Rozmiar piersi nie ma znaczenia, jak bedziesz karmila na zadanie wyprodukuje sie wystarczajaco duzo mleka.

Gość gość
Ja mam małe piersi. W ciąży dosłownie trochę urosły. Karmię już 6 miesiąc i daję radę. Jedyne co o czym pamiętaj, To na początku zanim laktacja się unormuje, piersi jakby magazynowały pokarm. I zauważyłam, że tego łatwo lecące pokarmu jest u mnie mniej. Tak tłumaczyły mi kobiety w poradni laktacyjnej. Ale potem laktacja normuje się.

Gość gość
Autorko mam kolezankę płaską jak deska, a karmiła 9 miesięcy, to nie ma znaczenia żadnego.

Gość gość
Mam maly biust. Karmilam tylko 4 miesiace ale nie z winy piersi. Durni lekarze kazali mi przestac z innych powodow. Ale miałam pokarm od pierwszej doby po cc i multum. Dziecko roslo na nim jak szalone,jeszcze odciagalam i zamrazalam i teraz ponad 2 lata po skonczeniu karmienia jestem w stanie wycisnac pewnie z lyzeczke mleka;) (moze przesadzam ;))biust zostal mi o jakis rozmiar wiekszy.

Gość gość
małe piersi nie mają nic do ilosci mleka:) po za tym troche ci sie powieksza ja c b miałam duze c wyglądały jak bym miała sylikonowe hehe

Gość gość
Nie będzie problemu :) Ja mam maluteńkie, 65D, w ciąży praktycznie nie drgnęły, karmiłam tylko z rozmiarem o miseczkę większym, a mleka miałam, że ze 3 dzieci bym chyba wykarmiła :D

Gość gość
ja posiadam rozmiar A i niestety mleka nie było starałam sie przez miesiąc pobudzic laktacje i nic :( wiec roznie z tym bywa mam nadzieje ze przy drugim laktacja sie pojawi

Gość gość
male b, karmilam 2 lata. wielkosc nie ma znaczenia,a w ciazy wcale nie rosly,jedynie troche sie wypelnily.

Gość gość
Ja miałam mikroskopijne, urosly dopiero po porodzie, a teraz karmię już 13 miesięcy ☺ Początek był jednak ciężki, laktacja kształtowała się 6 tygodni, a synek był małym żarłokiem. Potrzebowałam wiele samozaparcia by nie zrezygnować, ale warto bylo (i jest!) ☺☺

Gość gość
Rozmiar B przed karmieniem, teraz ciut większy a karmie piersią drugie dziecko od prawie 9 miesięcy. Pierwsze dzieciątko karmiłam 16 miesięcy bez żadnych problemów, syn na samej piersi jak miał pół roku ważył 10 kg. Ważne jest nastawienie, chęć karmienia i przystawianie dziecka tak często, jak potrzebuje. Pozdrawiam i powodzenia!!

Gość gość
również jestem posiadaczką małego biustu, w ciąży niewiele się powiększył, teściowa biadoliła że karmić nie będę mogła... a pokarmu miałam tyle że już od 20 tyg ze mnie leciało strumieniem, a po porodzie to miałam ciągle nawały pokarmu moja przyjaciółka jest posiadaczką sporego biustu - przed porodem miseczka D, w ciąży jeszcze jej urósł, z zazdrością na nią patrzyłam a pokarmu nic nie miała, już w szpitalu synka jej dokarmiali a po wyjściu zrezygnowała bo nic nie leciało :( próbowałyśmy odciągać i cuda na kiju ale nic mówiła że jej mama miał to samo, spory biust a pokarmu nic