Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego zatrudnianie niani jest tak źle odbierane w PL

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio widziałam artykuł o Gardias gdzie mówiła ze zatrudnia nianie na 6 godzin dziennie do 2letniej córki. Pod spodem komentarze ze po co ma dziecko jak niania je wychowuje i w ogóle same negatywne opinie. Przecież to dziecko ma 2 lata nie 2 miesiące a doba ma 24 godz a nie 6 godz wiec co w tym złego ze ma nianie? Jak wracałam po rocznym macierzyńskim do pracy i brałam nianie to kilka znajomych zapytało z oburzeniem "a babcia nie może zostać? " no przecież jakby mogła to by została. .. co złego jest w braniu niani? Dlaczego to jest tak negowane u nas w kraju?

Gość gość
Praca rodzi prace - babcia pracuje, mama wraca do pracy wiec albo zatrudnia nianie albo daje do żłobka co daje miejsca pracy i wszyscy są happy :) im więcej ludzi pracuje tym więcej stanowisk pracy.

Gość gość
a co w polsce jest dobrze odbierane??? tu nie wazne CO zrobisz! tu jest wazne, ze COKOLWIEK zrobisz jest to powod do szyderstw, obgadywan i nienawisci :O

Gość gość
Bo w Polsce dobrze jest widziane, gdy jesteś matką-polką cierpiętnicą. :o

Gość gość
Bo w Polsce istnieje kult matki polki. Nikt ci lepiej dziecka nie wychowa niż ty sama. Jak zostawiasz z niania to jesteś suką bez serca. Jak posyłasz do żłobka to już w ogóle brak słów. Jak nie zostajesz w domu do ukończenia przez dziecko 18 lat to po co ci dziecko? Jeżeli mąż kąpie dziecko to pewnie jest pedofilem. Mam wymieniać dalej?

Gość gość
Pierwsze słyszę żeby to było źle odbierane. Mieszkam na nowym osiedlu, gdzie jest bardzo dużo dzieci. Mam półtorarocznego syna i jest na razie pod moją opieką. Na naszym placu zabaw przed południem wszystkie dzieci w wieku 1-2 lata są z opiekunkami(zresztą bardzo fajnymi kobitkami). Moje koleżanki, które po studiach zostały w naszym mieście, rownież po powrocie z urlopów macierzyńskich zatrudniły nianie. W moim najbliższym otoczeniu to najnormalniejsza rzecz na świecie.

Gość gość
Ale z drugiej strony jak zostajesz z dzieckiem na wychowawczym to jesteś kurą domową bez ambicji, mąż cię na pewno zdradzi z koleżanka z pracy i zostaniesz bez niczego.:o

Gość gość
Moim skromnym zdaniem dlatego iż polacy są zacofani i zazdroszczą każdemu kto ma chodź odrobinę lepiej... Krytykują jak ktoś zatrudnis nianie a sami kiedy tylko mogą podrzucają swoje dzieci do ciotek dziadków by tylko mieć czas na wszystko..taka polska mętalność i nic z tym nie zrobimy

Gość gość
Moja kumpela tez szydzila z jakiejś celebrytki ze ma nianie na 6 godz może to była właśnie Gardias a sama zostawia rocznika z babcią na 9 godz - gdzie tu logika? Ja nie widzę nic złego w tym ze babcia, niania czy teść zajmuje się dzieckiem. Dodam jeszcze ze Gardias rozstała się z partnerem wiec jakby nie patrzeć jest samotna matka... pewnie najwięcej piszą takie co mają męża i dwie babcie do dyspozycji :o

Gość gość
Bo polki i polaczki są zawistni! Zazdroszczą takiej kobitce, ze stać ją na nianię i tyle. Z najniższej krajowej na kasie to raczej trudno opłacić opiekunkę, więc prościej jest zostać w domu i bluzgać na kafe. A za kilkanaście lat płakać nad rozlanym mlekiem z odcinkiem emerytuty w ręcę...

Gość gość
A ja się z tym spotkałam. .. i spotkałam się tak samo z obrażanie kobiet które zostają w domu z dzieckiem.... co nie zrobisz jest źle i bądź tu szczeszliwa matka jak w koło krytyka co byś nie robiła :o

Gość gość
Dziewczyno miej to w d... Wracasz do pracy, to co masz niby zrobić? Brać dziecko ze sobą? Idiotyczne myślenie.

Gość gość
Gość 13:04 zazdroszczę otoczenia i znajomych, serio...

