Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna z endo

Objawy ciąży z endometrioza

Polecane posty

Gość Anna z endo

Witam, nie znalzlam żadnych informacji na temat objawów jakie towarzyszą kobietą z endometrioza. Jestem w 7 tc, mam endometrioza ( nigdy noe leczona), lewy jajnik- 3 torbiele( najwieksza ok 4cm), nie mialam nigdy laparoskopi wiec nie wiem jaki stopien endo.Staralismy sie o dziecko 3,5 roku, dwie nie udane iui,az nagle stal sie cud- doslownie nikt nam nie dawal szans na naturalna ciaze ja endo a maz baaaaaaardzo slabe nasienie, a jednak zrobilam test i sa dwie kreseczki :D objawy jakie mam to najpierw wstręt do jedzenia z jednoczesnym ssaniem w żołądku, az w nocy ból z glodu mbie budzil i musiałam coś zjeść, bolące nabrzmiale piersi, lekkie pobolewanie podbrzusza. Dwa dni temu dostalam lekkiego krwawienia,bqrdziej plamienia w kolorze jasno czerwonym, pojechalam do szpitala i na usg bylo widać zarodek i niby wszystko w normie.Od tamtej pory mam brązowe plamirnia, wczoraj wieczorem wyleciało mi coś dziwnego taki śluz galaretowaty w bordowym zabarwieniu... Dzisiaj mam minimalne brązowe plamienia zazwyczaj po wizycie w toalecie. Usg mam jutro,mieszkam w Holandi i niestety tutaj do 10tc nie bardzo przejmuja sie i nie daja nic na podtrzymanie... Masakra boję się i jestem przerażona. Proszę piszcie o swoich objawach ciąży z endometrioza, moze przy endo sa te plamienia i to nic groźnego...

Gość gość123123123
Ja nie mam żadnych innych objawów prócz tego, że nie czuję co miesiąc bólu. Obecnie jestem w 16 tygodniu. Również plamiłam na brązowo w ok 7 tyg. , ale ginekolog wykluczył powiązanie z endometriozą. Brałam duphaston i odpoczywałam w miarę możliwości (w domu mam jeszcze 5 latka ). Moja torbiel do tej pory nie zmniejszyła się, ani nie zwiększyła.

Gość Anna z endo
Hej,super że sie odezwałaś, a mam pytanie mialas problemy z zajściem w ciążę? A endo masz na jajniku? Dużo czytam o tych plamieniach i u każdej kobietu oznaczaja coś innego, kazda ciąża jest inna i kazda z nas inaczej ja przechodzi,ale mimo to fajnie porozmawiać i sie z kims podzielić swoim problenem.

Gość gość
Zupelnie takie same, jak bez endo. Jeśli już zaszłaś, to nie spodziewaj się jakiś szczególnych objawów zwiazanych z torbielami. Ja w zasadzie w obu ciążach byłam bezobjawowa. Powodzenia.