Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak żyć???

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 19 lat. W tym roku zdałam mature, bardzo chciałam iść na medycynę, jednak zabrakło mi punktów. Poszłam więc na biotechnologie medyczna, ale dalej bardzo chce pójść na lekarski. Jestem zdeterminowana i chce poprawiać za rok mature. Jest tylko taki problem, że te studia wymagają jednak trochę czasu, zajęcia są długo, nauki więcej, niż się spodziewałam na tym kierunku. Po prosru boję się, że nie będę miała czasu, żeby dokładnie i wystarczająco nauczyć się do matury. Nie wiem już co robić, czasu coraz mniej, a nauki dużo :((( pomóżcie, proszę

Gość gość
Dodam, że jak mówiłam mamie kilka dni temu, że może zostawiłabym te studia i została rok w domu, żeby się uczyć do matury, ona nie chciała nawet o tym słyszeć. Mówi, że jak się znów nie dostanę stracę rok albo będę sie lenic w domu, czy w ogóle nie wrócę nigdy na studia. Więc jakbym zostawiła te studia i siedziała w domu, to chyba nawet nie miałabym warunków do nauki, bo ciągle bym wysłuchiwala jej narzekań ( ma własną firmę i dużo siedzi w domu, więc nawet te standardowe 8h nie miałabym spokoju:((()

Gość gość
A to po co poszłaś na tę biotechnologie medyczna?

Gość gość
Mama chyba ma rację. Też cienko widzę tą twoją naukę.

Gość gość
A nawet te standardowe 8h. nie mialabym spokoju, - dobrze ujete

Gość gość
Nie obchodzi mnie, co kto widzi, ja wiem, że będę się uczyć, teraz zabrakło mi 8 punktow, więc i tak napisałam dosyć wysoko, czyli uczyc się umiem.

Gość gość
Jestem naprawdę zdesperowana, bardzo, chciałabym się tam dostać i zostać lekarzem, nie wiem co zrobić :(

Gość gość
a nie możesz znaleźć pracy?

Gość gość
Ty pRZEZ CAŁY ROK CHCESZ SIE UCZYĆ JEDNEGO CZY DWÓCH PRZEDMIOTÓW DO MATURY? Zdurniejesz bardziej, niż już durna jesteś. A to co studiujesz to chyba dość pokrewne jest do medycyny? Szczególnie na pierwszym roku. Nie dajesz rady na łatwiejszym kierunku - a pchasz sie na trudniejszy?? Może wybierz weterynarie - paru ludzi ocalisz!!!

Gość gość
Jezu, nie mówię, że nie daje rady na studiach, tylko boję sie, że nie przygotuję się dobrze do matury, jak będę się uczyć na studia

Gość gość
Nie mów do mnie Jezu!! Brak ci cierpliwości, pokory i rozumu. Masz za to nadmiar ambicji. Takie jak ty MORDUJĄ ludzi w szpitalach. Pomyśl poważnie o tej weterynarii!!!

Gość gość
Będę mordować ludzi, bo zabrakło mi kilku punktów... Pasjonująca teoria...

Gość gość
Będę mordować ludzi, bo zabrakło mi kilku punktów, żeby dostać się za pierwszym razem... very smart...

Gość gość
Zostań na studiach, przecież na pewno masz przemioty związane z chemią czy biologią więc do matury też się podszkolisz. Plus może będziesz miała latwiej jak już dostaniesz się na medycyne po roku spędzonym na takich studiach ?

Gość gość
Właśnie zastanawiałam się nad sponsoringiem, tak wiem d****arstwo, ale co mam zrobić??? Chyba nie byłoby problemu, nie uważam się za miss universe, ale facetom się podobam. Sprawdzałam ogłoszenia i oferują nawet 5-7 tys. miesięcznie. To pozwoliłoby mi utrzymać się przez ten rok. Nie wiem tylko, czy bym tego potem nie zadowala. Co o tym myślicie?

Gość gość
No niby tak, ale bardzo się boję, że wtedy nie poprawie matury, a też nie wiem, czy progi jakoś bardzo nie wzrosną

Gość gość
ja bym została na tych studiach i uczyła sie w wolnych chwilach do matury :) dasz rade, tylko uwierz w siebie Skarbie! :)

Gość gość
Tylko jednak nasza nowa matura nastawiona jest na schematy, a na studiach jest jednak inny materiał