Gość gość
ja nie mam takich spostrzeżeń zauważyłam że tutaj na forum ktoś coś napisze, czesto wyssane z palca jakieś informacje... jak np teraz a kobiety jak te wrony, nakręcają sie i powielają to jedna przez drugą. Moim zd zatrudnienie niani jest odbierane jako rodzaj wręcz luksusu, kazda by chciała, potrzebowała ale niewielu na to stać. Sama siedze w domu bo za 1,5 zł zwyczajnie mi się nie opłaca pracować, musiałabym wszytsko niani oddać więc nie widzę sensu.

Gość gość
Serio tak jest? Nie spotkałam się z tym. A dużo mam znajomych co zatrudniają nianię, albo były nianią... Nie widzę w tym nic złego. Dla małego dziecka lepsza niania niż żłobek. Tam mają x dzieci na głowach, myślisz, że każdemu uwagę poświęcą? Moim zdaniem dobra niania to skarb.

Gość gość
Gościu 13:26- będziesz tak siedziała w domu do końca życia bo się nie opłaca?? Może warto zrobić cos żeby zarabiac więcej?

Gość gość
Gościu 13.30 a może dasz spokój tej Pani, która pracuje za 1500, może woli zarabiać mniej, a mieć więcej czasu dla rodziny? A skoro jest z dzieckiem w domu, to znaczy, że jakoś sobie radzi i jest w stanie je utrzymać.

Gość gość
Ale ta pani właśnie nie pracuje tylko siedzi w domu.

Gość gość
Gościu 13:26- będziesz tak siedziała w domu do końca życia bo się nie opłaca?? Może warto zrobić cos żeby zarabiac więcej? x ty się o mnie martw :) siedzenie w domu z dzieckiem do 3 lat czy nawet więcej to naprawdę dla ciebie jest siedzeniem do końca życia??? kasy nie potrzebuję, mamy 9 tys miesięcznie i niczego nam nie brakuje. A "siedzenie" w domu z dzieckiem akurat mi daje wiele radości i nie czuję się tym zmęczona i znużona. Do 67 roku zycia jeszcze się narobię.

Gość gość
Ale ta pani właśnie nie pracuje tylko siedzi w domu. x ale czy ta pani gdzieś narzeka że jej brakuje czegoś???? ma isć do pracy bo ty tak chcesz?

Gość gość
No widzisz gościu 13.26? Mówiłam, że Pani sobie poradzi:)

Gość gość
dzięki że we mnie wierzyłaś :) pozdrawiam i miłego dnia!

Gość gość
że co? pierwsze słyszę? nigdy nie widziałam w niani nic złego. Jak kogoś stać i chce wrócić do pracy.... super.

Gość gość
Ale ta pani właśnie nie pracuje tylko siedzi w domu. x ojej no faktycznie straszne! ale darmozjad, siedzi z dzieckiem w domu! nic nie robi! ja bym ją ukamienowała.

Gość gość
za siedzenie w domu z dzieckiem to powinni prawa rodzicielskie zabierać.

Gość gość
I znowu z góry ktoś założył ze jak ona zarabia 1500 to znaczy ze bieda. .. tak samo jak bierzesz nianie = nie kochasz dziecka :o takie denne stereotypy :o :o :o

Gość gość
oj kobiety zastanówcie sie nad sobą, jak widać siedzisz z dzieckiem źle, zatrudnisz nianię źle, oddasz do żłobka żle. tylko jeden wniosek się nasuwa, ludziom nigdy nie dogodzisz, dlatego nie warto się przejmować opinią innych i żyć po swojemu, byle by być szczęśliwym.

Gość gość
Gościu 13:26- będziesz tak siedziała w domu do końca życia bo się nie opłaca?? Może warto zrobić cos żeby zarabiac więcej? XXX Znam kobiete ktora nigdy nie pracowala, babcia mojego meza bardzo szczesliwa kobieta.Co z wam do tego czy ktos pracuje czy nie, to jego prawo nie obowiazek bo ktos ma takie widzi mi sie.... Jesli chodzi o nianie to ja nie widze w tym nic zlego, jednak wole by moja mama sie zajmowala dzieckiem bo ma juz taka mozliwosc.

Gość gość
Jeszcze jak bierzesz nianie bo wracasz do pracy to ok ale jak płacisz niani bo chcesz iść na basen , do kina z mężem czy do fryzjera to jest dopiero wygodnictwo i szczyt wszystkiego!